luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update Ultima încercare, eșuată. Doru Orban a pierdut procesul prin care forța întoarcerea sa în fruntea Filarmonicii

  de Tomck@t | 14 septembrie 2022, 7:29 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  „Bătrân și neliniștit”

  ...însă mai are o „ultimă încercare”, încă un proces, pe aceeași temă!

  În timp ce consilierii locali au stabilit, astăzi, detaliile concursului de ocupare a funcției de director al Filarmonicii, fostul director, Doru Orban, a primit o veste proastă: nu poate să revină în funcție, cel puțin nu prin hotărâre judecătorească.

  Doru Orban a pierdut funcția de director în data de 25 mai, după ce în urma evaluării a primit o notă insuficientă (6,68). Supărat pe acest rezultat, a dat în judecată municipiul Arad (reprezentat de primar) și Consiliul Local Municipal, cerând ca evaluarea managementului său să fie anulat și, drept urmare, să fie repus în funcție instantaneu.

  Nota finală 6,68 a fost, de fapt, la cea de-a doua evaluare din acest an a activității manageriale a lui Doru Orban pe 2021. Tot în acest an, la prima evaluare a primit o notă și mai mică, 5,78, dar a depus o contestație și din acest motiv a avut parte de două evaluări. Însă în van, în cele din urmă.

  Solicitarea în instanță a lui Doru Orban a fost mai întâi respinsă la Tribunalul Arad, după care a făcut recurs la Curtea de Apel Timișoara, ca să primească același răspuns, hotărârea fiind, de această dată, definitivă.

  Solutia pe scurt: „Respinge recursul formulat de recurentul-reclamant ORBAN DORU împotriva Sentinţei civile nr. 693 din data de 29 iunie 2022 pronunţată de Tribunalul Arad în Dosar nr. 1450/108/2022, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI ARAD şi MUNICIPIUL ARAD PRIN PRIMAR . Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 14.09.2022” (vezi aici).

  UPDATE

  Doru Orban atacă decizia Primăriei pe mai multe fronturi. Procesul pierdut de mai sus a fost, de fapt, doar unul dintre cele intentate de fostul manager al Filarmonicii împotriva întregului oraș (prin primar) și împotriva Consiliului Local Municipal.

  Dacă în primul caz a cerut suspendarea executării actului administrativ HCLM nr. 254/2022 privind aprobarea rezultatului final al evaluării pentru anul 2021 a managementului la Filarmonica Arad și numirea unui manager interimar, într-un al doilea proces, aflat pe rolul Tribunalului Arad (ședința urmează în data de 05.10.2022), Doru Orban solicită anularea Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 342/2022… „privind respingerea cererii de revocare a Hotărârii nr. 254/2022 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind aprobarea rezultatului final al evaluării pentru anul 2021 a managementului la Filarmonica Arad și numirea unui manager interimar”.

  Cu alte cuvinte, dacă n-a reușit să anuleze decizia în instanță, încearcă acum, tot în instanță, să-i fie aprobată solicitarea adresată inițial Primăriei de a anula decizia. Cam același lucru, doar pe altă cale de atac juridic. Un adevărat delir administrativ. O telenovelă fără sfârșit, în mod contradictoriu ilară și plictisitoare totodată, cea mai plictisitoare din istoria plictiselii, cu potențialul titlu ilar „Bătrân și neliniștit”.

  Rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului Arad, respectiv a Curții de Apel din Timișoara în cazul în care (ca și la primul proces) Orban va face recurs. Ar fi o contradicție juridică colosală dacă Doru Orban ar câștiga cel din urmă proces, dar prin absurd, dacă instanța i-ar da câștig de cauză, e cu semnul întrebării dacă un asemenea rezultat l-ar mai pune înapoi în scaunul de manager. În orice caz, cu siguranță ar complica – și efectiv, ar anula – actualul concurs de ocupare a funcției de manager al Filarmonicii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.