OMS: „Suntem cu siguranță în plină pandemie”

  de Special Arad | 18 martie 2022, 3:01 PM | Internaţional | Undeva

  0

  Un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat, vineri, că sfârșitul pandemiei de COVID-19 este încă departe, invocând o creștere a numărului de cazuri în ultima săptămână. „Suntem cu siguranță în plină pandemie”, a precizat Margaret Harris, citată de Reuters.

  Agenția de sănătate a ONU a declarat anterior că faza acută a pandemiei s-ar putea încheia în acest an, dar va depinde de cât de repede va fi îndeplinit obiectivul de a vaccina 70% din populația din fiecare țară, printre alți factori. Acoperirea vaccinală rămâne incompletă în numeroase regiuni ale lumii. În plus, se adaugă ridicarea în numeroase ţări a măsurilor sanitare anti-COVID-19, ceea ce oferă virusului ”ocazia să se răspândească”, mai spun reprezentanții OMS.

  Întrebată de un jurnalist la un briefing de presă de la Geneva despre momentul încheierii pandemiei, purtătoarea de cuvânt Margaret Harris a spus că aceasta este încă „departe de a se termina”. „Suntem cu siguranță în mijlocul pandemiei”, a adăugat ea.

  După mai bine de o lună de scădere, cazurile de COVID au început să crească din nou în întreaga lume săptămâna trecută.

  Această pandemie este departe de a se termina“, a avertizat  și directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la doi ani de la izbucnire. El nu a omis să amintească faptul că, şase săptămâni înainte, “când erau doar 100 de cazuri înregistrate în afara Chinei şi niciun deces“, a declanşat cel mai înalt nivel de alertă sanitară al OMS – o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional.

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a manifestat în repetate rânduri îngrijorarea faţă de înmulţirea din nou a cazurilor de COVID-19 în lume, pe fondul scăderii testării, eliminării premature a restricţiilor în multe ţări, răspândirii tot mai intense a subvariantei BA.2 a variantei Omicron şi propagării ideii greşite că această variantă ar fi inofensivă sau ultima a pandemiei provocate de coronavirusul SARS-CoV-2.

  Valul de infectări este în mare parte alimentat de subvarianta BA.2 a variantei Omicron, care în unele ţări deja o depăşeşte pe sora ei BA.1. Fără nicio îndoială, BA.2 ”este varianta cea mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 pe care am vazut-o până acum”, a atras atenţia responsabila tehnică a OMS pentru combaterea COVID-19, Maria Van Kerkhove, potrivit AFP, citată de Agerpres.

  La aceasta, explică ea în continuare, se adaugă ridicarea în numeroase ţări a măsurilor sanitare anti-COVID-19, ceea ce oferă virusului ”ocazia să se răspândească”, plus acoperirea vaccinală incompletă în numeroase regiuni ale lumii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.