sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  OMS estimează că României îi trebuie 31 de luni să ajungă la o acoperire vaccinală anti-COVID de 70%

  de - | 18 octombrie 2021, 7:15 PM | Coronavirus | Naţional | Sănătate

  0

  Vaccinarea populaţiei generale în România este scăzută şi stagnează, fiind sub media generală a vaccinării regionale. Dacă se menţine ritmul de vaccinare din ultimele 6 săptămâni şi strategiile de vaccinare în vigoare, vom ajunge la o acoperire vaccinală de 70% pentru populaţia totală în aproximativ 31 de luni, (circa 2,5 ani) arată OMS, în urma unor consultări pe care le-a avut în ţara noastră, pentru creşterea vaccinării împotriva COVID-19, scrie adevarul.ro.

  Obiectivul României este de a vaccina 2 milioane de persoane împotriva COVID-19 (prima doză) până la sfârşitul acestui an (45% din populaţie) şi 70% din populaţie până în primul trimestru al anului 2022.

  Insă potrivit comunicatului CNCAV, vaccinarea în populaţia generală în România este scăzută şi stagnează, fiind sub media generală a vaccinării regionale. Vaccinarea este mai mică decât se aştepta la grupurile prioritare vulnerabile (> 80 de ani).

  „Ca paşi următori, în completarea eforturilor în curs şi planificate ale guvernului şi ale Ministerului Sănătăţii din România, OMS va colabora îndeaproape cu Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătăţii, Centrul Naţional de Supraveghere şi Controlul Bolilor Transmisibile pe teme legate de oportunităţi de instruire şi schimburi de informaţii ale profesioniştilor din domeniul sănătăţii cu privire la siguranţa vaccinurilor şi dezvoltarea unor strategii de comunicare, printr-o mai bună înţelegere a motivelor nivelului scăzut de vaccinare în grupurile de populaţie”, se arată într-un comunicat CNCAV.

  Sursa: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.