Lucrările pentru legătura dintre centura Oradea și autostradă, efectuate deja la 33% în 5 luni

  de - | 19 October 2022, 8:22 AM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  foto: Szilagyi Lorand / ebihoreanul.ro

  „Sper să o țineți tot așa”, a reacționat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, după ce a inspectat marți, pentru a doua oară, șantierul drumului de legătură care se construiește între centura Oradiei, din Calea Sântandreiului, până în Borș II, la autostrada Transilvania, informează ebihoreanul.ro.

  Aflat marți la Oradea, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a inspectat șantierul drumului de legătură dintre centura Oradiei, din Calea Sântandreiului, și autostrada Transilvania, în zona Borș II (pe teritoriul comunei Biharia).

  „Este o evoluție bună, 33% în 5 luni. Sper să o țineți tot așa, termenul să nu fie depășit, iar dacă se poate să fie finalizată mai repede, cu atât mai bine”, a spus Pistol, după ce managerul de proiect al companiei Strabag, cea care construiește șoseaua, i-a prezentat un raport privind progresia lucrărilor.

  Potrivit managerului de proiect, Marius Mitrofan, Strabag a primit ordinul de începere a lucrărilor pe 20 aprilie, iar de la 1 mai pe șantier au fost mobilizați chiar și câte 400 – 500 de muncitori, precum și zeci de utilaje, care lucrează „zi lumină” la propriu, adică de dimineața și până se lasă întunericul, chiar și 7 zile pe săptămână, cu excepția unui week-end pe lună.

  Construirea drumului de legătură dintre centura Oradea și autostrada Transilvania, în valoare de 545,91 milioane lei (echivalentul a 110 milioane euro), este cel mai amplu proiect de infrastructură aflat în prezent în execuție în Bihor.

  Citiți mai mult pe ebihoreanul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.