vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Vaccinul COVID-19, disponibil într-o nouă formulă pentru cei ce doresc să se vaccineze pentru prima dată

  de Special Arad | 27 ianuarie 2023, 9:13 AM | Naţional

  0

  Ministerul Sănătății a anunțat că noua formulă a vaccinului Covid-19 urmează să fie disponibilă începând de vineri chiar și pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată.

  Acest tip de vaccin a fost folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrare prima doză de vaccin împotriva Covid-19. Comitetul Național de Vaccinologie, la fel ca alte țări europene, a luat decizia ca noul vaccin COVID-19 (Comirnaty Original / Omicron BA.4-5 – Pfizer BioNTech) să fie administrat și persoanelor care vor să se vaccineze pentru prima dată.

  Noul vaccin este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și alte subvariante. Este indicat deoarece oferă protecție împotriva complicațiilor și a formelor grave ale bolii, relatează Agerpres, citat de Adevărul.

  Ministerul Sănătății a anunțat că noul vaccin împotriva Covid-19 va fi disponibil din 27 ianuarie la medicii de familie și în centrele de vaccinare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.