vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  OMS a aprobat vaccinul chinezesc produs de Sinovac pentru utilizare în situații de urgență

  de - | 2 iunie 2021, 8:23 AM | Internaţional | Sănătate

  0

  foto: BBC

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a autorizat, miercuri, utilizarea în cazuri de urgenţă a vaccinului chinezesc anti-Covid produs de Sinovac, a anunţat Organizația într-un comunicat de presă.

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a autorizat, miercuri, utilizarea în cazuri de urgenţă a vaccinului chinezesc anti-Covid produs de Sinovac, a anunţat Organizația într-un comunicat de presă.

  Comitetul OMS pentru experţi în vaccinuri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste această vârstă.

  În cadrul analizei, OMS a efectuat și inspecții la facilitățile de producție.

  Serul produs de Sinovac este un vaccin inactivat. Cerințele de stocare îl fac ușor de gestionat și adecvat pentru regiunile care au puține resurse, mai scrie OMS.

  Rezultatele privind eficacitatea vaccinului au arătat că previne boala cu simptome la 51% dintre cei imunizați și previne manifestările severe ale Covid-19, precum și spitalizarea în cazul tuturor celor care au participat la studii.

  Un număr redus de adulți de peste 60 de ani au fost înscriși în studiile clinice iar eficacitatea nu a putut fi estimată la această grupă de vârstă. Cu toate acestea, OMS nu recomandă un plafon de vârstă pentru vaccinare, deoarece datele colectate în timpul utilizării ulterioare în mai multe țări și datele de susținere a imunogenității sugerează că vaccinul va avea probabil un efect protector la persoanele în vârstă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.