duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  O noapte de pomină la Bibliotecă | Foto • Video

  de Raluca Medeleanu | 5 octombrie 2019, 2:18 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Arădenii au avut un adevărat periplu cultural vineri după-masă spre seară în oraș, întrucât s-au organizat mai multe evenimente, toate de calitate, dintre care două s-au și suprapus. A fost expoziția personală a artistului Giotto Doichiță, într-o sală a Primăriei Arad, apoi la Cinema Arta a continuat seria de filme documentare a festivalului fARAD, iar concomitent cu acestea, în sălile Bibliotecii Județene Arad s-a desfășurat evenimentul anual care are loc în mai multe orașe din țară: „Noaptea Bibliotecii”, un eveniment devenit deja tradiție și în orașul nostru.

  Deoarece „Noaptea Bibliotecii Arădene” s-a suprapus, din păcate, cu festivalul de film documentar, a adunat un număr mai restrâns de persoane decât ar fi reușit, poate, în alte circumstanțe. Asta însă nu înseamnă defel că arădenii nu au călcat pragul clădirii de pe strada Gheorghe Popa de Teiuș, vineri seară. Din contră. Cei care au vizitat biblioteca au avut parte de un program atractiv, pentru toate gusturile și vârstele. Seria de evenimente a adus laolaltă mai multe forme de artă: literatură, muzică și film. Ba mai mult, s-a organizat și o expoziție de origami și un atelier pentru cei mici, de utilizare a catalogului online al instituției.

  Dintre evenimentele „Nopții Bibliotecii Arădene” amintim: lansarea de carte „O zi de pomină!” a Luciei Bibarț, „Povestea cărților” – prezentarea colecției de carte pentru cei mici, cu Maria Truță și Mihaela Blaga, un concert de cover-uri pentru copii ale unor șlagăre vestite cu Ricardo Caria, îndrăgita întrunire „Literatură la lumânare”, unde scriitori și poeți arădeni au citit o parte din creațiile lor și, nu în ultimul rând, proiecția de filme de foarte scurt metraj „Très court”.

  Foto / Video: Tomck@t

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.