marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O lume minunată în care vei găsi….doar mizerii

  de Raluca Medeleanu | 26 august 2015, 8:21 AM | Strada

  2

  Zona Vlaicu poate fi considerată, fără doar și poate, cea mai „betonată” zonă a Aradului. Verdeața e o raritate vizuală în Vlaicu. Găsești copaci pe marginea trotuarelor, de-a lungul Căii Aurel Vlaicu, ce-i drept, dar cartierul duce lipsă acută de „plămânii” mediului natural. 

  Viață grea pentru copiii din Vlaicu, având parte de o copilărie printre betoanele blocurilor. Pentru asta au apărut câteva locuri special amenajate prin cartier. Însă modul în care aceste spații sunt îngrijite, efectiv lasă de dorit. Un astfel de loc este și părculețul de lângă supermarketul Penny, de la UTA. Acolo, grație bunelor maniere ale unor cetățeni ai urbei, copiii se pot juca de-a „restaurantul” sau de-a „gunoierii”. Mulți părinți și-au exprimat nemulțumirea față de condițiile igenice ale parcului de la UTA, însă situația a rămas neschimbată.

  Cel mai recent exemplu al peisajului „mirific” de care au parte micuții locuitori ai Vlaicului poate fi observat în fotografiile de mai jos. Imaginile au fost puse pe internet de către o mămică revoltată, care a scris în dreptul lor „Focar de infecție”.

  11911884_1676647529234065_1075251402_n11903345_1676680389230779_1533063599_n

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte murdar și grotesc. Am fost și eu prin zonă, app de Penny și când am ieșit din market am vrut să stau la o țigară și un suc la una dintre mese. Numai gunoaie peste tot, mese pătate, coșuri revărsate, scaune murdare cu urme de jeg, praf și ce-o mai fi. Țiganii îți (a)țin compania evaluându-te, enervându-te – iar dacă te zbârlești la ei înjură, scuipă și se îndepărtează suflând absent în punga argintie împuțind a iute/acru aerul. Care părinte își aduce aici copilul?! În foarte imediata apropiere se (tot) ridică biserica ”Martirilor”. Problema e că nu numai țiganii fac mizerie ci și noi, cot la cot cu ei. Ai (mai) văzut oameni civilizați care-și învață copiii, nepoții să arunce ambalajul la coș, să nu zbiere isteric, să nu se dea cu fundul de pământ, cu bâta peste mese, oameni și scaune și să nu-i obișnuiască să urineze în fața oamenilor/spate biserică atunci când îi apucă?! Eu nu prea. (Atenție raluca la viteza scrisului. ”bunelor maniere {ai} unor cetățeni” și condiții igienice cu ”….”.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. E singurul parc din Arad unde copii consuma bere… asta e concluzia mea dupa numarul mare de peturi de doi litrii de bere. E un parc dezolant, unde copii sunt invatati sa se joace in tarana (fac referire la nisipul ce tine loc de spatiu verde), ajungem la maturitate si tot in tarana suntem cu capul. O sa va trimit sa vedeti cum trec cei cu masinile pe spatiu pietonal, ala dinspre mirificul parc si fosta cantina uta.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.