joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivFalcă lansează „nucleara” lui 2023: Bibarț va candida la Primăria Arad din partea PNL doar dacă Cionca o reîncadrează director la „Zona Liberă Curtici” pe soția edilului municipiului

  de Alin Olteanu | 7 decembrie 2023, 1:24 PM | Administraţie | Politikos

  18

  Ciudate sunt căile… lui, când el se numește Falcă, este președintele PNL Arad, europarlamentar și omul care trage sforile în politica arădeană de prin 2005 încoace. Fără opoziție – a se înțelege și din interiorul și din exteriorul partidului.

  Ca să nu lungim și mai mult introducerea, vă spunem că liberalii arădeni de la municipiu se întorc de la Bruxelles, acolo unde, vreo 30, au fost chemați de europarlamentarul și președintele lor, Gheorghe Falcă, într-o vizită de lucru printre și pe fotoliile și holurile Parlamentului European.

  Chiar nu știm tot ce s-a discutat cu adevărat fiindcă încă… nu le-am confirmat pe toate, în schimb „nucleara” pe care v-o anunțăm (confirmată din mai multe surse) e cât se poate de reală și de șocantă fiindcă a fost auzită de întreaga delegație arădeană.

  Gheorghe Falcă, în fața tuturor celor prezenți la el la „muncă” (la Bruxellles), i-a anunțat pe toți că primarul Călin Bibarț va candida la Primăria Arad din partea PNL doar dacă președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, o va reîncadra pe doamna Cristina Bibarț ca director al Regiei Autonome Administraţia Zonei Libere Curtici Arad, adică tocmai acolo de unde a schimbat-o în urmă cu mai bine de doi ani.

  Nucleara lui Falcă cu „doar dacă”…

  Am subliniat „doar dacă” fiindcă se vorbește în ultimele luni, în mediile politice, că primarul Bibarț ar fi negociat o eventuală candidatură la Primăria Arad (și) din partea PSD, având – lucru neconfirmat deocamdată – întâlniri cu lideri ai partidului premierului Ciolacu.

  Așadar, „nucleara” impusă – pentru că membri de partid prezenți ne-au declarat sub protecția anonimatului că liderul PNL Arad susține sută la sută cererea primarului municipiului – de Gheorghe Falcă pare mai degrabă un șantaj (nu numai politic) la adresa lui Iustin Cionca, cel care e pus acum într-o situație dacă nu imposibilă, cel puțin jenantă:

  să îl dea afară pe chestorul (r) Ioan Dascălu de la șefia Zonei Libere Curtici Arad și să plece genunchiul în fața tandemului Falcă-Bibarț, asumându-și rușinea de a se declara învins.

  Pe de altă parte, suntem curioși cum va proceda Iustin Cionca din punct de vedere legal cu schimbarea administrației Zonei Libere în condițiile în care acolo există un contract de management și, în ultima săptămâna, un raport (cu multe și grave surprize) al Curții de Conturi care întârzie să apară oficial în totalitatea lui.

  Astfel, tensiunea în PNL atinge cote maxime cu această condiție-impunere anunțată de Gheorghe Falcă înainte de anul electoral 2024. Mai mult, faptul că primarul Bibarț a deschis sedii ale organizației „Prietenii primarului” în diferite locuri din municipiul Arad, arată că acesta s-a îndepărtat și fizic (lucru știut de mult timp) de organizația municipală PNL, rămânând doar lângă liderul Gheorghe Falcă și alți câțiva care au plecat o dată cu el.

  Ce spune Iustin Cionca: Video. „De unde să știu eu ce scrie ziarul? Întrebați-l pe Bibarț ce vrea să facă!”, spune Cionca după o noapte de gândire

  Citește și: Cristina Bibarț, soția primarului Aradului, este out de la Zona Liberă Curtici-Arad! Să însemne asta începutul „Războiului Troian” în Arad?…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bibart negociazî cu toți. Inclusiv cu AUR. Și nu cere doar reâncadrarea doamnei la Zona Liberă. Ce nu a spus Falcă este că Bibart cere și lista de consilieri. Falcă nu a mai spus ca vrea sa il puna pe Cionca in pozitii jenante pentru ca vrea sa candideze pentru Consiliul Judetean. Banii de aici vin si nu ar mai trebui să aibe intermediari … Cinca, Ando si încă vreo doi căței.

   +26 voturi
   +1
   -1
  2. @Petre
   Mai casca și tu ochii împrejur !
   Că, doar nu s-o terminat politca și politicienii locali, cu „ciumpalacii” ăștia și cu tătă adunătura din jurul lor…
   Care s-o strâns în jur, muștele la ….ți !
   .
   PS:
   – cum e, nea Greiere, cu „lupta” și „distanțarea” Falcă – Bibarț ?
   Totul doar până la „ciolan”, nu …? 🤔

   +11 voturi
   +1
   -1
  3. – Toată clasa politica din Arad , e formata din mârlani și slugi , care stau capră în fața șefilor de partid, din teama de a nu deranja și a fi excluși de pe liste la următoarele alegeri.
   Au ei în plan ceva, ce se va observa în scurtă vreme.
   Cred că sa furat bine și fară probleme la Consiliului Județean Arad de este ASTA așa disperată să revină cu încadrare pe post de trântor.
   Sa trăiscă 1000 de ani pe spatele prostimii !!!!!!!

   Da, buzele mari cică sunt sexi. Nu le spune nimeni că mai mult contează ce face cu ele.

   Să n-ai de-a face-n viață nici cu PNL-iști și nici cu Psd-iști nici cu consilieri locali . – Tata lor îi același.
   Decât s-o ascult pe Falcă sau să citesc filozofia asta „Lumini și umbre” din Arad, nu mai bine dau de mâncare la porumbei sau trec o bătrânică strada?
   Gândiți la asta: oare cum ați fi voi, dacă ați trăi într-o țară cu mai puțini proști și mai puțini fomiști?
   Fiți mai puțin creduli/e când vedeți „politicieni din Arad” (aparent) foarte siguri de ei și în continuu fericiți !

   Politicieni competenți și onești își cunosc limitele și sunt adesea nesiguri, iar de multe ori triști.

   +12 voturi
   +1
   -1
  4. Alt sabotaj marca Falcă.
   Parcă îl vad cum vine el împăciuitor ca un pastor american și spune pt liniștea partidului să nu pierdem municipiul ma sacrific și candidez eu la CJ.
   Până la alegeri mai trece multă apă pe Mureș ei deja împart funcții virtual, cine știe ce dosare mai pot să apară.
   O zicală românească spune când alergi după doi iepuri e foarte probabil să nu prinzi niciunul.

   +10 voturi
   +1
   -1
  5. @Dd
   Asa cum si spuneam unor prieteni, imediat dupa apariția acestui articol, ”nucleara” lui Falca va face si ”victime colaterale”. Ceea ce tocmai ati demonstrat! Toata lumea stie ca Bibart conduce in toate sondajele si ca, vor-nu vor unii, e singurul candidat serios si cu sanse la primarie. Si o stie si Falca. Drept pentru care, ”animal politic” fiind, vazand ca o buna parte dintre membri de partid i s-au alaturat, in oportunismul caracteristic romanului (cei mai multi), se agata si el de sansa asta ca sa castige presedintia CJ, indicand impresia ca il sustine pe Bibart, reincalzind ”ciorba” aceea cu ”Bibart-omul lui Falca”. Chit ca multi nu vad acel „doar daca”, unde de fapt e cheia… Si multi ”musca” momeala aruncata de Falca, uitand toata istoria scursa de la celebra schisma de la Polivalenta, cand candidatul sustinut de aprox.5000 de liberali adusi din tot judetul lansau oficial candidatura lui Bilcea. Precum dvs. si altii…Practic, si Falca, si celelalte partide care ”il curteaza” pe Bibart, nu fac altceva decat, macar ca imagine, sa se asocieze cu… invingatorul.
   E greu sa intelegi politica din ziua de azi, domnule/doamna Dd! Si nici nu voi incerca sa explic mai mult, caci aradeanul nostru stie tot… si mai mult decat tot! Ceea ce va sfatuiesc sa urmariti in continuare, ca sa intelegeti realitatea, e sa vedeti sub ce forma va spune Bibart… ”doar daca” 😎

   --4 voturi
   +1
   -1
  6. Aici pe langa o bălăcăreală politica a politrucilor ce sau facut de ras ani la randul e si un război psihologic sa auda votaci ca ei nu au murit.
   Mai jos de asta chiar nu se poate.
   Oare chiar nu sunt oameni de ispravă in tara asta?
   Doar politruci incapabili si doar pusi acolo pentru a distruge in interesele lor de grup si ale străinilor ce nu au făcut alceva decât să ne facă o piata de desfacere pentru afacerile lor, bineînțeles cu acordul acestora ce au ajuns să conducă fara a avea un dram de demnitate.
   Mai le zice presa și demnitari acestor incompetenți.

   +6 voturi
   +1
   -1
  7. BisericaNihilistăBurghezia

   Rog specialul să afișeze fotografia cu tentaculele lui Falcă (poza de la Bruxelles cu cei 30). Exact asa și stau ca o caracatiță.
   Si sunt cam 10% din tentaculele lui Falcă printre ei directori de la deconcentrate, firme ale primăriei etc. dar și lipsesc destui cum ar fi Gondor de la inspectorat, Vasil directoarea casei de pensii Arad, Boghicevici de la Curtea de conturi, Geanina Pistru, Toma de la locală, Pașca de la Justiție etc.

   +7 voturi
   +1
   -1
  8. @Greiere
   Ok. O sa urmăresc ce va urma…
   .
   O fi Falca de o parșivitate și perfidie monumentală, dar să fie chiar un „Machiavelli în persoană”, concepând o asemenea „nucleară” (după cum îi ziceti) complexă, mi-e cam greu să cred. 🤔
   Dar, hadeți să nu exclud aprioric, nici aceasta ipoteză….
   .
   Totuși, mai am niște precizări de făcut:
   – afirmația mea de mai sus nu a fost o „simplă reacție pripită în necunoștință de cauză”, după cum lăsați să se înțeleagă.
   Ea s-a bazat, ÎN PRIMUL RÂND , pe mai multe alte antecedente ale Primarului, care s-au înmulțit în ultimul an, deci nu a apărut doar ca reacție la o știre „cu totul întâmplătoare, scoasă din joben”, de un „maestru sl scamatoriilor” politice;
   .
   – poate ați remarcat sau nu, la început chiar am avut o anumită doză de simpatie pt Bibarț, acordându-i „un cec în alb” ca să văd ce va face;
   .
   – cu trecerea timpului, însă, am constatat tot mai dese apucaturi, reacții, scheme de ajutor ale clientelei, minciuni ambalate în jumătăți de adevăr, înconjurarea cu niste „pupincuriști” NULITĂȚI PROFESIONALE, dar cu buze al naibii de catifelate, etc., într-un cuvânt, apucături de UN DEMN DISCIPOL al lui Falcă !!!
   😣
   Iar, TOATE ACESTEA, dvs vreți să ne convigeți că „nu e ceea ce pare”, că, de fapt e un „mega-complot al geniului-sforăriilor”, Falcă, și „uriașa sa armată a soldaților de teracotă”, infiltratâ în toate pozițiile cheie din jurul lui Bibarț.
   Nu credeți că e un scenariu al naibii de fantastic, ca în filmul „Toate mi se-ntâmplă numai mie ?”
   😎
   .
   – dar, oare, în toți acești ani, DACĂ este așa cum pretindeți dvs , CE L-A OPRIT pe Bibarț ca să se înconjoare de OAMENII LUI competenți și tenace în a contracara acțiunile „loazelor” lui Falcă?
   Dvs păreți un om inteligent și care, indiscutabil, i-ați rămas fidel lui Bibarț; deși tot pretindeți că nu ați face politică, postura de permanent „avocat” al lui Bibarț vă exclude, totuși, din postura apolitică pe care o pretindeți.
   În aceste condiții, văzînd că nu sunteți tocmai departe de miezul lucrurilor (ca noi „chibiții de pe nargine”), ce v-a oprit să-i acordați un sprijin din umbră, lui Bibarț, pt a găsi persoane de o calitate umană și profesională indiscutabilă?
   Că doar n-or fi dispărut toți din Aradul ăsta… 🤔
   .
   – probabil veți zice că au fost găsiți acești oameni, dar că „sistemul creeat de Falcă” NU-L LASĂ pe Primar ca să-i promoveze (?!).
   Dacă acesta e răspunsul (pe care l-am mai regăsit în scuzele dvs la adresa lui Bibarț), am și eu un răspuns:
   .
   *** Dacă în atâția ani Primarul Bibarț N-A REUȘIT SĂ SCAPE DIN „CORZILE” Sistemului lui Falcă, pozând într-o veșnică „păpușă neajutorată”, cu unele „mici zvâcniri de (așa-zisă) eliberare”, păi atunci chiar E CAZUL SĂ SE DEA LA O PARTE și să lase pe altul mai capabil să lupte cu „maleficul Falcă” și „armata lui de draci”. ***
   😉
   .
   PS: eu, până la mai multe probe contrare, rămân la părerea că Bibarț NU E DELOC „VICTIMA NEAJUTORATĂ” , așa cum pozează uneori , ci un individ care, ca si Johanis, nu a încercat să curețe „sistemul malefic”, ci SĂ-I PREIA HĂȚURILE lui, abordând comportamente IDENTICE cu ale predecesorului său; iar în acest caz merită, la fel ca și Falcă și Johanis, întregul nostru dispreț !!! 😡

   +5 voturi
   +1
   -1
  9. Mai e un pic până la marele nimic.
   Ce contează sunt doar liistele de partid și scorul electoral per listă.
   Cine face lista de partid? Se negociază între cei câțiva papițoi din PNL? Nu. O face Falcă singur și pe aia de la muncipiu și pe aia de la județ și pe aia de la cameră și senat. Singura listă la care n-are acces este cea de la Europarlamentare că rămas prea mic, insignifiant, irelevant la nivel național. Nu-și poate negocia o poziție pe loc eligibil la europarlamentare.
   Astfel poate să se mulțumească cu funcția de președinte a organizației județene a PNL, poziția din care poate controla – realativ – tot ce mișcă în PNL și implicit în administrația din municipiu sau județ. Problema ete că nu se știe care va fi scorup PNL în Arad și că influența lui s-ar putea să fie limitată la niște negocieri minimale cu alții care cresc ca pondere în scorul electoral (PSD, USR, AUR, UDMR). Așa că Falcă este nevoit să facă aranjamentele de așa natură încât să se părezinte pe el și listele lui ca fiind de viitor și pentru asta trtebuie să intee în jocul electoral cu o candidatură.
   Poate candida la cameră sau senat dar există riscul ca PNL să nu mai aibă forța electorală decât pentru un singur deputat și poate și un senator. Asta însdeamnă că trebuie să-l pună pe tușă și pe Bîlcea și pe Varga. Cristina este oricum scos din joc și oricum nimic nu garantează un loc de senator.
   Poate candida ca primar dar ura, greața, sictirul acumulate în timp, stagnarea, cracatița PNL/Falcă, de fapt PDL riscă să-i ofere surpriza unui eșec TOTAL. Eu zic că nu va candida pentru primar.
   Să candideze pe președinte la CJA? Asta pare să fie singura soluție, maiales că este o mutare care poate fi comunicată ca fiind pe modelul Bolojan – pentru proști se va face o campanie în care se va spune că este cel mai bun candidat care poate asigura atragerea de fonduri pentru dezvoltare și că …. bla, bla, bla.
   Ăsta ar fi contextul și în contextul ăsta povestea cu Madam Binarț la Zona Liberă face parte din jocul generării unui tandem electoral: Bibarț la primărie și Falcă la județ – pentru binele și devoltarea județului și municipiului pentru binele cetățenilor – o prosteală imensă, dar așa de enormă că are șanse să prindă la prostimea dezumanizată.
   Ipoteza asta cu Falcă la CJA în tandem cu Bibi la municipiu are o mică frână în persoana distinsului multimilionar Cionca care nu prea vrea să se lase de jobul care-l aranjează maxim. Întrebarea este: cum face Falcă să transmită clar imaginea unui Cionca care nu are nimic de spus și mesajul ăsta trebuie să fie evident pentru toți pupincuriștii pompos numitți politiciani liberali. Simplu. Îl va bombarda pe Cionca cu situații limită din care să iasă șifonat.
   Ce se va întâmpla cu Cionca? Va eșua ca director la Compania de Apă sub directa supraveghere a domanei Pistru.
   Ce se va întâmpla cu Bălcea? Va fi sacrificat din nou și va rămâne președinte la municipiu fără nicio putere să-și facă poze cu olimpici și performeri pe care nu i-a ajutat niciodată cu nimic.
   Varga va rămâne primul pe listă la deputați dacă susține demontarea influenței în județ a lui Cionca.
   Bibarț va fi OK.
   Ce va face PSD? Nimic. Ei oricum nu au avut niciodată nimic de spus la nivel local în Arad. Fifor va fi un tot mai șters și micuț lider local. Cheșa va fi bine. Își va asigura împreună cu Falcă-Bibi un nou post de vice.
   Restul nu contează. AUR va fi mituit cu mici mizerii fiindcă-s habarniști și lacomi.
   La final am să întreb ce vor face alegătorii peneliști, cei indeciși, absenteiștii, sârbiții de mizerie? Vor continua să-și pună ștampila pe listele lui Falcă? Vor opta pentru celaltă mizerie (PSD)? Vor sta acasă – caz în care Falcă are șanse? Vor vota cu AUR – nu pentru AUR ci pentru că ar fi vartianta logică de vot negativ? De alegători depinde să nu se adeverească nimic din scenariul de mai sus. Alegătorii îl pot arunca la gunoi și pe Falcă și pe Bibi și toată caraacatița pedelistă.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.