joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Video. „De unde să știu eu ce scrie ziarul? Întrebați-l pe Bibarț ce vrea să facă!”, spune Cionca după o noapte de gândire

  de Alin Olteanu | 8 decembrie 2023, 10:33 AM | Administraţie | Politikos | Topic special

  4

  Ne era foarte clar că informația publicată ieri de Special Arad, despre condiția pusă președintelui Cionca de Călin Bibarț, prin Gheorghe Falcă, sau invers, ca actualul edil să candideze la Primăria Arad din partea PNL, va produce efecte în mediul politic.

  S-a și se discută peste tot în mediul politic despre asta, se fac scenarii, unele mai îndrăznețe ca altele, alții se întreabă care este cu adevărat ținta, ce joc face PNL, sau doar Falcă, unii își pun problema dacă e adevărat sau nu și de aceea subliniem încă o dată că mai multe surse ne-au confirmat declarația președintelui filialei liberale arădene.

  Astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Arad, președintele Cionca a fost întrebat de către un consilier județean, dar și președinte al USR Arad, Răzvan Anghel, dacă ceea ce scrie în Special Arad, despre revenirea doamnei Cristina Bibarț la Zona Liberă Curtici Arad, este adevărat.

  Cu zâmbetul pe buze, semn că se aștepta la întrebare și avea și pregătit, după o noapte de gândire, un răspuns, Cionca a spus: „De unde să știu eu ce scrie ziarul? Asta trebuie să îl întrebați pe domnul Bibarț. Eu personal nu cred. Cred că e o diversiune.”

  A se reține că Iustin Cionca nu a făcut nicio referire, în răspunsul său, la Gheorghe Falcă, cel care a și provocat „mișcarea plăcilor tectonice”, ci doar la Bibarț, cearta dintre cei doi fiind arhicunoscută, după ce președintele CJ a dat-o afară de la Zona Liberă pe soția primarului.

  Dar… îl înțelegem pe Iustin Cionca. Ce să răspundă? Că e de acord? Nu poate! Că va face „mutarea”? Nu poate și nici nu vrea. Că simte că e un atac voalat al lui Gheorghe Falcă asupra lui? Nici asta nu poate să spună oficial? Și-atunci? Atunci a „dat-o” pe „nu cred” și „diversiune” că asta nu supără pe nimeni…

  Citește și: Falcă lansează „nucleara” lui 2023: Bibarț va candida la Primăria Arad din partea PNL doar dacă Cionca o reîncadrează director la „Zona Liberă Curtici” pe soția edilului municipiului

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mai e un pic până la marele nimic.
   Ce contează sunt doar liistele de partid și scorul electoral per listă.
   Cine face lista de partid? Se negociază între cei câțiva papițoi din PNL? Nu. O face Falcă singur și pe aia de la muncipiu și pe aia de la județ și pe aia de la cameră și senat. Singura listă la care n-are acces este cea de la Europarlamentare că a rămas prea mic, insignifiant, irelevant la nivel național. Nu-și poate negocia o poziție pe loc eligibil la europarlamentare.
   Astfel poate să se mulțumească cu funcția de președinte a organizației județene a PNL, poziția din care poate controla – realativ – tot ce mișcă în PNL și implicit în administrația din municipiu sau județ. Problema ete că nu se știe care va fi scorul PNL în Arad și că influența lui s-ar putea să fie limitată la niște negocieri minimale cu alții care cresc ca pondere în scorul electoral (PSD, USR, AUR, UDMR). Așa că Falcă este nevoit să facă aranjamentele de așa natură încât să se prezinte pe el și listele lui ca fiind de viitor și pentru asta trtebuie să intee în jocul electoral cu o candidatură.
   Poate candida la cameră sau senat dar există riscul ca PNL să nu mai aibă forța electorală decât pentru un singur deputat și poate și un senator. Asta înseamnă că trebuie să-l pună pe tușă și pe Bîlcea și pe Varga. Cristina este oricum scos din joc și oricum nimic nu garantează un loc de senator.
   Poate candida ca primar dar ura, greața, sictirul acumulate în timp, stagnarea, cracatița PNL/Falcă, de fapt PDL riscă să-i ofere surpriza unui eșec TOTAL. Eu zic că nu va candida pentru primar.
   Să candideze pentru președinte la CJA? Asta pare să fie singura soluție, mai ales că este o mutare care poate fi comunicată ca fiind pe modelul Bolojan – pentru proști se va face o campanie în care se va spune că este cel mai bun candidat care poate asigura atragerea de fonduri pentru dezvoltare și că …. bla, bla, bla.
   Ăsta ar fi contextul și în contextul ăsta povestea cu Madam Binarț la Zona Liberă face parte din jocul generării unui tandem electoral: Bibarț la primărie și Falcă la județ – pentru binele și devoltarea județului și municipiului pentru binele cetățenilor – o prosteală imensă, dar așa de enormă că are șanse să prindă la prostimea dezumanizată.
   Ipoteza asta cu Falcă la CJA în tandem cu Bibi la municipiu are o mică frână în persoana distinsului multimilionar Cionca care nu prea vrea să se lase de jobul care-l aranjează maxim. Întrebarea este: cum face Falcă să transmită clar imaginea unui Cionca care nu are nimic de spus și mesajul ăsta trebuie să fie evident pentru toți pupincuriștii pompos numitți politiciani liberali. Simplu. Îl va bombarda pe Cionca cu situații limită din care să iasă șifonat.
   Ce se va întâmpla cu Cionca? Va eșua ca director la Compania de Apă sub directa supraveghere a doamnei Pistru.
   Ce se va întâmpla cu Bîlcea? Va fi sacrificat din nou și va rămâne președinte la municipiu fără nicio putere să-și facă poze cu olimpici și performeri pe care nu i-a ajutat niciodată cu nimic.
   Varga va rămâne primul pe listă la deputați dacă susține demontarea influenței în județ a lui Cionca.
   Bibarț va fi OK.
   Ce va face PSD? Nimic. Ei oricum nu au avut niciodată nimic de spus la nivel local în Arad. Fifor va fi un tot mai șters și micuț lider local. Cheșa va fi bine. Își va asigura împreună cu Falcă-Bibi un nou post de vice.
   Restul nu contează. AUR va fi mituit cu mici mizerii fiindcă-s habarniști și lacomi.
   La final am să întreb ce vor face alegătorii peneliști, cei indeciși, absenteiștii și sârbiții de mizeria administrației corupte locale? Vor continua să-și pună ștampila pe listele lui Falcă? Vor opta pentru celaltă mizerie (PSD)? Vor sta acasă – caz în care Falcă are șanse? Vor vota cu AUR – nu pentru AUR ci pentru că ar fi varianta logică de vot negativ? De alegători depinde să nu se adeverească nimic din scenariul de mai sus. Alegătorii îl pot arunca la gunoi și pe Falcă și pe Bibi și toată caraacatița pedelistă.

   +35 voturi
   +1
   -1
  2. – În timp ce omenirea este bântuită de Inteligența Artificială, iată că Aradul este sub papucul lui Falcă, Bibarț, Gianina, Cionca & &o cele 5-4 Zei(țe) ale prostiei autentice Arădene, cu „gust”.
   Cu gust de rahat cu perje.
   Dacă omenirea ajunge să fie „bântuită” de zei(țe) ăstea atunci am dat de … și de mă-sa lor și de tat-a lor.
   – Cum am ajuns să fim conduși de o armată de secretare, șoferi și ospătari la „Bar Paradisul” de stat
   Fiecare popor își merita conducătorul. Legea compensației: mentalitatea de 2 lei, aroganță, nepăsarea, indiferență.
   Există un anumit confort în a spune „„De unde să știu eu ce scrie ziarul?..” Mai bine taie panglici la lucrări inexistente, invață pisica să latre sau spectacole din bani publici pe gratis
   Mentalitatea hoţească e mult mai gravă decât hoția.
   Cică PARADĂ de politicieni la Bruxelles. Au făcut o vizită salahorii la Atomium din Bruxelles langa Parcul Mini-Europa. The Muppet Show porniți să pună țării roate

   Nu subapreciați puterea „insectelor”.
   pe Alexandru cel Mare. Pe cel mai mare împărat l-a ucis țânţarul, nu armăsarul!

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.