marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noul „proprietar” al Jurnalului Arădean și aradonului, Heinrich Pecina, condamnat în Austria

  de Special Arad | 25 august 2017, 9:56 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Omul de afaceri austriac, cel care prin firma Media Development Management a devenit, cel putin temporar, proprietarul celui mai mare și mai vechi grup de presă arădean, a fost condamnat săptămâna trecută, de către un tribunal austriac, la 22 de luni cu suspendare și obligat la plata unei amenzi de 288.000 euro, informează agenția de știri austriacă APA.

  Heinrich Pecina a fost găsit vinovat de uz de fals și înșelaciune într-o tranzacție ilicită dintre Hypo Bank și firma sa de bază Viena Capital Partners (VPC), o firmă specializată în consultanță financiară și investiții.

  Pecina a scăpat de pușcărie, printre altele, pentru că și-a recunoscut vina.

  Austriacul a devenit activ în ultimii ani și pe piața presei din Ungaria, fiind cel care a intermediat de fapt trecerea unor grupuri de presă și publicații la firme controlate de persoane apropiate FIDESZ, cel mai cunoscut fiind primarul miliardar, Lőrinc Mészáros, contribuind astfel la sugrumarea presei de opoziție din Ungaria.

  Se presupune că și această ultimă mișcare prin care a cumpărat ultimele publicații de provincie independente din Ungaria și prin ricoșeu și publicații din România, printre care Jurnalul arădean și aradon, are aceeași țintă, fapt pentru care am pus între ghilimele, în titlu, termenul de proprietar.

  Pecina nu a înaintat recurs împotriva sentinței.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ahaaa, acum inteleg eu de ce se permite jignire ,instigarea romanilor de catre acest ziar si ziar online de catre toti etnicii,nimeni nu are interesul sa-i aperte chear daca suntem in propia noastra tara,nu am invadat tarile altora ca sa fim umiliti,nu ne ajunge ca suntem insultati de catre toate tarile pe unde mergem sa muncim,si la noi acasa se permite acest lucru,iar eu nu gaseam explicatia cum de este permis de catre moderatorii saitului aradon sa fim jigniti de catre etnici tigani,si unguri .Sa le fie rusine,vanzatori de tara.

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.