joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Noua urare din 2020: „Vă dorim o jumătate de an fericită!” UTA s-a întors la treabă (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 14 ianuarie 2020, 7:16 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Vacanța de iarnă s-a încheiat pentru toți cei implicați în activitatea clubului UTA: conducerea administrativă, staff-ul tehnic și jucătorii. A fost un final de 2019 foarte solicitant. Doar în luna noiembrie, UTA a disputat nouă partide oficiale, iar la finalul turului echipa era la capătul puterilor. Astfel că vacanța a fost mai mult decât binemeritată dacă ne gândim că UTA este lider în L2 la 4 puncte avans de locul al doilea.

  Afară era ca în balada lui Topărceanu, cu acel greier mic: era gri… Și fotografiile sunt pe un fond gri metalizat de parcă am vorbi ceva legat de industria auto.

  Nu suntem chiar departe de industria auto. Parcarea de la Motorul a fost plină de mașini, iar fanii arădeni își doresc ca UTA să devină în această jumătate de an o mașină de fotbal care să pună Aradul din nou pe harta Ligii !, după 12 ani de absență.

  Asta a fost, de fapt, și urarea pentru Gyuszi Balint, antrenorul care a readus speranța unei promovări la Arad. „La mulți ani, Gyuszi! Îți doresc o jumătate de an fericită! Despre a doua jumătate vorbim după promovare”, i-am urat tehnicianului. Toată suflarea utistă așteaptă o primăvară cum nu a mai trăit din 2002, anul în care UTA a obținut pentru ultima dată promovarea pe teren. Coincidența face ca anul acesta, 2020, să conțină aceleași cifre ca și 2002…

  IMG 3786

  A lipsit Cipri Rus, care suferă în aceste zile de varicelă și se tratează acasă. Au apărut și cele mai bune transferuri ale clubului arădean din această iarnă: Ciucur și Pușcaș, jucătorii care au fost accidentați pe toată durata sezonului de toamnă. Au revenit și Bogdan Stancu sau Andrei Rus, accidentați și ei în ultimele etape ale anului trecut. A fost prezent și Jebari, până acum singurul transfer al grupării arădene, dar un transfer care s-a realizat încă din noiembrie. „Pușcaș e bine, mai trebuie să parcurgă niște pași din punct de vedere al recuperării fizice. El și Ciucur vor face mâine un control la medicul care i-a operat. Sperăm să avem un feedback bun. Din discuțiile cu ei, se simt bine”, a dezvăluit Gyuszi Balint.

  „Nu facem transferuri doar ca să punctăm la capitolul veniri. În această perioadă am discutat cu mai mulți jucători dar variantele au căzut. Este greu în această perioadă să aduci jucători de valoare, pentru că majoritatea sunt sub contract și se cer sume mari de bani. Eu am mare încredere în băieții care sunt în vestiar. Este foarte important și ca jucătorii care vin după probleme medicale să-și recapete tonusul cât mai repede și să ne dea siguranța că ne putem baza pe ei în partea a doua. Sperăm să concretizăm cât mai repede discuțiile cu un fundaș central despre care am mai vorbit, să-l avem cât mai repede în curtea noastră, dar lucrurile nu sunt deloc ușoare. Tot ce se întâmplă din punct de vedere al transferurilor se întâmplă ca să căpătăm consistență”, a explicat Gyuszi Balint.

  IMG 3806

  „Mă bucur că ne-am revăzut cu toții, a fost o vacanță destul de lungă. Sezonul de primăvară va fi cel puțin la fel de dificil ca și cel de toamnă, dar suntem pregătiți. Vom lua în parte fiecare meci ca pe o provocare, și e foarte important să trecem cu bine această perioadă de pregătire. Vrem să fim sănătoși, în primul rând, să fim eficienți, să muncim bine și să abordăm cu încredere partea a doua a sezonului. I-am simțit pe băieți entuziaști și mă bucură că este o stare de spirit foarte bună încă din prima zi. Mesajul meu către ei a fost scurt și concis: poziția din clasament ne obligă să ne ridicăm nivelul din toate punctele de vedere. Trebuie să muncim cu acest scop în minte, să știm să suferim și să facem sacrificii. Căutăm să punctăm toate aspectele care necesită îmbunătățiri și sunt convins că vom deveni mai puternici”, a mai spus Balint.

  Iacob, Bolboaşă, Opric, Tomozei, Ilie, Melinte, Stancu, A. Rus, Paşcu, Ciucur, Hrezdac, Miculescu, Puşcaş, Gavrilă, Jebari, Lorenzi, Bustea, Oroian, Ursu , Isac, Moise, Vulturar Buhăcianu, Ioniță a fost efectivul prezent azi la reunirea echipei.

  Coulibally este așteptat să ajungă mâine.

  Prima săptămână de pregătire se încheie sâmbătă, când, de la ora 11:00, UTA e față în față cu echipa U19 a clubului, pregătită de Sandu Gaica și Adi Ungur. Meciul este programat pe arena ”Motorul”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.