marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noua Acropolă vă invită la Zilele Filosofiei, ediția a II-a – ȘCOALA DE FILOSOFIE

  de Special Arad | 21 noiembrie 2016, 1:57 PM | Cultură

  0

  Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită să celebrăm împreună Ziua Mondială a Filosofiei decretată de UNESCO, prin a cunoaște cum, unde, de către cine și cu ce scop este studiată Dragostea de Înțelepciune. Din vremuri imemoriale, Școala de Filosofie a fost punctul de întâlnire al valorilor ca Adevărul, Justețea, Frumosul și Binele pentru ca acestea să se împletească armonios într-o Știință, Societate, Artă, Religie și Etică care urmăresc evoluția individuală și colectivă a ființelor umane.

  Cum se îmbină studiul filosofiei cu celelalte domenii ale cunoașterii umane? Cine au fost cei care au răspuns la întrebări și au oferit soluții pentru prevenirea și rezolvarea problemelor umane rezultate în urma unei cunoașteri superficiale a naturii umane, a nevoilor și aspirațiilor ei. În cadrul evenimentului, învățăturile lăsate de Pitagora, Platon, Plotin vă sunt oferite sub formă de prelegeri filosofice, ateliere practice și discuții tematice. Ideile sunt abordate din perspectiva filosofiei înțeleasă ca Artă de a Trăi, adică acea artă de a te transforma în om mai bun și mai just și de a te apropia astfel de esența ultimă a Vieții.

  Între 22 și 30 noiembrie, vă așteptăm la următoarele activități realizate la sediul Asociației Culturale Noua Acropolă, bd. Revoluției, nr. 71, interfon 10. Intrarea este liberă!

  PRELEGERI FILOSOFICE:

  Pitagora. Matematica sacră
  22 noiembrie, ora 19:00
  Prezintă: Laurențiu Plăcintă

  Platon. Filosofia și societatea
  23 noiembrie, ora 19:00
  Prezintă: Anda Nacu

  Plotin. Frumusețea și armonia
  28 noiembrie, ora 19:00
  Prezintă: Iulia Pantelimon

  Nevoia de oameni buni
  29 noiembrie, ora 19:00
  Prezintă: Anda Nacu

  ATELIERE PRACTICE:
  30 noiembrie
  ora 11:00 Atelier de pictură pentru adulți
  ora 16:00 Discuție filosofică: Voluntariatul și transformarea societății

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.