duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – Petrolul 2-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Special Arad | 26 iulie 2022, 5:54 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Este pentru prima dată de la promovarea din 2020 când UTA câștigă primul meci pe teren propriu. În 2020 a remizat cu Voluntari, scor 0-0, iar anul trecut a fost același scor cu Farul. De data aceasta, în fața unui public de nota 10, așa cum aveau să spună după meci Ilie Poenaru și Marin Dună, UTA s-a impus în fața nou promovatei Petrolul după un meci în care diferența au făcut-o golurile de autor ale lui David Miculescu.

  UTA a jucat mult mai bine decât la Pitești, dar nu îndeajuns de bine încât să începem să sperăm că anul acesta chiar ne batem cu șanse reale la play-off. S-a simțit că echipa încă nu este la ritmul așteptat, s-a simțit și s-a văzut că unii jucători încă nu au înțeles sută la sută ce le cere antrenorul Poenaru, dar este totuși o evoluție față de prestația catastrofală din meciul cu FC Argeș.

  Aseară, UTA și-a creat ocazii bune la poarta lui Avram, a avut consistență la mijlocul terenului, a stat foarte bine în zona centrală a defensivei, dar are încă probleme la benzile laterale și la relațiile dintre jucători pe ambele faze.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7 – O nouă partidă foarte bună făcută de portarul Bătrânei Doamne. Sigur la fiecare minge, Iacob s-a remarcat și cu acea degajare foarte lungă care a dus la deschiderea scorului.

  Marko Vukcevic – 6 – Muntenegreanul este pe plus dacă comparăm evoluția sa de aseară cu cea de la Pitești. Este clar că încă nu este la nivelul pe care l-a arătat în sezonul trecut și în meciurile din naționala Muntenegrului.

  Erico Da Silva – 8,5 – O partidă aproape perfectă făcută de fundașul brazilian la prima sa titularizare în noul campionat. Obișnuiți să-l vedem și prin careul advers, de data aceasta Erico a fost imperial în propriul careu, zonă din care a respins tot ceea ce era de respins, chiar și șuturi spre poartă, dar elocventă a fost reacția sa atunci când a blocat șutul din zona punctului de 11 metri al lui Măzărache, atunci când a făcut un adevărat baraj împreună cu Benga.

  Alexandru Benga – 8,5 – A reușit un meci excelent alături de colegul său din centrul defensivei, Erico. UTA nu a avut aseară nicio problemă în zona centrală a defensivei datorită celor doi fundași care se află la cel de-al treilea sezon împreună. Pericolul a venit aseară doar din benzi.

  Erion Hoxhallari – 5,5 – În prima repriză a fost depășit de multe ori în zona sa de apărare. S-a remarcat cu un șut la poartă în minutul 3, dar din punct de vedere defensiv a stat rău la mai multe faze de atac a celor de la Petrolul. Încă nu este integrat în sistemul de joc impus de Poenaru, arătând multe lacune atât ca fundaș central cât și ca fundaș lateral.

  Bautista Cascini – 6 – După ce i-am văzut evoluțiile de la Clinceni, poate că mulți dintre noi ne așteptam să vedem un joc mai ofensiv al argentinianului, dar aseară s-a achitat de sarcinile de a-i bloca pe cei de la Petrolul și a juca sigur în zona mediană. Și el este pe plus dacă comparăm cu evoluția de la Pitești.

  Idriz Batha – 6,5 – Agresiv și implicat în joc, albanezul s-a ales și cu obișnuitul cartonaș galben dar a și arătat că, la Arad, pe Arena Francisc Neuman, el este șeful la mijlocul terenului.

  David Miculescu – 9 – Poate cea mai bună evoluție din cariera sa. Nu doar că a marcat cele două goluri, ambele de autor, după faze în care el a fost cel care a gândit totul de la intenție până la execuție. David aseară a pasat, a driblat, a avut și alte ocazii, una chiar cu capul, s-a apărat excelent la fiecare urcare a lui Țicu și a făcut de unul singur diferența pe tabela de marcaj.

  Raul Șteau – 6 – A evoluat aproximativ 15 minute, el fiind cel care l-a înlocuit pe Miculescu cu aproape un sfert de oră înainte de final. Nu s-a remarcat cu prea multe dar a făcut un joc tactic bun astfel încât UTA să-și păstreze avantajul de două goluri de pe tabelă.

  Desley Ubbink – 5 – Olandezul poate mult mai mult, de aceea și nota poate este cam drastică dacă ne raportăm și la alți colegi ai lui. Aseară i-au lipsit unele execuții cu care ne-a obișnuit, o pasă filtrantă, o centrare surprinzătoare… În schimb, am remarcat la unele faze că este fie prea lent, fie prea detașat și adversarii efectiv îi furau mingea, iar când nu o făceau adversarii își pierdea singur concentrarea și nu reușea să dea o pasă de 5 metri…

  Philip Otele – 6 – A alergat enorm, s-a luat la luptă cu adversarii, dar i-a lipsit luciditatea care să-l facă și util în fața porții adverse.

  Albert Stahl – 5,5 – Intrat în locul lui Otele, Stahl a reușit câteva șarje în banda dreaptă dar, spre ghinionul său și al arădenilor, Albert a greșit pasa la o acțiune de atac purtată în superioritate de UTA. De asemenea, a greșit destul de grav și în propria treime, atunci când i-a pus într-o situație foarte bună pe cei d ela Petrolul tot în urma unei pase neglijente.

  Claudiu Keseru – 6 – Nu a fost marcatorul pe care-l așteptau mulți, nu a fost nici jucătorul care să tragă echipa după el, dar și așa, Keșeru a avut două bune ocazii la poarta lui Avram, a fost cel de la care a plecat al doilea gol al echipei sale, el fiind cel care l-a deschis în dreapta pe Miculescu. Se simte că încă nu are ritm, dar a fost foarte util aseară în atacul Bătrânei Doamne.

  Orhan Ademi – 6 – A jucat doar un sfert de oră, timp în care a avut unele clinciuri cu durul Gabi Tamaș. Fizic, le-a câștigat pe toate arătând că se poate conta pe el. Putea chiar să marcheze dacă era mai egoist la faza în care, în urma unui contraatac, a intrat în careu dar a vrut să fie altruist, a pasat pentru Batha în centrul careului, dar un jucător al petrolului a blocat acțiunea.

  Ilie Poenaru – 7 – Un debut de bun augur al lui Poenaru pe Arena „Francisc Neuman”. Echipa a stat bine în teren, a arătat și prospețime și agresivitate, dar încă arată că are probleme pe anumite momente ale jocului, iar cele mai vizibile au fost acele „găuri” în defensivă prin care au venit și ocaziile ploieștenilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.