miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! FC Botoșani – UTA 2-2. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 24 septembrie 2023, 4:12 PM | Sport

  0

  Evaluarea jucătorilor echipei UTA după ce au fost la doar câteva secunde de a prelua „lanterna roșie” în clasamentul Superligii României nu este deloc una ușoară. S-a obținut la ultima fază un punct în fața unei echipe care nu întâmplător era și a rămas pe ultimul loc.

  A fost un joc între echipele care au jucat cel mai slab în aceste prime zece etape ale sezonului. FC Botoșani nu a reușit în cele zece meciuri să câștige niciunul. Cel mai aproape a fost aseară, având avantaj pe tabelă, dar și superioritate numerică pe teren. Rednic s-a arătat a fi mai inspirat decât omologul său de la Botoșani, Dan Alexa, iar schimbările făcute de antrenorul Bătrânei Doamne au schimbat soarta partidei.

  Și totuși, e de lăudat Rednic? Din punctul nostru de vedere, tot „Puriul” a fost cel care a adus echipa în situația de a pierde prin alegerile făcute la primul unsprezece. Rareș Pop, chiar și dacă nu e în formă, e unul dintre puținii care poate destabiliza defensiva adversă în ultimii 20 de metri. Cooper și accidentat este peste Vucenovic. Iar Freitas, în cea mai proastă zi a lui livrează mai mult decât Marku sau Cristian Mihai în zona mediană. Trei piese grele în angrenajul cam ruginit al echipei, iar toate trei au fost lăsate pe bancă. Atunci când cei trei au fost în teren, UTA a avut o cu totul altă față.

  UTA a avut posesia, dar asta nu i-a oferit nimic, pentru că cei de la Botoșani asta și așteptau, fiind o echipă care atacă foarte direct poarta atunci când intră în posesie. UTA deși a pasat mai mult, a avut mai mult mingea, nu a fost niciodată în controlul partidei, ocaziile mari fiind la poarta lui Iacob. Apropo de Iacob, fără intervențiile sale din minutele de prelungiri, astăzi scriam de UTA în postura de ultima clasată.

  Carp este și el o ciudățenie… A intrat bine, a marcat golul egalizator, a muncit destul de mult și de bine în linia mediană, dar acel gest necontrolat i-au șters tot ceea ce a făcut bun.

  Dumitrașcu ar putea primi o diplomă din partea clubului. Nu am văzut niciodată un jucător mai „invizibil” decât el în tricoul echipei arădene în ultimii 40 de ani. Băiatul ăsta nu ajută cu nimic, dar nici nu încurcă. Parcă nu există, el nu este implicat nici în acțiunile ofensive, iar pe faza defensivă nu face greșeli mari. E, cum spune o vorbă din bătrâni, „ca apa sfințită”…

  UTA a scăpat ca prin urechile acului de a fi ultima în clasament, ba chiar a urcat pe poziție de baraj, dar jocul nu ne dă speranțe. Echipa suferă în toate compartimentele, golurile vin pe realizări individuale, un dribling scurt al lui Rareș Pop, sau o centrare bună a lui Stahl, a doua pe care ne-o aducem aminte în cariera sa după cea din victoria de la Șiria cu Sepsi… Altfel, automatismele de joc lipsesc nemotivat, calitatea individuală este la un nivel bunicel de liga secundă, iar perspectiva e cam sumbră. Poate vin cu ceva mai bun Ofosu și Conte. Poate…

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7 – A încasat două goluri la care nu avea nimic de făcut, dar a salvat echipa în alte trei-patru rânduri. Decisive au fost paradele sale din minutul 5 al prelungirilor, atunci când a intervenit extraordinar la șutul din 8 metri al lui Zabou, dar și imediat după la execuția lui Cioiu. Două minute mai târziu, Cooper avea să înscrie golul egalizator.

  Diogo Rodrigues – 5 – A alergat mult, dar a și greșit mult. Centrări fără adresă, dueluri pierdute, foarte dezordonat în joc.

  Marko Stolnik – 4 – A comis involuntar penalty-ul care a dus la deschiderea scorului, apoi a stat foarte departe de adversarul direct, Ilicic, la cel de-al gol, fiind și umilit de atacantul celor de la Botoșani la aceiași fază, croatul căzând în fund… A pierdut aproape toate duelurile aeriene în careul arădean, de cele mai mult ori fiind dominat categoric de Pius.

  Goodberg Cooper – 7 – UTA a câștigat mult la capitolul forță după intrarea italo-ghanezului. Înainte de a marca, Cooper a mai fost de două ori periculos în careul advers, dar de fiecare dată a fost în offside. A fost la locul potrivit la centrarea lui Stahl și, deși nu are un joc bun de cap, de data aceasta a lovit perfect mingea.

  Alexandru Benga – 6 – Poate cea mai sigură evoluție a sa din acest sezon. A avut și o ocazie în minutul 8, dar mingea a șters bara laterală, iar defensiv a stat destul de bine. A câștigat majoritatea duelurilor directe, dar a avut probleme de plasament uneori, relația sa cu Stolnik suferind destul de vizibil din punct de vedere al omogenității.

  Ali Abeid – 6 – Fără un aport ofensiv substanțial, Abeid a muncit mult pe faza defensivă și, putem spune, cu folos. A apărut și în zona centrală și a respins unele mingi care putea crea pericol mare la poarta lui Iacob.

  Herald Marku – 4 – A greșit aproape toate pasele în prima repriză, iar la capitolul „recuperarea mingii” a fost spre zero.

  Marcelo Freitas – 6,5 – A adus o oarecare liniște în zona mediană, mai multă consistență și calitate individuală, fiind mai implicat decât Marku și pe faza ofensivă.

  Cristian Mihai – 5 – A alergat mult, dar a fost dominat în zona mediană de adversarii de la Botoșani. A încasat și un cartonaș galben înainte de finalul primei părți, ceea ce probabil a fost decisiv pentru Rednic care l-a și înlocuit la pauză.

  Rareș Pop – 6,5 – Nu putem spune că a făcut o partidă de neuitat. A intrat foarte bine, a creat faza golului de 1-1, după care a dispărut din joc minute bune. Este, încă, departe de cel pe care l-am văzut în sezonul de primăvară.

  Claudiu Micovschi – 5 – A alergat mult, dar a avut foarte puține reușite.

  Andrej Fabry – 5 – Din nou o evoluție ștearsă pentru slovac, după cea din jocul cu Universitatea Cluj. Cu excepția acelui șut pe mijlocul porții din lovitură liberă, Fabry nu a livrat nimic aseară.

  Denis Dumitrașcu – 4 – Ca de obicei, un joc insipid, inodor, incolor…

  Cătălin Carp – 4 – A intrat perfect, a marcat pentru 1-1, a fost destul de consistent în zona mediană, dar totul s-a șters după acel necugetat din minutul 82, când a fost eliminat.

  Alexandar Vucenovic – 5 – Rednic a mizat pe mobilitatea sa, mai bună decât a lui Cooper, dar austriacul este departe de nivelul primei ligi. Intră greu în combinații, este mereu al doilea în duelurile unu la unu din zona careului advers, nu stă foarte bine nici la forță și viteză, iar când a fost nevoie de execuții, nici acelea nu au fost ce trebuie.

  Antrenor Mircea Rednic – 6 – Corigent după prima repriză, Rednic a compensat după pauză. A făcut trei schimbări bune încă din startul reprizei secunde, atunci când i-a introdus pe Rareș Pop și Freitas, lăsați inexplicabil pe bancă. Cei doi au intrat alături de Carp, ca după doar două minute o pasă de la Freitas să ajungă la Pop, iar Carp a fost atent la șutul acestuia și a marcat pentru 1-1. La ultima fază, Stahl și Cooper, alte două rezerve, au fost cei care au adus golul de 2-2. Totuși, jocul echipei suferă rău deși suntem deja în etapa a zecea.

  Citește și:

  Cooper salvează UTA în al șaptelea minut de prelungiri la Botoșani!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.