vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Notele Bătrânei Doamne! UTA – FC Argeș 0-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

    de Lucian Dănilă | 31 octombrie 2022, 6:50 PM | Recomandările editorilor | Sport

    0

    O nouă înfrângere pentru UTA în Superliga și, totodată, o nouă înfrângere – a treia – pe propria arenă. O înfrângere care pune o și mai multă presiune pe echipă, intrată adânc în hora retrogradării, dar și pe conducerea administrativă și mai ales cea tehnică a echipei.

    Stadionul a scandat la unison „Demisia!”, iar aventura lui Poenaru, Dună și a staff-ului tehnic instalat în vară pare la final. Este, însă, poate cea mai nedreaptă înfrângere din acest campionat a echipei, comparabilă poate cu cea din Giulești în fața Rapidului.

    UTA a dominat „da capo al fine” partida cu FC Argeș, a avut o posesie de aproape 70 de procente, și-a creat ocazii mai multe decât în orice alt joc din actualul sezon, dar nu a reușit să găsească calea spre gol. Au reușit, în schimb, piteștenii, care au marcat la singurul șut pe spațiul porții. O minge pierdută de Batha la mijlocul terenului, o pasă pe culoar pentru Garita, iar camerunezul a plecat ca din pușcă printre Erico și Benga și a marcat cu un șut la colțul lung. A greșit Batha, dar o culpă are și Benga care, în limbaj fotbalistic, „l-a băgat rău în ședință” cu acea pasă pe zonă centrală, iar Erico nu a fost destul de puternic pentru a-l opri pe imensul… Arnold.

    Același Batha care a recuperat cât în trei meciuri, dar care a și greșit pase – care se voiau decisive, în spatele liniei de fundași – tot cât în trei meciuri. Același Benga care l-a blocat de alte vreo zece ori pe Garita.

    UTA a făcut cel mai consistent joc din acest campionat în fața unei echipe care s-a apărat din primul până în ultimul minut, o echipă care a ajuns de patru ori în jumătatea de teren arădeană și și-a creat trei mari ocazii, una dintre ele transformată de Garita. Au mai ratat același Garita dar și Bertrand, și cam atât putem spune despre aportul ofensiv al piteștenilor. Poate am putea aminti și faza în care Garita a căzut în careu de lângă Erico, o fază care a născut suspiciuni, la fel de mari suspiciuni cum au fost la faultul lui Straton asupra lui Cascini, și la hențul în careu al lui Latovlevici tot de lângă Cascini.

    Altfel, UTA a ratat situații bune de gol prin Otele, Postolachi, Stahl sau Keseru, dar, din exterior văzut, parcă nici nu s-au dat de ceasul morții ca să marcheze și nici nu și-au smuls părul din cap de necaz, așa cum vedeam sute de oameni din tribune că fac.

    În ciuda înfrângerii, am văzut evoluții foarte solide la jucători ca Ali Abeid sau Philip Otele, dar și două cartonașe roșii care nu prea și-au avut rostul.

    Ajunsă pe locul 14, UTA are nevoie de un șoc, de o schimbare, și de o altă atitudine față de fotbal. Mai mult respect pentru meserie…

    NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

    Dragoș Balauru – 4 – Dragoș nu a avut ce apăra în acest meci. Pentru portari vorbesc cifrele: un singur șut pe poartă, un gol primit. În rest, a mai fost doar faza în care a ieșit în întâmpinarea lui Bertrand, fază la care mozambicanul a șutat în plasa laterală.

    Mihai Dobrescu5 – O prezență discretă în banda dreaptă. Fără prea muște reușite pe plan defensiv pentru că Argeșul pur și simplu nu a pus probleme, Dobrescu a apărut o dată la finalizare după o inexactitate a lui Latovlevici, dar voleul său a trecut peste poarta lui Straton. Inexistent din punct de vedere ofensiv, Mihai a fost schimbat la pauză.

    Florentin Matei – 5 – A intrat la pauză în locul lui Dobrescu dar pe locul lui Rareș Pop. Poenaru aștepta de la el să aducă claritate în acțiunile ofensive ale echipei, lucru pe care nu l-a reușit niciodată de când a venit la Arad. A reușit câteva driblinguri, dar pe latul terenului, urmate de pase laterale, și a expediat un șut pe poartă. A contribuit la posesie dar nu a reușit să desfacă deloc apărarea Argeșului.

    Erico Da Silva – 4 – Titularizat din nou după evoluția destul de bună cu Craiova, Erico a avut câteva bâlbe în defensivă, a stat departe de Garita la faza golului, ceea ce a fost fatal pentru UTA, a expediat un șut de la marginea careului mult pe lângă poartă și a fost eliminat la finalul partidei după două avertismente.

    Alexandru Benga – 5 – Deși a câștigat o sumedenie de dueluri directe cu Garita, Benga poate fi considerat „complice” la faza golului, pentru pasa deloc inspirată pe care i-a dat-o lui Batha. Fără a avea prea mult de lucru în defensivă, la acest joc aportul său ofensiv a fost destul de discret, nereușind să joace nici o minge în careul piteștean la fazele fixe pe care le-a avut UTA.

    Ali Abeid6,5 – Alături de Otele, Abeid a fost cel mai bun jucător al Bătrânei Doamne. A dominat flancul stâng în prima repriză, a trimis nenumărate mingi în careu, unele foarte bune, a câștigat toate duelurile unu la unu, iar în partea secundă a arătat că poate fi aproape la fel de bun și în banda dreaptă deși este jucător de picior stâng. Forță, viteză, atitudine, trei atribute care fac din Ali Abeid un titular incontestabil în acest moment la UTA.

    Idriz Batha – 5 – Poate este puțin nedrept să îi acordăm nota 5 lui Batha după un meci în care a reușit cel puțin zece recuperări în zona mediană. Neatenția de la golul lui Garita însă îi trage în jos nota, dar nu ar fi doar asta. Încercând de multe ori să joace rolul de coordonator, Batha a greșit de foarte multe ori execuția la ceea ce se dorea a fi „ultima pasă”.

    Juan Bautista Cascini – 5 – Se vede din avion că este obosit, sleit de puteri, și probabil din această cauză și-a pierdut și din clarviziunea arătată la începutul sezonului mai ales la jocurile de acasă. A fost implicat în două faze care în mod normal trebuiau să se încheie cu penalty pentru UTA, dar tot el l-a pierdut pe drum pe Bertrand la una dintre cele trei ocazii pe care le-a avut Argeșul.

    Claudiu Keșeru – 6 – Cel mai contestat jucător din lotul Bătrânei Doamne a prins din nou doar 24 de minute pe teren. Spre deosebire de alte jocuri, în condițiile în care echipa sa a atacat permanent, Claudiu a intrat destul de bine. A centrat bine în zona careului, a făcut o foarte bună „așezare” pentru Florentin Matei, a avut o lovitură de cap foarte bună la doar câțiva centimetri de bara porții lui Straton și s-a observat că este mult mai implicat în joc decât la alte meciuri. Poate era mai indicată intrarea lui de la pauză în loc să fie trimis în teren Florentin Matei.

    Albert Stahl – 5 – S-a zbătut enorm și a avut lupte grele cu Latovlevici. Albert a păcătuit aseară la alegerile făcute, alegând de multe ori fie un dribling în plus, fie să amâne pasa cu câteva momente, ceea ce a făcut ca acțiunile sale să fie aproape toate blocate. A avut o bună șansă de a marca, dar șutul său cu stângul a trecut mult peste poartă.

    Wesley Jobello – 5 – Intrat în locul lui Stahl, Wesley a încercat și el să facă de toate, în ambele benzi, dar s-a remarcat doar cu acea centrare bună în careu pe care a reluat-o Keșeru puțin pe lângă poartă.

    Rareș Pop5 – Rareș s-a remarcat ieri doar la fazele fixe, mai precis la acele cornere pe care le-a executat la prima bară sau chiar direct pe poartă. NU am mai văzut la el acele ruperi de ritm pe care le-a arătat cu FCSB și chiar în prima parte a jocului cu Craiova, fiind dominat fizic de adversari în condițiile în care meciul a fost unul foarte fizic.

    Raul Șteau – 4 – Neglijența din minutul 87 când l-a lovit puternic în nas pe Tofan, fără a avea însă intenția asta, au coborât dramatic nota lui Șteau. Folosit pe un post cu care nu este familiarizat, cel de fundaș stânga, Șteau a urcat de câteva ori periculos în atac și la una dintre centrările sale UTA putea beneficia de un penalty, dar nici arbitrul Găman și nici cei din camera VAR nu au dorit să își asume decizia.

    Philip Otele7 – A dat impresia că poate dribla întreaga echipă a Argeșului. În prima parte, Otele a fost inexistent în bandă și a apărut des în centrul careului, devenind mai mult un număr 9 în condițiile în care Postolachi era mereu departe de poartă. În repriza a doua, Otele a hărțuit permanent defensiva adversă și a creat câteva faze care se puteau încheia cu gol dacă Postolachi sau Stahl erau mai atenți. A avut și două șuturi pe poartă, dar ambele au fost apărate de Straton.

    Virgiliu Postolachi – 6 – A depus un efort fantastic, dar în lipsa mingilor din careu, atacantul originar din Moldova a fost nevoit să se epuizeze de multe ori în acțiuni la 30-40 de metri de poarta lui Straton. Astfel, atunci când era nevoie de el proaspăt în careu, Dobrosavlevici i-a luat fața și astfel s-a ratat o mare șansă de egalare. Foarte implicat în joc, a câștigat din nou foarte multe dueluri aeriene și a avut o ratare mare în prima parte la centrarea lui Ali Abeid.

    Ilie Poenaru – 5 – A fost probabil ultimul său joc în calitate de antrenor la UTA, dar un joc în care, paradoxal, echipa a avut cea mai consistentă evoluție. Condamnat de lipsa de eficiență, dar poate și de unele alegeri personale, sau de relația pe care o are cu unii jucători din lot, Poenaru nu a putut mai mult cu această echipă care, sub conducerea sa, a adunat un singur punct în ultimele șase etape și se îndreaptă vertiginos spre retrogradare.

    Acordă și tu note! Catalogul roș-alb. Notele jucătorilor echipei arădene, acordate de cititori, după meciul UTA Arad – FC Argeș 0-1

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.