miercuri, 8 mai, 2024

Special Arad Logo

    Notele Bătrânei Doamne! UTA – CS U Craiova 1-2. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

    de Lucian Dănilă | 24 octombrie 2022, 6:58 PM | Recomandările editorilor | Sport

    1

    După mult timp, pe arena „Francisc Neuman” din Arad s-a auzit strigându-se de către tot stadionul, „Demisia!”. Nu, chiar nimeni nu o făcea pentru că ar avea ceva personal cu antrenorul Ilie Poenaru, ci a fost reacția la ceea ce au văzut fanii că joacă echipa lor favorită.

    Poenaru, ca răspuns, ne-a informat pe toți că e rezistent, că face față presiunii și că, deocamdată, nu pleacă niciunde pentru că nu și-a lăsat valiza la ușă, așa cum fac majoritatea antrenorilor.

    UTA este cu un picior în groapă la finalul turului de campionat. Doar 16 puncte adunate, cele mai puține la finalul unui tur de campionat de la promovare încoace, și locul 13 în clasament, având sub ea pe Chindia, Universitatea Cluj și Mioveni, asta în condițiile în care Chindia a câștigat ultimele 4 meciuri disputate în Superliga.

    După ce ne-a spus că rezistă în funcție, Poenaru ne-a spus că unul dintre obiective este chiar Conference League. Doamne ferește… Măcar are obiective acest antrenor, cât despre îndeplinirea lor, pentru fanii arădeni este foarte limpede că nu pot spera la nimic mai mult decât salvarea de la retrogradare, acolo unde vor lupta cu Mioveni, „U” Cluj, Petrolul, Craiova lui Mititelu și, poate, Voluntari sau Botoșani. Chindia sau Argeș par din alt aluat, iar Argeșul chiar se pregătește să vină duminică la Arad…

    Ca să rezumăm puțin ce am văzut în acest tur de campionat încheiat cu înfrângerea în fața echipei lui Rădoi, UTA are un public de Europa, o echipă care livrează un fotbal de eșalon inferior, o bancă tehnică care nu este și nu a fost niciodată din același film cu vestiarul și o conducere administrativă fără obiective, o conducere care mai „fură” un an din viața fanilor care umplu meci de meci arena fără a le oferi nimic din ceea ce visau ei atunci când au plătit poate cele mai scumpe abonamente din România…

    Mi se face și acum pielea de găină când mă gândesc ce atmosferă a făcut publicul din Arad”, o adevărată declarație de dragoste făcută de Mirel Rădoi pentru publicul arădean, la finalul partidei dintre UTA și CS Universitatea Craiova.

    NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

    Florin Iacob – 5 – Deși a avut câteva parade, mingile respinse la șuturile lui Bancu sau Markovic, căpitanul echipei arădene a ezitat la al doilea gol al lui Baiaram, atunci când a ieșit și întârziat și nehotărât dintre buturi.

    Mihai Dobrescu – 4 – Evoluție dezastruoasă a fundașului de picior stâng care i-a luat locul în banda dreaptă accidentatului Marko Vukcevic. A reușit să trimită mingea cu capul în bara propriei porți, l-a pierdut din marcaj pe Baiaram la golul egalizator din finalul primei reprize și a avut un aport ofensiv inexistent.

    Erico Da Silva – 6 – În condițiile în care echipa sa a făcut pasul înapoi după golul marcat în minutul 13, Erico a avut mult de lucru în defensivă. S-a ocupat în general bine de sarcina de a-l bloca pe Rivaldinho, a câștigat cam toate duelurile aeriene și chiar a fost aproape de a fi implicat la o fază de gol, dar Postolachi a trimis peste poartă din fața porții după recentrarea brazilianului.

    Alexandru Benga – 6 – Ca și Erico, și Benga a avut foarte mult de lucru în defensivă în condițiile în care Craiova a atăcat cu toate liniile. Sigur în duelurile unu la unu, Benga a făcut o singură greșeală, una care din păcate a costat. L-a pierdut din marcaj pe Baiaram la faza golului al doilea al Craiovei. A intervenit providențial în fața lui Rivaldinho la o fază din repriza a doua.

    Aly Abeid – 7 – Singurul jucător care s-a ridicat la pretențiile de a juca împotriva unei echipe care are ca obiectiv titlul de campioană. Foarte activ în banda stângă, puternic și cu o bună viteză, mauritanul a și reușit să înscrie primul său gol de la transferul la UTA, un gol care nu ajută echipa să obțină niciun punct.

    Juan Bautista Cascini – 5 – Am mai spus-o: atunci când Cascini are un joc modest, atunci și echipa are un joc modest. Argentinianul a jucat foarte bine vreme de 15 minute, a trimis cu capul spre poarta lui Arlauskis, a șutat din afara careului dar mingea a fost blocată de fundașii Craiovei, și a fost acolo, lângă bară, la golul lui Aly Abeid. După gol, însă, Cascini nu a mai făcut altceva decât să alerge după mingea jucată de olteni, care au avut o posesie de peste 70 la sută. Obosit, argentinianul a fost înlocuit cu Matei.

    Florentin Matei – 5 – Revenit după o accidentare, Matei a intrat pe teren atunci când zarurile erau deja aruncate. Craiova a controlat meciul și a avut și superioritate numerică. Matei a încercat câteva driblinguri în jumătatea adversă, dar toate s-au încheiat fără rezultat.

    Paul Anton3 – Este inexplicabil cum un jucător cu o asemenea experiență face un asemenea fault, la jumătatea terenului, în condițiile în care avea deja un avertisment, apoi se uită mirat la colegi și la arbitru și se preface că nu înțelege de ce atâta agitație. Pe lângă faptul că după minutul 15, Anton nu a fost în stare să își ajute echipa să mai țină de minge, apoi l-a scăpat la jumătatea terenului pe jucătorul Craiovei pe care l-a luat în brațe și a văzut primul galben, totul a culminat cu eliminarea din minutul 50, eliminare care practic a condamnat-o pe UTA.

    Albert Stahl – 6 – Câteva ruperi de ritm foarte bune, Albert a creat faza care a dus la cornerul din care UTA a deschis scorul. A trecut de Vătăjelu în banda stângă, a centrat perfect pentru Rareș Pop, dar șutul acestuia a fost blocat de Bancu. Apoi a mai avut câteva acțiuni personale în ambele benzi, iar imediat după eliminarea lui Anton a fost aproape să înscrie în urma unei foarte bune centrări a lui Aly Abeid. A fost din nou sacrificat de Ilie Poenaru, fiind unul dintre primii înlocuiți.

    Idriz Batha – 5 – Intrat pentru a acoperi gaura creată de eliminarea lui Anton, albanezul s-a remarcat din nou prin ambiția sa, prin faptul că a alergat mult și chiar a reușit unele recuperări, dar a fost copleșit de superioritatea echipei din Craiova la mijlocul terenului.

    Rareș Pop – 5 – Ca și Cascini, Rareș a început cu mult entuziasm. Putea marca la faza premergătoare golului, a executat apoi lovitura de colț din care UTA a deschis scorul, după care s-a pierdut în jocul de posesie al oltenilor, alergând vreme de jumătate de oră după minge. Obosit, a fost înlocuit cu Negoescu imediat după eliminarea lui Anton.

    Claudiu Negoescu – 4 – Indisciplinat tactic, „Nego” și-a pus și în pericol echipa atunci când s-a aruncat la câteva atingeri ale adversarilor, faze la care arbitrul Chivulete a lăsat de fiecare dată jocul să continue și au rezultat contraatacuri foarte periculoase ale Craiovei. A pierdut toate duelurile unu la unu.

    Philip Otele – 5 – În prima repriză nu l-am văzut pe teren decât când a ajuns câteva fracțiuni de secundă mai târziu la centrarea lui Postolachi. Apoi a alergat printre jucătorii olteni, fără succes însă în a recupera mingea. În a doua repriză a reușit o dantelărie și a înșirat trei adversari după care nu a reușit să continue faza astfel încât să creeze pericol în careul lui Arlauskis. Tot de la el a plecat faza la care Postolachi a ratat cea mai mare ocazie a arădenilor, după ce Otele a centrat pentru Erico.

    Wesley Jobello – 4 – Nu i-a ieșit nimic. I-am admirat efortul de a alerga să recupereze mingea în condițiile în care oltenii erau în superioritate. Dar la una dintre aceste faze, a alergat 30 de metri în propria jumătate să recupereze mingea, a reușit, a pasat direct la un jucător al Craiovei, acesta i-a retrimis-o lui Jobello, după care francezul a pasat unui alt fotbalist de la echipa adversă și cam asta a spus tot despre jocul fotbalistului care a evoluat câteva minute și pentru Olympique Marseille…

    Virgiliu Postolachi – 6 – A luptat enorm, a câștigat foarte multe dueluri aeriene, a încercat și câteva acțiuni individuale atât pe zona centrală cât și în bandă, dar, din păcate pentru echipa sa și pentru fanii arădeni, a ratat cea mai mare ocazie pe care UTA a avut-o în acest meci, atunci când a trimis din câțiva metri peste poarta lui Arlauskis.

    Ilie Poenaru – 4 – Am înțeles doar că nu își dă demisia, că nu poate antrena greșelile și că nu poate antrena atitudinea. Din ceea ce am văzut în jocul echipei, unul fără niciun orizont, nu prea poate antrena nimic, sau nu e deloc compatibil cu jucătorii pe care îi antrenează și care nu înțeleg nimic din ceea ce el cere. Echipa a început bine, dar a terminat cu fotbalul din minutul 15…

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Daca din perspectiva ta,le dai note mici lui Rares Pop si Stahl,Negoescu a obtinut 3 galbene,nu vezi ca Poenaru este total depasit,inlocuieste cei mai buni oameni,incisivi,Cascini se intoarce cu spatele si ar fi fost hent la ricoseul spre Postolachi,inseamna ca ai vazut alt meci…Lasa-ne Luciane…Poenaru si Duna nu mai au ce cauta la UTA…Tembelii astia doi,nu au nici o treaba..,presupune ca esti orb,la ce juniori pot fi oricand mai buni decat vedetele…

      +4 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    8 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.