sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! FC Voluntari – UTA 3-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 31 iulie 2022, 5:03 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Nu credeam după meciul pierdut de UTA pe terenul celor de la FC Argeș că echipa poate să joace și mai rău decât a făcut-o la Pitești. Ieri, la meciul de la Mioveni împotriva celor de la FC Voluntari, UTA a arătat care ar fi minimul la care poate ajunge.

  Un joc fără nici o idee, fără atitudine, fără determinare, un joc în care elevii lui Poenaru nu reușeau să lege trei pase, în care fiecare jucător din compartimentul ofensiv parcă voia să rezolve de unul singur acțiunile sau, atunci când încercau o combinație, mingea se oprea în gheata primului adversar din fața celui cu mingea.

  În defensivă e haos. Apărătorii grupării arădene se întrec care să greșească mai mult, iar golurile celor de la Voluntari au venit pe greșeli colective uriașe în care efectiv nu a existat marcaj, dar ca să împrumutăm o expresie din drept, am putea spune că nu a existat marcaj în formă continuată.

  Nu sperie atât faptul că UTA a adunat doar trei puncte în primele trei meciuri cât sperie evoluția echipei, starea fizică a ei, felul în care răspuns jucătorii la ceea ce le cere Poenaru și lipsa de atitudine a acestora.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 4 – A fost un meci în care Iacob a încasat cam tot ce a fost periculos la poarta lui. Golul lui Nemec a fost în urma unei lovituri de cap pe centrul porții și e singura reușită a ilfovenilor la care am putea spune că Iacob putea face mai mult. La celelalte, golurile au fost marcate din careul mic sau din preajma careului mic în urma unor combinații la care fundașii din fața portarului nu înțelegeau ce se întâmplă.

  Marko Vukcevic – 4 – Este umbra jucătorului ce l-am văzut în sezonul trecut și la meciurile naționalei Muntenegrului contra României. Defensiv a fost foarte des depășit, iar în plan ofensiv este blocat mereu în zona careului advers.

  Erico Da Silva – 4 – După evoluția foarte bună de la partida cu Petrolul, ieri, Erico a fost un veritabil jalon printre atacanții echipei adverse. Cu siguranță, atunci când se va lăsa de fotbal, Erico își va aminti de Nemec, atacantul care i-a făcut viața grea atât la meciul din decembrie, pierdut de UTA cu 2-1, cât și la cel de aseară.

  Alexandru Benga – 5 – Nota este mai mult pentru atitudinea sa față de joc. Altfel, Benga nu a reușit, nici el, nimic notabil.

  Erion Hoxhallari – 4 – Implantul cu Hoxhallari în zona centrală a defensivei s-a dovedit un pariu necâștigător la meciul cu FC Argeș. Trimis în partea stângă a defensivei, Erion a greșit mult contra celor de la Petrolul și doar norocul a făcut ca UTA să nu încaseze niciun gol. Ieri, însă, albanezul a fost depășit la aproape fiecare atac al celor de la Voluntari și toate golurile au venit cu centrări din partea sa. Nota 4 este pentru că a reușit un șut destul de bun la poarta lui Popa, altfel jocul său a fost de maxim nota 3.

  erion

  Idriz Batha – 3 – Joc catastrofal al albanezului care în sezonul trecut a avut nenumărate meciuri în care ne-a arătat că el poate să fie stăpânul zonei mediane. A încasat un nou cartonaș galben, al treilea în trei meciuri și a luftat nepermis la golul al doilea înscris de Voluntari prin Lopes.

  Florentin Matei – 4 – Introdus în locul lui Ubbink, Matei s-a remarcat doar în momentele statice ale jocului, atunci când camerele de televiziune erau îndreptate spre el pentru că urma să execute loviturile libere. În rest nu a adus plusul dorit de fanii arădeni.

  Bautista Cascini – 6 – Argentinianul este singurul care a arătat că este un jucător decent de Liga 1, sau Superliga cum îi spune acum. Implicat în joc, agresiv în sensul bun, determinat, Cascini a fost singurul fotbalist din lotul arădenilor care a meritat aprecierile fanilor.

  David Miculescu – 4 – La ultimul său joc pentru UTA, David, excelent la meciul cu Petrolul, a fost inexistent. Mutat de pe stânga pe dreapta și înapoi, David a încheiat partida cu cifra zero la capitolul realizări.

  Raul Șteau – 4 – A jucat un sfert de oră în care practic nu l-am prea văzut pe teren.

  Desley Ubbink – 3 – Olandezul este un caz special. Am crezut că evoluțiile sale din finalul sezonului trecut au fost mai slabe pentru că Ionuț Badea i-a schimbat rolul în echipă. Revenit acolo unde îi place mai mult, în rol de număr 10, Desley a pierdut toate mingile pe care le-a jucat. Visător, olandezul era deposedat foarte ușor de fundașii celor de la Voluntari de câte ori încerca să țină mingea sub control, de câte ori încerca un dribling, iar pasele sale au fost aproape toate greșite.

  Orhan Ademi – 4 – Noul atacant al Bătrânei Doamne ne-a făcut să ne întrebăm dacă este cu ceva peste Laukzemis. Lent, fără nicio veleitate tehnică, dezorientat, Ademi nu a convins că este un fotbalist care poate să joace la nivelul primei ligi.

  Philip Otele – 4 – Joc extrem de slab al africanului. Ne-a arătat calitățile sale la meciurile contra unor echipe ca Gaz Metan, Clinceni, Mioveni sau Chindia, dar nu a avut niciodată evoluții bune împotriva echipelor clasate mai bine decât UTA, ceea ce ne face să ne punem semne de întrebare asupra valorii sale.

  Albert Stahl – 4 – La fel ca și în cazul lui Raul Șteau, Albert a fost folosit în ultimele 15 minute ale jocului fără a se remarca cu ceva.

  Claudiu Keseru – 3 – Părea un „old-boy” printre puștani, deși adversarul direct, Armaș, este mai în vârstă decât el. Sufocat, fără putere, fără prospețime, fără claritate în execuții, Keșeru, alături de Ubbink, a fost cel mai slab de pe teren.

  Virgiliu Postolachi – 5 – Intrat la pauză în locul lui Keseru, internaționalul moldovean ne-a făcut să sperăm în primele cinci minute ale reprizei a doua când a ratat două ocazii. După minutul 50, însă, a intrat și el în ritmul colegilor săi și echipa nu a mai produs nimic.

  Ilie Poenaru – 4 – La cum au evoluat elevii săi, mai ales în prima repriză, poate este o notă cam mare. Antrenorul Bătrânei Doamne este într-o situație dificilă, fiind a doua oară în doar trei partide în care echipa sa joacă, practic, cele mai slabe jocuri de la promovarea în Liga 1. „Am fost penibili”, a spus chiar el la finalul partidei, iar asta spune tot.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.