duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Farul – UTA 2-2. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 27 octombrie 2023, 7:09 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Notele Bătrânei Doamne revin după o remiză pe terenul campioanei, un rezultat la prima vedere mulțumitor având în vedere numele adversarei de aseară, dar rămâne totuși doza de regret că UTA nu a profitat de situațiile de gol pe care le-a avut atunci când conducea pe tabela de marcaj pentru a tranșa definitiv jocul în favoarea ei.

  Am putea spune că a fost cea mai bună primă repriză din acest sezon a echipei arădene. Am mai auzit că ar fi fost cea mai bună repriză cu Mircea Rednic pe bancă, dar ne vine în minte acel joc de la Pitești unde într-un meci decisiv cu o încărcătură excepțională gruparea arădeană avea 2-0 la pauză. „Puriul” nu a gândit rău meciul. El nu a fost prea tentat de a avea posesia pentru că îi cunoștea pe cei de la Farul și toată filozofia lui Hagi. Mingea a fost mai mult la jucătorii gazdă, dar contraatacurile pregătite de Bătrâna Doamnă au fost, mai ales în prima repriză, foarte tăioase și foarte directe spre careul lui Aioani. Două pase verticale, filtrante, au rupt echilibrul de două ori, atât a lui Fabry spre Ofosu la al doilea gol, o pasă puțin laterală totuși, dar și excelentul serviciu al lui Ofosu pentru Micovschi la deschiderea scorului. Rămâne regretul că Fabry și Ofosu nu au găsit soluția mai bună la marile ocazii pe care le-au avut la 1-0, respectiv 2-1 pentru UTA, șanse uriașe pentru jucătorii echipei arădene să se distanțeze la două goluri pe tabelă.

  A fost un joc curajos în prima parte, a fost o luptă în a doua, iar o problemă ar fi randamentul jucătorilor care au venit de pe bancă, unii dintre ei jucând titulari de multe ori, dar aseară nu au mai adus niciun plus. În partea secundă UTA s-a stins din punct de vedere ofensiv și doar acțiunea individuală a lui Rareș Pop putea rupe din nou echilibrul, dar Luckassen a fost puțin prea în spate.

  Deși blocul defensiv a funcționat bine pe atacurile poziționale și încercările de pătrunderi în careu a celor de la Farul, o uriașă problemă pentru Rednic este rezolvarea fazelor fixe. UTA a primit două goluri în urma a două cornere gestionate foarte prost, mai ales la golul lui Artean. Ibrahima Conte a debutat pentru UTA, a arătat atât calități fizice cât și cele necesare pentru postul de fundaș central, dar uneori este fie prea ușor depășit unu la unu așa cum a pățit și cu Enes Sali și cu Luis Munteanu, fie plasamentul său nu este cel potrivit, așa cum s-a întâmplat mai ales la primul gol, cel marcat de Rivaldinho.

  La capitolul plusuri, se vede o evidentă creștere la Ofosu care a contribuit ieri la ambele goluri, neamțul având trei „assisturi” în ultimele două jocuri, Micovschi este constant unul dintre cei mai buni din echipă, Freitas deși nu s-a văzut prea mult a adus mult echilibru la mijloc, la fel ca și Cristian Mihai care a căutat foarte mult mingea. Nu au fost la nivelul lor obișnuit nici Cooper, absent total în treimea celor de la Farul, nici Luckassen, chiar nici Fabry, care cu excepția fazei de la golul al doilea a fost foarte șters deși Mircea Rednic a spus despre el că este cel mai bun mijlocaș din campionat, iar Iacob a prins o seară pe care ar trebui să o uite repede.

  Sunt cinci meciuri consecutive în care UTA nici nu a pierdut, dar nici nu a câștigat, și, din păcate, s-au adunat opt meciuri fără victorie în campionat, o serie care ne aduce aminte atât de perioada în care echipa nu reușea să câștige cu Gyuszi Balint pe bancă, dar nici mai apoi cu Ilie Poenaru. Urmează două partide cu adversari din zona periculoasă a clasamentului, FC U Craiova și Dinamo, meciuri din care UTA ar trebui să culeagă un minim de 4 puncte pentru a spera că poate părăsi ultimele locuri din clasament.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 5 – Ezitant, a încasat un gol printre picioare ca după câteva minute să mai încaseze unul care a fost anulat pe motiv de offside. A avut o intervenție la lovitura de cap a lui Gustavo, fază la care tot el a fost cel nehotărât să iasă sau nu pe minge.

  Diogo Rodrigues – 6,5 – Un joc defensiv decent și câteva urcări periculoase în atac, cel mai bun lucru pe care l-a făcut fiind excelentă centrare la ratarea cu capul a lui Fabry.

  Ibrahima Conte – 6 – Masiv, foarte bun în duelurile aeriene, jucătorul din Guineea a avut unele probleme de plasament, mai ales la faza primul gol marcat de Farul, dar a și fost depășit uneori prea ușor de Enes Sali sau Luis Munteanu.

  Alexandru Benga – 6,5 – Un joc în general sigur, cu probleme de plasament la fazele fixe, acolo unde nu s-a coordonat tocmai bine cu colegii săi de linie și au ieșit cele două goluri marcate de Farul.

  Ali Abeid – 6,5 – Probabil că putea face mai mult la faza golului marcat de Rivaldinho dacă strângea mai mult în centru. În rest, mauritanul a avut un nou joc solid, cu urcări bune în jumătatea adversă și foarte sigur în duelurile unu la unu.

  Marcelo Freitas – 6,5 – S-a văzut mai puțin tocmai pentru că mingea a fost la cei de la Farul, dar chiar și așa, a contat enorm jocul său fără minge, închiderea culoarelor spre poartă și liniștea pe care uneori reușește să o ducă în jocul propriei echipe.

  Cristian Mihai – 6,5 – Este tot mai încrezător în forțele sale, se arată foarte mult la joc, merge mereu în pressing și reușește să recupereze destule mingi în zona mediană.

  Rareș Pop – 5,5 – A intrat parcă deconectat, sau mai există varianta că își dorea prea mult să fie decisiv dat fiind că a fost introdus abia în minutul 78. Din păcate a reușit o singură acțiune, una într-adevăr foarte periculoasă care se putea chiar încheia cu un gol al lui Luckassen.

  Claudiu Micovschi – 7,5 – Credem că în acest moment este cel mai în formă jucător al echipei. Etapă de etapă a avut câte o ratare mare, cu U Cluj, cu Voluntari, cu Petrolul, cu Rapid, dar iată că după atâtea încercări aseară a lovit chiar pe terenul campioanei. Periculos în atac, Claudiu este poate cel mai disciplinat tactic dintre jucătorii care au evoluat în ultimii ani la UTA.

  Cătălin Carp – 5 – Intrat în locul lui Cristian Mihai în zona mediană, Carp nu a ieșit în evidență cu mai nimic.

  Andrej Fabry – 6 – Slovacul poate mult mai mult decât a arătat pe terenul de la Ovidiu. A ratat nepermis cu capul în minutul 11, dar și-a răscumpărat greșeala la golul din minutul 27 când i-a luat mingea de pe picior lui Ofosu. A avut perioade lungi de joc în care nu era deloc implicat.

  Eric Omondi – 5 – Nu a adus deloc plusul așteptat de Rednic, care a mizat pe calitățile lui tehnice și pe viteză.

  Reagy Ofosu – 7 – Cel mai bun joc al său de când a sosit la Arad. Două „assisturi” și alte câteva acțiuni l-au făcut să fie unul dintre protagoniștii jocului de aseară.

  Tiberiu Căpușă – 5 – Ca și în cazul lui Carp, nu s-a văzut prea mult în joc după ce a intrat, iar multe din acțiunile periculoase ale celor de la Farul și-au avut originea chiar din zona sa.

  Godberg Cooper – 5 – Nota 5 este mai mult pentru aportul defensiv, el fiind un adevărat turn de control la câteva cornere executate de Budescu. În ofensivă a fost absent total.

  Kevin Luckassen – 5 – Greoi, mereu cu un pas înapoi, a arătat că încă nu este pregătit din punct de vedere fizic. Este adevărat că nici nu a fost sprijinit deloc de colegii din linia mediană sau de Omondi.

  Antrenor Mircea Rednic – 7 – A gândit foarte bine jocul și l-a surprins pe Hagi prin contraatacurile purtate în viteză și vertical pe poartă. Mai are de rezolvat problema apărării la fazele fixe. Aseară, din păcate, nu l-au ajutat nici schimbările.

  Citește și:

  Mircea Rednic: „Sunt supărat că au marcat dintr-un corner jumate”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.