Notă foarte bună pentru Ovidiu Balint, pentru primul an la „conducerea” mARTA





La două zile după încheierea evaluării primului an de activitate a managerului Filarmonicii Arad, Laurențiu Muntean (care a primit nota 9,51), s-a încheiat și evaluarea primului an de management al Hub-ului cultural mARTA. Directorul Ovidiu Balint a obținut o notă și mai bună: 9,59, potrivit documentului oficial semnat de Secretariatul Comisiei de Evaluare.
Evaluatorii lui Ovidiu Balint au fost Ștefan Iordănescu (consultant artistic al Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și, de altfel, primul director interimar al Hub-ului cultural mARTA, funcție la care a renunțat după doar 2 luni și jumătate), Vasile Rus (șef serviciu al Școlii Populare de Arte al Centrului Cultural Județean Arad) și Csilla Aur (consilier local, reprezentantul autorității locale).
Așa cum am menționat și săptămâna trecută, în timpul evaluării, din realizările lui Ovidiu Balint putem menționa evenimentele de anul trecut, un simpozion de sculptură, în cadrul căruia cinci sculptori (Florin Marin, Elena Ilash și Alexandru Smuczer din Cluj-Napoca, Vlad Emană din Timișoara, Anamaria Șerban și Matei Bocancios din Arad) au realizat cinci opere de artă sculptate în piatră de calcar, precum și lansarea volumului de poezii „Patruzeci și cinci de inimi îmi bat în piept” de Elena Ilash. Au fost organizate și două workshop-uri: „Renshi de Arad” și „EA (emoția artificială)”.
Pentru că mandatul managerial al lui Ovidiu Balint nu a început chiar la începutul anului trecut, ci în primăvară, putem adăuga în lista realizărilor și spectacolul de teatru „The Voyager”, care a avut premiera în Club Flex în luna februarie a acestui an și s-a jucat din nou, tot în Club Flex, ieri. (Citește cronica Special Arad aici: Monodrama unui înger sălbatic… in the middle of everywhere).
De asemenea, Ovidiu Balint a încercat, alături de o echipă, să găsească și bucăți care au mai rămas din mașinile MARTA, fabricate la Arad în urmă cu un secol, și a depus mai multe proiecte transfrontaliere pentru finanțarea reabilitării și reconversia clădirii-monument istoric MARTA de pe Calea Aurel Vlaicu. Mai mult, se pare că ideea creării unei replici a unui autobuz funcțional Westinghouse în scop turistic are mari șanse să devină dintr-un vis, realitate, cinci parteneri privați din zona industrială arădeană intrând deja în legătură cu Primăria Municipiului Arad și începând demersurile pentru a construi modelul.
Comentariile portalului
Pentru asta folosiți aeroportul pentru motoare turate și Festivaluri de proșt gust gen aoa toate abonate la bani publici .aeroportul trebuie folosit pentru zboruri nu pentru sindrofii politice
Ipocrizia generalizată ridicată la rang de mitologie oficială...când colo....afăra-i vopsit gardu` înăuntru leopardu`
Stimați reprezentanți ai legii, o singură întrebare aș avea: În curtea DSP-ului oare când catadicsiți a vă uita, la neregulile cât carul, în urma multor, (...)