vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nicolas Sarkozy, ARESTAT preventiv. Este o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez

  de Special Arad | 1 iulie 2014, 11:30 AM | Internaţional

  1

  Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marţi dimineaţa, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez, a declarat o sursă judiciară.

  Această măsură judiciară a fost dispusă în contextul în care era aşteptat anunţul prin care Nicolas Sarkozy urma să revină pe scena politică pentru a prelua conducerea partidului său, UMP (dreapta, în opoziţie), afectat de o criză fără precedent de un scandal implicând facturi false, potrivit Mediafax.

  Anchetatori de la Brigada Anticorupţie din cadrul Poliţiei Judiciare îl vor putea audia pe Sarkozy timp de până la 24 de ore, un mandat care poate fi prelungit cu alte 24 de ore.

  Sarkozy a sosit cu puţin înainte de ora locală 8.00 (9.00, ora României), la bordul unei maşini negre cu geamuri fumurii, la sediul Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare (DCPJ) din Nanterre, la periferia Parisului.

  Avocatul său, Thierry Herzog, se află aici în arest preventiv de luni, dar şi doi magistraţi de la Parchetul General de pe lângă Curtea de Casaţie, Gilbert Azibert şi Patrick Sassoust.

  Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul preşedinte din perioada 2007-2012 a încercat, cu ajutorul lui Herzog, să obţină informaţii de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, în schimbul promisiunii unui „post de prestigiu”.

  În cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de către Parchetul Naţional francez, anchetatorii vor să afle, de asemenea, dacă Sarkozy a fost informat în mod ilegal că a fost plasat sub ascultare.

  Această măsură spectaculoasă, având în vedere că vizează un fost şef de stat, a fost decisă în septembrie, în altă anchetă, cu privire la acuzaţii de finanţare din Libia, de către fostul dictator Muammar Kadhafi, a campaniei sale în alegerile prezidenţiale din 2007, în urmă cărora a obţinut mandatul de preşedinte.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tres jolie, merveilles!
   Măcar sarkozy ăsta a lucrat ca un intelectual de rasă la nivel înalt… Pe când băse cu marineii lui pricăjiți și prostălăi, frate-su cu țâgănocii terchea-bercea, falcăcu țiganii pocăiți și alte lichele portocalii din arad și județ, ăștia – care dacă îi iei tare ca descinderile dna pe timpul veriiponta – nu pot stoarce niciun punct la testul național de promovare din treapta gimnazială spre liceu… Ăștia, da – au ”spart” pungi grele datorită delăsării și nepăsării noastre. Nu numai președinții (foști) ar trebui luați de ceafă ci absolut toți cei care au făcut parte din încrengătura corupției. Băse după ce iese din cotroceni plutește pe valuri ușor spre treburile pe care și le-a pus la punct din timp, așa că pe când urmează ”bomba” descinderii dna pt perioada 900toamna, lui trăienuț puteți să-i suflați în țeava de eșapament de la vas, bric, vapor, șalupă, petrolier, goeletă, ce-o avea atunci. Ăsta nu-i romantic, bă. Mâncă rațioanl (se vede), nu-l obsedează sexul, bea tării și face planuri cu bătaie lungă. Singurul său moment romantic e atunci când lăcrimează pe motiv de cognac. Bă, de la băse!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.