sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Nici camerele de supraveghere de la Ștrandul Neptun nu au mai speriat un tânăr care a vrut să „tăvălească” o biată pubelă

  de Mihai Todoca | 3 octombrie 2023, 1:01 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  3

  (foto: Captură video / facebook Daniel Octavian Nita)

  O înregistrare în care un tânăr, supărat „pe viață”, dar și mai supărat pe o pubelă de gunoi aflată pe o alee din incinta ștrandului Neptun, a apărut în spațiul public. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum acesta răstoarnă pubela, toate deșeurile revărsându-se pe spațiul verde.

  Tânărul este însoțit de o altă persoană care nu pare defel deranjată de gestul acestuia. „Doar aplauzele mai lipsesc”, ar spune unii.

  Din ceea ce ne dăm seama, imaginile sunt surprinse de camerele de luat vederi instalate pe aleile ștrandului, iar din ceea ce spune cel care a postat video-ul pe facebook, întâmplarea a avut loc în weekend. Dacă în trecut, forțele de ordine mai patrulau și pe ștrand, această practică a fost, asemeni ștrandului, uitată undeva în negura istoriei, considerându-se că e suficientă montarea camerelor de supraveghere.

  Dar, după cum constatăm, nu este așa. Poate că se mai domolea curajul cetățeanului liber și plin de drepturi, dacă în memoria colectivă era implementat faptul că pe ștrand patrulează Poliția. De camere, deși nu sunt ascunse defel, se vede că nu i-a fost frică.

  Am ajuns atât de obișnuiți cu asemenea gesturi, încât acesta nu ne surprinde, pubele sau coșurile de gunoi fiind des vandalizate, indiferent că sunt cele de pe malul Mureșului prin parcuri, locuri de joacă sau, cum e în acest caz, în incinta Ștrandului Neptun.

  Am încercat să luăm legătura și cu cineva din conducerea Recons, însă până la această oră nimeni nu ne-a oferit vreun răspuns.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.