joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei schimburi, în loc de două. Vor fi mai multe echipaje de la Poliția Locală, noaptea, pe raza municipiului Arad

  de Raluca Medeleanu | 6 septembrie 2023, 10:21 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  Echipajele de la Poliția Locală vor funcționa de acum pe trei schimburi, în loc de două, pentru a asigura mai eficient ordinea publică pe raza municipiului Arad pe timp de noapte. Modificarea a primit aprobarea consilierilor locali în cadrul ședinței de miercuri, 6 septembrie, odată cu supunerea la vot a planului de ordine și siguranță publică al municipiului Arad pentru anul 2023. Pe de altă parte, camerele noi de supraveghere încă se lasă așteptate.

  „Trecem de la lucrul în două schimburi de 8 ore, în rândul de Ordine Publică în principal, la lucrul pe trei schimburi. Două sunt motivele pentru care am optat pentru această modificare. În primul rând sunt semnalele pe care le-am primit de la administrație, de la parteneri, de la cetățeni, de la MAI cu privire la necesitatea unei prezențe mai numeroase pe domeniul public pe timpul nopții, din cauza problemelor care intervin în ceea ce privește infracționalitatea măruntă și contravențiile la legea 61.

  În al doilea rând, pentru că în ultimii ani infrastructura administrației s-a dezvoltat în cartiere. Vorbim de fast park-uri și de alte locații pe care le-a amenajat administrația și care trebuie securizate prin patrulare, inclusiv în vederea prevenirii eventualelor invadări de către persoane cu intenții mai puțin bune pentru comunitate, lucru care s-a și manifestat în ultimul an.

  Aceste două necesități ne-au determinat să mutăm două, trei echipaje în plus pe orele nopții și lucrul acesta cred că va fi apreciat mai ales de cetățenii din cartiere”, a declarat pentru Special Arad Adrian Toma, directorul Poliției Locale Arad.

  Încă 8 posturi vacante pe Ordine Publică la Poliția Locală

  Despre impactul pe care îl vor avea aceste modificări asupra personalului, directorul Localei ne-a spus următoarele:

  „Noi rămânem tot la 84 polițiști locali cu atribuție de ordine publică și circulație. Avem într-adevăr 8 funcții vacante în acest areal de responsabilitate. În măsura în care bugetul ne va permite și în măsura în care Guvernul va debloca angajările în administrația publică locală, sperăm că la anul viitor să angajăm oameni pentru activități de teren.

  Avem o pondere foarte ridicată în cadrul personalului a celor care au atribuție de ordine publică și circulație, aproape 70%, ceea ce este incomparabil mai mult decât ceea ce au alte Poliții Locale. La un număr total de 140 și ceva de funcționari publici, din care 130 și ceva cu atribuții de control, atât putem oferi maximal în municipiul Arad. Ne-am dori ca legea să ne permită să avem 150 de polițiști locali pe Ordine Publică și Circulație, dar este imposibil. Orașul este întins, încercăm să acoperim zonele critice”, a spus directorul Adrian Toma.

  Noul sistem de supraveghere video al Poliției Locale se lasă așteptat

  politia locala sistem camere de supraveghere
  (Fostul sistem de supraveghere video al Poliției Locale Arad, care acum nu mai este operațional. Foto: 2017)

  Consilierul USR Florin Stana a dorit să sublinieze, în ședința CLM, importanța sporirii patrulelor mai ales în zona Boul Roșu și a Gării CFR și a amintit că într-o ședință anterioară de comisii s-au reluat discuțiile despre necesitatea achiziționării unui sistem performant de camere de supraveghere pe raza municipiului.

  Ultima intenție exprimată de Primăria Arad în vederea achiziționării unui astfel de sistem a fost chiar înaintea izbucnirii pandemiei de COVID-19, atunci când a fost aprobat un studiu de fezabilitate pentru un proiect care viza 1562 camere video noi și o rețea de comunicații date / voce / software / video cu sistem de dispecerizare inclus. Investiția de aprox. 15 milioane euro urma să fie realizată din fonduri europene nerambursabile aferente programului de finanțare 2021-2027.

   

  • Citește și: Aradul, supravegheat cu 1562 camere video noi. Primăria are nevoie de patru ani să le monteze și plătește peste 75 milioane de lei pe întregul proiect · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cand voi vedea ca politistii ce patruleaza pe timpde noapte au depistat pe autorii de liniute,pe distrugatorii de banci in parcuri,pe betivanii si cersetorii aciuiti pe la scarile blocurilor,atnci poate voi crede cele spuse. Cat despre sistemul de supraveghere cu camere,cred ca va fi functional cand Aradul va deveni port european. Pina atunci,totul e intr-o atmosfera de precampanie,menita sa stearga incompetenta si indolenta platita mult prea bine.

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. 👏👍
   O măsură binevenită și mai potrivitâ pt activitatea unei Poliții Locale.
   .
   Iar o colaborare bună cu „mascații” (Trupele Speciale), când un simplu echipaj al Localei nu ar putea face unei găști turbulente numeroase, (dar „mascatii” DA), in timp, Aradul ar putea să nu mai fie un „sat fără câini”…🤔
   Dar , pt asta, mai trebuie și consecvență…

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.