„Nesimțirea nu este un handicap!” – o campanie Special Arad | Episodul V: „Nesimțitul din mijlocul străzii” – Video





Continuăm campania „Nesimțirea nu este un handicap” și așa cum am anunțat nu ne vom axa doar pe cazurile când anumiți șoferi parchează în mod ilegal pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.
Subiectul de azi este folosirea luminilor de avarie în mod abuziv, ilegal. Înainte de a prezenta șoferul cu „hai du-te repede că pun pe avarii și te aștept”, dorim să reamintim șoferilor care sunt cazurile în care se folosesc luminile de avarii, prezentându-le pe scurt:
#1 Când vehiculul a fost imobilizat pe carosabil
#2 Când vehiculul se deplasează foarte lent
#3 Când vehiculul este remorcat
#4 Când se blochează circulația
Toate aceste situații pot avea mai multe cauze, în general legate de proasta funcționare a autoturismului.
Când NU se folosesc luminile de avarii:
Luminile de avarii au un rol, și în nici un caz nu este acela că „aștept pe cineva”, „intru puțin aici”, „doar se dă jos din mașină, ce te grăbești?” sau alte motive personale care din păcate nu numai că încurcă circulația, dar chiar se ajunge în ipostaza de a se bloca o bandă de circulație, așa cum e și în cazul de față.
Pe strada Nelu Aristide Dragomir, vizavi de sediul BCR, o stradă aglomerată cu doar două benzi, un arădean a pus în funcțiune luminile de avarii și aștepta cuminte pe contrasens.
La întrebarea: „Ce faci?”, el răspunde făcând semne cu mâinile că e pe avarii. Doar că mașina nu prezenta nici o avarie, iar condițiile de drum nu justificau punerea în funcțiune a acestora. „Rugat” să plece de acolo și să elibereze banda de circulație s-a petrecut o minune și mașina a funcționat normal.
Atragem atenția tuturor conducătorilor auto că acest comportament în trafic este unul abuziv, ilegal și care ține de educația acestora, iar pe cine „prindem”….
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)