duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Câte nereguli au fost descoperite la stațiile de carburanți din județul Arad, în urma controalelor solicitate de Prefectură după tragedia de la Crevedia

  de Special Arad | 6 septembrie 2023, 3:52 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Explozia de la Crevedia

  Tragicul incident de luna trecută, de la stația GPL de la Crevedia, în urma căruia și-au pierdut viața 5 persoane și zeci de altele au fost rănite, a determinat autoritățile să se aplece mai cu atenție asupra modului în care își desfășoară activitatea stațiile de carburanți din țară. Pe același considerent, în 30 august a fost dat și un ordin din partea Prefecturii Arad pentru a porni o serie de controale în județ.

  Astăzi, Instituția Prefectului revine cu rezultatele celor 109 acțiuni de control la stații, respectiv 34 la mijloace de transport, care au fost efectuate în perioada 30 august până în 5 septembrie. Pe această cale, aflăm că au fost date mai multe amenzi și într-un caz chiar s-a întocmit dosar penal.

  Redăm în rândurile ce urmează comunicatul integral emis de Prefectură:

  „În perioada 30.08-05.09.2023, au fost efectuate 109 acțiuni de control asupra unor operatori economici și 34 acțiuni de control asupra unor mijloace de transport, de către reprezentanți ai instituțiilor publice stabilite prin Ordinul Prefectului Județului Arad nr. 533/30.08.2023 privind verificarea instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, de pe raza Județului Arad. Precizăm că acțiunile de control sunt efectuate individual de către reprezentanții instituțiilor, conform planurilor de control specifice, astfel că numărul total de acțiuni nu corespunde cu numărul operatorilor economici/mijloacelor de transport care au fost controlați/controlate.

  Ca urmare a acțiunilor de control efectuate în perioada specificată, au fost constatate 142 de deficiente/disfuncționalități/nereguli, fiind dispuse 83 de măsuri pentru remedierea acestora. Au fost aplicate în total 92 de sancțiuni contravenționale, din care 58 de avertismente și 34 de amenzi, în valoare totală de 230.750 lei.  De asemenea, a mai fost constatată o infracțiune, de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad, pentru care a fost deschis un dosar penal”.

   

  • Citește și: Primul pacient tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit cu bine în țară · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La Ineu, statia GPL este langa casele de la gara CFR si la 15m de Statia LUKOIL de carburanti! In plus toti locuitorii vin intr-o veselie si isi umplu buteliile de acolo, pretextand cA e mai ieftin! Alo IGSU, alo Police Ineu (vis a vis de vizavarza GPL), alo Primaria Ineu!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.