marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primul pacient tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit cu bine în țară

  de - | 6 septembrie 2023, 8:09 AM | Internaţional

  0

  (foto: Pagina de Facebook a lui Marcel Ciolacu)

  Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit cu bine în ţară, în noaptea de marţi spre miercuri.

  Este vorba despre un pompier de 28 de ani din București, care a primit îngrijiri şi tratament la Spitalul universitar Graz, din Austria, informează Guvernul.

  „L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună şi va putea să revină la viaţa normală în scurt timp. I-am mulţumit pentru curaj şi pentru că împreună cu colegii săi au intervenit să îşi salveze semenii şi să securizeze zona afectată de exploziile puternice. Avem veşti bune şi despre ceilalţi doi români trataţi în Austria. Pe ei şi pe toţi românii noştri pompieri şi civili îngrijiţi acum în unităţi medicale din străinătate îi aşteptăm cu bine acasă!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat transmis AGERPRES.

  Conform comunicatului, în prezent, 11 pacienţi cu arsuri mai sunt trataţi în unităţi medicale din străinătate – în Belgia (doi pacienţi), în Italia (doi pacienţi), în Austria (doi pacienţi), în Germania (patru pacienţi) şi în Norvegia (un pacient), în condiţiile în care la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecţie civilă pentru transferul persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia în unităţi medicale din străinătate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.