duminicã, 26 mai, 2024

Special Arad Logo

  Neamurile angajate la Compania de Apă versus disponibilizările de la Cantina Socială

  de Andreea Daniela B. | 1 iulie 2021, 1:37 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Reducerea de personal din Primăria Arad a ajuns deja în atenția tuturor. Discuțiile există și de o parte, dar și de alta, iar primarul orașului, Călin Bibarț, încearcă să convingă  cum că are dreptate, că decizia este una corectă și că toți consilierii ar trebui să voteze hotărârea. Fiind conferință PSD în cursul zilei de azi, Mihai Fifor a fost întrebat despre această reducere de personal, iar senatorul nu a ezitat deloc să-și spună punctul de vedere:

  În ultimul timp, domnului primar Bibarț nu îi prea iese nimic în consiliul local și ne preocupă un pic chestiunea asta deși, sincer să fiu, ar trebui să fie mai degrabă preocuparea domnului Bibarț cum își asigură majoritățile ca să poată să treacă ceva serios prin consiliul local municipal. Povestea asta cu restructurările este o chestiune în care noi am văzut, în primă instanță, reglajul de conturi între primarul Bibarț și oamenii celor care l-au succedat pe domnul primar în funcție. Practic, el dorește să facă un pic de curățenie și probabil că dorește să își aducă oamenii lui în Primăria Arad și în instituțiile din subordine. Pe de altă parte, luate punctual zonele din care dorea să disponibilizeze, am putea spune așa: da, la Centrul Cultural Municipal suntem de acord și vom vota cu două mâini întotdeauna o restructurare pentru că această instituție s-a făcut remarcată doar prin modul în care au fost angajați acolo diverși oameni de partid și prin modul în care a fost organizată celebra manifestare, care desigur că aduce prestigiu Aradului, Ziua Vecinilor, căreia noi îi simțim lipsa, trebuie să recunoaștem, niște grătare între blocuri ne lipsesc teribil și, desigur, niște proiecte bine țintite pentru diverși clienți din sfera Primăriei. În ceea ce privește Poliția Locală, evident că ne-am dori ca polițiștii locali să fie mult mai prezenți. Am văzut că de ieri au început să facă patrulare prin oraș și salutăm acest lucru, probabil trebuiau să facă asta încă de când s-a înființat Poliția Locală și nu să fie doar o unealtă a primarului. Că patrulează pedestru, că patrulează călare, cu trotineta sau bicicleta, e problema lor, numai să o facă pentru oameni, ca aceștia să se simtă în siguranță în Arad.  În campania electorală era un slogan cu Aradul liber, frumos și sigur. Aradul este un oraș frumos și liber, dar nu știu cât este de sigur.

  Mai apoi, cum să tai posturi de la cantina socială? Păi dacă tăiem posturi de la cantina socială și angajăm la Compania de Apă toate neamurile înseamnă că avem o problemă. Nu țin de primărie, dar a fost un exemplu, căci Primăria are sinecurile sale. Domnul Bibarț trebuie să-și rezolve problemele în interiorul partidului și să vadă cum își face reglările de conturi acolo. Dacă nu a găsit altceva de făcut decât să dea oameni afară, municipiul Arad este chiar într-o gaură teribilă și mă întreb de ce”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La gura, ca nici tu nu esti mai bun. Ti-ai tras o hostesa de partid pe post de consiliera, dar moldoveanca cu dintii de cal nu era buna decat sa prosteasca italienii. Curios as fii fost pe unde iti puneai tu clica de migranti daca ai fii avut ocazia?

   --6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.