Planurile pentru zona de agrement de pe Mărului, aduse pentru a „n-șpe” mia oară în discuție la Primăria Arad

  de Raluca Medeleanu | 30 November 2018, 1:03 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  În ciuda nenumăratelor noastre articole prin care am atras atenția asupra situației critice în care se află zona „Mărului” – cea mai rău famată și mizeră zonă a Aradului – și în ciuda eternelor promisiuni ale Primăriei că „în curând” toate tonele de gunoi, cauciuc ars și locuințe ilegale vor rămâne doar o amintire urâtă, nu am văzut nicio schimbare în toți acești ani de când tot urmărim subiectul.

  Singurul „plan” al municipalității, care tot ni se aruncă asemenea unui praf în ochi, este acel „megaproiect” ce prevede construirea unui complex modern sportiv și o sumedenie de parcuri frumoase (de copii, chinologic etc.) pe terenul imens care se întinde între zona cu strada Mărului și pădurea Ceala. Cele mai recente „noutăți” despre aceste planuri vin chiar acum, căci Primăria va aduce din nou în atenția consilierilor locali, săptămâna viitoare, documentația proiectului pentru modernizarea zonei.

  Citește și:

  Ghidul celor mai depravate zone ale Aradului. Episodul 4 – Strada Mărului, o mahala de lumea a treia, fără apă curentă, dar cu pistă de biciclete

  Dar să nu ne bucurăm prea repede și să ne reamintim! În august 2015, anunțam că Primăria punea la cale construirea unui complex sportiv pentru a moderniza zona, apoi în iulie 2016, anunțam că cei de la Primăria ne declarau, cu surle și trâmbițe, plini de optimism, că „în bugetul anului 2016 sunt alocați 200.000 lei pentru realizarea documentației Studiu de Fezabilitate Complex sportiv strada Mărului”. Tot în 2016, în urma unei acțiuni a Poliției Locale, a rezultat un amplu raport ce conținea evidența tuturor locuitorilor stabiliți ilegal acolo, concret (în acea perioadă) se nota că 472 de inși își duceau existența în mod ilegal în perimetrul „Mărului”.

  Între timp, am primit numeroase plângeri din partea locuitorilor care locuiau legal în zonă, care spuneau că nu mai suportă aerul poluat, greu de respirat, cauzat de arderea cauciucurilor. De asemenea, în ultimii ani, Poliția Locală a sporit acțiunile în zonă, amendând o groază de arădeni care debarasau ilegal acolo moloz și alte gunoaie. Dar degeaba. Cumva, zona rămâne predestinată gunoaielor și oamenilor mai mult decât dubioși (asta ca să ne exprimăm elegant).

  Iar Primăria Arad ce acțiuni concrete face? Vizibil, greu de spus. Probabil doar muncă birocratică. Căci așa cum oamenii de pe Mărului se sufocă de gunoaie, probabil tot așa se sufocă și funcționarii de atâtea hârțogăraie.

  Citește și:

  Desemnăm oficial „Mărului” cea mai infectă zonă a Aradului! Șase instituții publice se zbat să pună la cale un plan de acțiune

  Vestea cea mai de „breaking news” pe care v-o putem oferi este că astăzi, 30 noiembrie, Biroul de Presă al Primăriei ne-a anunțat ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal care va avea loc marți, 4 decembrie. Printre proiecte, eternul studiu de fezabilitate ”Revitalizarea zonei strada Mărului și amenajare ca  zonă de agrement”.

  Ce prevede acesta? Vă invităm să-l citiți în întregime, mai jos, cu mențiunea că de promisiuni e plin podul!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.