Ghidul celor mai depravate zone ale Aradului. Episodul 4 – Strada Mărului, o mahala de lumea a treia, fără apă curentă, dar cu pistă de biciclete

  de Raluca Medeleanu | 7 august 2015, 10:08 AM | Reportaj | Strada | Topic special

  14

  De când am început această călătorie prin tărâmurile odioase ale municipiului nostru, mai mulți dintre cititorii noștri și-au exprimat dorința de a citi un articol despre „Mărului” – cea mai vestită zonă de acest fel a Aradului, acest univers distopic, „tatăl” tuturor depravărilor și mizeriilor, imperiul fierului vechi și al molozului, unde oamenii locuiesc în cocioabe „hand made”, fără niciun act de proprietate, fără nicio aprobare, sub nasul ignorant al autorităților locale care știu prea bine situația, dar închid ochii, resemnate, zicând că n-au ce să le facă.

  Pe bună dreptate, strada Mărului ar putea primi titlul de „Cea mai depravată zonă a Aradului” și tocmai de aceea am lăsat-o pentru finalul acestui micuț ghid turistic grotesc.

  Dacă încă nu ai avut „onoarea” să auzi de strada Mărului, consideră-te privilegiat! Dacă totuși ai o curiozitate macabră pentru astfel de zone, urcă-te în mașină și treci de cartierul Afla, imediat după indicatorul amplasat în mod ironic de către Primăria Arad, care roagă civilizat „Nu depozitați gunoaie”, treci pe sub autostradă și vei da de o lume de-a dreptul halucinantă, parcă extrasă de pe un alt continent, o lume a treia a Aradului, unde mirosul de cauciuc ars îți intoxică plămânii și cerul este invadat de spirale dense de fum negru, ca scos dintr-un cazan cu smoala iadului.

  Camioanele se plimbă unele după altele, de parcă ar urma o normă prestabilită, cu pontaj și tot tacâmul, debarasându-și toate rămășițele de moloz după bunul lor plac, fără vreo autorizație, fără voia nimănui, într-un spațiu a cărei proprietate este de mult sub semnul întrebării.

  strada marului a

  Toată harababura a început (desigur!) după Revoluție, când zona aferentă s-a împărțit pe bucățele mai ales „datorită” birocrației tipic românești, ce l-ar ameți de cap până și pe maestrul Kafka. De atunci, lucrurile au început să se miște într-un cerc cretin și tot mai viciat.

  Proprietățile alea-s ale tuturor și ale nimănui…

  Legea junglei se aplică cel mai bine pe strada Mărului. Dacă chiar te ambiționezi să afli câte ceva despre proprietari, o să te trezești că ești aruncat dintr-o direcție într-alta până amețești pe bune. Nimeni nu știe nimic concret. Erau vorbe acum vreo 6 ani că se pun și dărâmă casele, când începuse construcția autostrăzii. Dar autostrada e gata și casele sunt încă în picioare. Noroc cu gardul antifonic ce împiedică străinii veniți din Vest să dea ochii cu peisajul ăla pitoresc…

  Nu se cunoaște nici măcar numărul oamenilor care locuiesc acolo. Ultima dată când s-a ocupat cineva de această problemă a fost în 2011 când, după cum mi-au spus cei din conducerea D.D.A.C., viceprimarul Bognar ar fi cerut să se facă un recensământ cu zona. Dorind să aflu mai mult despre rezultate, am întrebat la Primărie, însă mi-au spus că nu prea au informații și mi-au sugerat să sun la D.D.A.C., tocmai cei care îmi indicaseră Primăria. Singurul lucru care au știut să mi-l spună e că sunt în jur de 5-8-10 proprietăți cu autorizație, iar că restul 80% dintre locuitori nu au buletinul în Arad, ci sunt veniți din alte părți ale țării și că sunt nomazi, ceea ce e și piedica realizării unor statistici exacte.

  strada marului c

  Nomazi… interesant! Mai ales dacă e să numărăm casele cu antene TV montate pe acoperiș. Cuiva care n-are intenția să stea decât câteva zile, cine-i face contract de cablu? Hai, fie, poate-și ia antena sub braț când pleacă, dar curent de unde până unde? Da, știu, probabil că mulți și-au tras ilegal curent de la stâlpii telegrafi din stradă, dar partea și mai interesantă e că mulți au contoare montate direct în peretele casei. Cum sunt contorizați, neavând acte pe casă, numai Ăl` de Sus știe…

  Da, o zonă scăpată de sub control, cu oameni care-și fac propriile legi.

  Plimbându-mă cu cei doi agenți superiori de la Poliția Locală, Mircea Șușorcă și Daniel Faur, am și prins, „în flagrant” cum se zice, un camion al unei firme private venit să-și arunce materialele nefolositoare lângă o casă jerpelită de pe Mărului. La văzul agenților de poliție interogând șoferul, locuitorii din jur au ieșit nervoși în stradă, zbierând disperați că nu mai suportă cât gunoi se aduce zilnic acolo. Cică una dintre familii a „cumpărat” cu 300 lei o parte din terenul respectiv, care, chipurile, aparține unei femei rrome, de 30 de ani, din Cluj, doar ca să nu mai lase mașinile să arunce deșeuri acolo (vezi video mai jos).

  Teren – spațiu public vândut de o femeie altor oameni, fără acte, fără nimic, iar pe urmă, aceeași femeie, conform spuselor vecinilor, le cere tot mai mulți bani, uitând mereu că au plătit deja. În același timp, femeia cică are propria ei „afacere” cu firmele de construcții, lăsându-le, contra sumei de 10 lei, să arunce gunoiul pe „proprietatea ei”. Legea junglei, după cum am spus. Pare ceva inventat la repezeală pentru un scenariu de film, categoria B. Dar este realitatea înconjurătoare, pe care nimeni nu o vede, sau dacă o vede, nimeni nu e dispus să facă ceva.

  Povestind celor de la Primărie istorioara acestei Apple Businesswoman, situația li s-a părut amuzantă. Am întrebat apoi, în repetate rânduri, dacă există vreun plan de a dărâma aceste case, dar nu am primit niciun răspuns categoric. Mi s-a spus că nu tot spațiul de acolo este domeniu public, ci o parte – de exemplu – aparține unei ferme, o alta Universității Vasile Goldiș. Întrebând care este, totuși, poziția Primăriei față de acest spațiu bătut de soartă, mi s-a comunicat că în momentul de față se lucrează la planurile unui proiect prin care se dorește dezvoltarea zonei. Se pregătesc să construiască un… wait for it… complex sportiv!

  Da, pentru că oricine în toate mințile s-ar duce să facă sport în mijlocul mormanelor de gunoaie, respirând alintaroma primăvăratică de cauciuc ars. Pentru că, evident, după cum au spus și ei, alea tot acolo vor rămâne, din moment ce sunt pe spațiul privat, unde ei nu pot interveni…

  strada marului d

  Dar să nu fim chiar așa răutăcioși. Primul pas important pentru înfrumusețarea zonei e deja făcut. Ignorați că sunt oameni dubioși pe acolo, cocioabe fără autorizație, că nu e apă, că nu e gaz, că nu e asfalt pe drum, că de atâtea ori echipajele de la Salvare sau de la Pompieri nu au putut intra pe strada Mărului, pentru că era efectiv blocată de gunoaie sau, după o ploaie, de nămol…

  Toate astea-s basme irelevante. Avem ce contează mai mult: pistă de biciclete! Pentru ca orice biciclist, ori vacă, rață, cal, pisică sau găină, să poată să se plimbe prin zonă în condiții europene.

  Apropo, vă amintiți suma totală alocată acestor piste? Nu? Vă amintesc eu:

  Proiect „Amenajare piste de biciclete în municipiul Arad”: 10.300 mii lei. Părticica de pistă dedicată străzii Mărului arată cam așa:

  Și cam asta simt oamenii de pe strada Mărului despre viața de acolo:

  ***

  Dacă e un lucru pe care l-am învățat în scurta mea călătorie prin zonele depravate ale Aradului, ar fi asta: nimic nu depinde de nimeni, iar orice întrebare pui, ești mereu trimis în altă parte. Totul ține de toți și totodată de nimeni.

  Mulțumesc, Arad. Mulțumesc, România. A fost o drumeție „palpitantă”… dar tind să cred că în van.

   

  Citește și
  Episodul 1 – Între „raiul cumpărăturilor” și „bine ați venit la Arad!” 
  Episodul 2 – Lumea „distopico-lăutărească” de pe Tarafului
  Episodul 3 – Checheci, acest Imperiu al gunoaielor, hoților și șobolanilor

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … facand o drumetie pe biciclete cu fiul meu care avea atunci 7 ani, pe la Padurea Ceala, am iesit pe la caramidarie ca sa ajungem inapoi in oras ( cartier Alfa ).De fapt, am vrut sa-l duc prin acea zona ca sa vada cum pot trai unii oameni in zilele noastre, chiar atat de aproape de ”civilizatie”.Si acum isi aduce aminte cu groaza de lucrurile pe care le-a vazut acolo, de copiii care traiesc in conditii de neimaginat.Avem si cateva poze ca sa nu uitam pe unde am umblat.Favelele din Brazilia sunt putin mai dichisite.E pacat, ca uite, dupa atatia ani, se sesizeaza cineva despre un aspect care sta chiar sub nasul nostru.Ce va asteptati domnilor de la copiii care cresc acolo, cand vor creste si vor trece in ”zona civilizat”?

   +3 voturi
   +1
   -1
   • viitori hoti,violatori si criminali pe acesta strada se comite adesea crime unele elucidate altele fara autori… daca acum tanci de o schioapa si cei mai maricei te injura,arunca cu pietre dupa tine si te scuipe si daca nu te cari urgent din aceea zona ajungi si la urgente sau mai rau …Doamne fereste la morga,pentru ca trebuie sa sa stie ca or fi ei asa cum sunt dar sunt si instigati de “baietii destepti” care fac contrabanda in acea zona impotriva persoanelor care ai deranjaza asa ca acum o data cu tecerea anilor pericolele sunt si mai mari ca in trecut cand era o zona linistita de mici fermieri din care au mai ramas…ata cat sa-i poti numara pe degetele de la o mana…si amintire unui aier curat ozonat,fara fum de cauciucuri si de gunoaie arse.Si amintesc ca e ignorata si de autoritati,din potriva contribuind si ei la degradarea acestei strazii,cu toate ivestitiile facute in ultimii ani arata mai tragic ca in trecut.

    +21 voturi
    +1
    -1
  2. Bravo Raluca, te-am intalnit pe teren “in actiune” Miercuri pe la ora 11.45 la intersectia strazii Marului cu Sabinelor,cand faceai poze langa pista, as vrea ca actiunea ta sa aibe ecouu,dar cu asa organe competente…ma indoiesc,multumim ca te-ai implicat si ai suportat cu stoicism aceasta expeditie!.. esti o adevarata razboinica, te vei trezi cu multi inamici,dar si prieteni,sunt dezolat de aceste imagini si realitatea lor crunta,care miroase a nepasare,si toleranta din partea autoritatilor Statului si complacerea lor cu aceasta situatie.Cel putin tu ai incercat sa faci ceva,este de apreciat pe cand cei abilitati stau cu bratele incrucisate uitandu-se ponc…sau ma rog crucis in aceasta zona asemeni Garzii de Mediu in frunte cu comisarul Sarbu Dorin care in loc de rezolvare a genocidului produs de arderea cauciucurilor pentru vanzarea sarmei astfel obtinuta se ocupa de programul de lucru al celor de la fier vechi si ce anume cumpara sau nu cumpara, numai minciuni sfruntate si aberantrante menite sa-i acopere pe cei de la fier vechii,de ce oare? e lesne de inteles…e corupt, desi cand l-am cunoscut mi-a facut o parere cu totul deosebita da ce sa-i faci banul e ochiul dracului,el nu a vazut arderile cauciucurilor,a sarmei asa cum ai gasit-o tu si ai fotografiat-o,in opinia lui fumul vine la la cociobele care fac focul cu ce apuca in case,nu a vazut nici urma de fum ,sau cenuse pot sa confirm pentru cititorii articolelor tale ca totul este foarte real din ceia ce ai relatat tu…iar despre celelalte institutii ale statului mi-e si lehamite sa ai mai pomenesc…cu burtile lor umflate merge din cand in cand,mai sperie cu demolarea pe cate UN ROMAN din acea zona care nu-si vede de traba lui pentru ca-i deranjaza cu cate o reclamatie…de unde nu le pica nimic… si ai scoate din barlogurile lor(cerand autoritatilor sa faca putina ordine sa se poata circula cu masina pe aceasta strada cu drum public pana la urma ,nu? printre mormanele de gunoaie gaste si gropi cu mocirla in care se scalda porcii lor in mijlocul drumului)…ca in cazul lui Stoian Gheorghe si Petre si inca doua persoane din acest seviciu- disciplina in constructii- a caror nume nu il dau pentru ca si-au cam vazut de treaba lor dar totusi a insotit grupul asa ca sa nu se zica ca sunt impotriva grupului format astfel pentru”inspectie” care efectiv nu au coborat din masina nu s-au bagat ci doar i-a insotit,as mai face o ultima adaugire daca-mi permiti sau corectare,pe care nu ai cum sa le cunosti pentru ca cei de la primarie nu dau astfel de detalii…retea de apa exista pana la fier vechii de la fier vechii s-au racordat si tiganii din zona peste drum de fier vechii locuind fratele lui Carmen patroana de la fier vechii iar de la el s-au racordat restul…chear acum si in ziua vizitei tale la penultima coliba de langa pista se constrieste caminul de apa betonat frumos… vizibil din strada ca nu au gard iar desigur consumul lor nefiind contorizat va fi trecut la “pierderi” si vor plati altii,iar canalizarea este facuta pana in capatul strazii Marului de acum 2 ani si….racordate fiecare colibute de langa pista,peste care s-a construit pista la un an dupa acia,dar nu e de mirare,ma intreb in cazul uni Roman autoritatile ar sta la fel de nepasatoare,retorica intrebare pentru ca avem legii,nu? dar care nu sun valabile decat in cazul ROMANILOR can vom cere oare sinoi drepturi Europene ca tiganii si sa nu mai fim discriminati ca ei asa zic ca sunt discriminati…da Romanul cand va puta respira aier curat,fara dioxinii si otavilor puternice rezultati din arderii si cand vom avea drepturi cel putin egal cu al tiganilor,iar cat despre nomazi…alta minciuna a celor de la primarie si dovada ca se complac in situatie cu ei,de aici nu pleaca nimeni,din potriva vine…si se inmultesc in fiecate zi…din 2000 pana in prezent numarul lor crescand frecvent mai ales in “zona centrala” de langa pista unde in 2000 a venit o familie cu 2 baieti si 3 fete,si asa in 15 ani adevenit o colonie puternica si bogata…, aceasta familie acum e insirata de-a lungul pistei de biciclisti…cine e de vina…!
   Probabil ca si demersurile tale vor ramane fara ecou…da asa cum am spus macar ai incercat sa faci ceva si iti multumim toti Romani care suntem obligati sa circulam printre ei zi de zi,vrand, nevrand riscand sa facem pene la roti,sa fim pocniti prin geamul portierelor deschise ca nu se poate circula decat la pas … si printre scuipaturile si injuraturile lor, si azvarlitul cu pietre …multumiri pentru osteneala ta,pentru documentarea acestui articol atat de bine relatat si pentru prima oara nu mai suntem ametiti cu mincini…si succes in continuare.O sugestie daca imi dai voie tema locuintelor acordate unor tigani de pe str Marului pe str Tarafului iar ei le-au dat cu chirie continuand sa locuiasca mai departe pe str Marului.

   +34 voturi
   +1
   -1
   • Mai Visinel,ai perfecta dreptate dar se pun doua intrebari:1, tiganii din Checheci care este tot o fosta groapa de gunoi,cine isi mai aduce aminte… au devenit Propietari dar aclasi lucru nu e valabil pt str Marului au masurat cum au stiut ei locul pe care l-au ocupat s-au dus la finante cu ele,,si iata platesc impozit,s-au asfaltat drumurile ,utilitati de ce acelasi lucru pe Marului nu este valabil,mai ales pentru Romanii rataciti pe acolo dimpotriva sunt hartuiti si amenintati in tot fekul atat de tigani cat si de alte organe competente,pentru ca-i deranjaza,aceasta zona fiind ocupata de MAFIOTI ,puscariasi si smekeri.
    2, daca se arde zilnic zi si noapte cauciucuri de tiruri si tractoare si nu numai, de la toate vulcanizarile din oras este singurul loc unde se cumpara sarma obtinuta ,la un pret de nimic,problema este :cat au luat spaga organele abilitate care au fost in inspectie,au gasit locul arderilor dar sustin sus si tare ca sarma gasita la fer vechi NU REZULTA din arderea cauciucurilor,mai frate da cat de prosti ne cred astia care ne arunca praf in ochi,ori cineva o cumpara sarma de la BENDEA de 100 de ori mai scumpa decat pretul obtinut la fer vechi si sa o vanda cu un pret de nimic,aceste organe ne insulta inteligenta, si componente de masini de la fer vechii pentru recuperarea fierului, de ce nu ia nimeni atitudine organele ,in ce tara traim?ca doar fumul degajat se poate vedea din orce colt a orasului,sau daca nu se vede se simpte noaptea sau cand e ceata si se poate confunda usor cu ceata …asa dar pe cand o strada civilizata si acolo?

    +18 voturi
    +1
    -1
    • va fi exact un an de la descinderea politiei locale si a d-nei Raluca Medeleanu pe aceste mirifice peisaje,nu s-a schimbat nimic,doar ca smekeri de la fer vechii au invatat sa se ascun da mai bine prtin gropile din apropiere ca sa incendieze mai departe componentele masinilor dezmembrate si cauciucuri si nu o mai fac ziua ci numai noaptea,seara de cum se intuneca panaaa,hat colo catre ora pranzului a doua zi …fumega,si seara o iau de la capat,inundand tot orasul in fum si gaze cei mai afectati fiind locuitori cartierului Alfa si cei dupa str Marului,Sabinelor iar daca soliciti politia,culmea este ca vine tocmai politistii sa jandarmeria ce o fi care a insotit-o pe d-na Raluca M. si care nu gaseste nici o data nimic incriminator…desi si-au murdarit bocancii prin sarma arsa din cauciucuri(vezi foto) totusi nu a gasit nu gaseste …nimic!!!.Bietul reporter este de plans ca s-a aventurat prin acele locuri riscand multe,dar si mai de plans este faptul ca organele competente cu putere de decizie nu iau nici un fel de masuri si GENOCIDUL continua….chear si acum de Pasti,suntem afumati ….constant.

     +13 voturi
     +1
     -1
  3. Absolut oribil….ce dracu se întâmplă?daca te-ai pune sa pui videoclipurile din toate episoadele într-un colaj si cu muzica potrivită….ar fi cea mai buna antireclama. Mai baga articolele astea si când e campanie,poate misca ceva astia. Bag p&%€#*& ca se duce orasul naibii

   +8 voturi
   +1
   -1
   • ti s-a indeplinit dorinta Mihai,am gasit pe facebook un reportaj de toata splendoarea intr-un colaj cu filmulete referitor la zona Marului,unde o persoana din Africa comenta; ” daca asa arata o tara din uniunea europeana,atunci Africa este binecuvantata!!! ”
    rade pana si cei din lumea a 3 a de noi! vai si amara de conducera asta si de primarul proaspat reales la al 4-lea mandat!

    +4 voturi
    +1
    -1
  4. Nimic nu e mai jgnitor ca aceasta autoritate Politia Locala care a fost impreuna cu aceasta echipa de reporteri adica fotografi si reporter care au filmat fotografiat cauciucuri ,sarma sati raspunda la o sesizare ca fumul inecacos vine de la hornurile localnicilor din zona,se contrazic ei pe ei , ocolind locurile fumegande,ce-i asta traim intr-o lume plina de prosti,sau corupti?!!!….Nesimtire totala si crasa in plus cei de la Garda de Mediu care ar fi prima sa se implice,sa ia masuri,este oarba,surda….da fuga cu reclamatia proaspat printata cu privire la gazarea ,genocidul produs de aceste arderi cu ea fluurand in mana parca ai si vad pe potiera masini la….fer vechi ca sa-l parasca pe reclamant iar mai apoi amenintandu-l in fel si chip,de ce oare s-a aliat cu acestia incalcand un REGULAMENT de ordine interioara,… pentru ca identitatea reclamantului este protejata si nu o poate deconspira doar atunci cand un procuror considera ca e necesara si o cere,dar nimeni nu o face asa de capul lui…cred ca cu toti stim…mie imi trezeste suspiciuni de coruptie a ambelor institutii ale statului inchizand ochii si imbolnavind populatia ,Interzicand fumatul?!!!….. ce este acesta in comparatie cu arderea unui camion de anvelope de tir si tractoare?!!! traim intr-o lume plina de prosti si corupta ,acesta e adevarul… ne place sau nu!.

   +15 voturi
   +1
   -1
  5. Str Marului…in aceasta zona sa creiat UN STAT IN STAT!!! cu propiile LEGII,fara ca vsa fie deranjati de LEGIUITORI! adica aici se construieste pe domeniu public fara ca cineva sa obiecteze,sau sa aplice Legea care ar trebui sa fie una si aceiasi pentru toata lumea,in aceasta zona insa Legea e una singura numai pentru cele 2-3 familii de romani,romii sunt privilegiatii plus un politist care la fel ca si romii construieste in voie,ba a mai deviat si cursul Muresului umpland malul cu moloaze si gunoie facandu-si propia insula,plus un fost turnator la Securitate care la fel si-a construit fara nici un fel absolut de autorizatii,acte de propietate in locul fostei asociatii a pescatilor cher o frumoasa vila alaturi de inca altii doi langa ponton in malul Muresului,ceilatii romii circula cu masini cu nr false,fara permise desi unii au fost “prinsi”si au condamnari pe cate 2 ani cu…Suspendare,circula mai departe cu scutere si masini incontinuare fara sa fie sactionati,se arde tone de cauciucuri zilnice la scara industriala pe …3 schimburi! fara ca legea sa se aplice de anii buni de zile de cand s-a infiintat Ady&Nik fer vechi,invadand tot orasul in fum ,inecand populatia Aradului,in special cartierul ALFA,patronii fiind tot din colonia de romii care acum sau “civilizat” mutandu-se in cart ALFA langa Brutarie,deci mai departe de fumurii,sesizarile curg,controalele la fel,vine si pleaca lasand in urma lor Genocid,Gaze,si Nepasare…ba mai mult unii trecand la credinta penticostala primarul i-a ajutat desi din Satu Mare fiind majoritatea si fara nici un fel de acte li s-au facut buletine in Arad,in care nu se mai specifica adresa str,nr,(ori ei or fi primii ila care se experimenteaza viitoarele CI EUROPENE)in care nu va mai exista adresa exacta!Daca este Legal sau nu cui ai pasa,cert este ca aceste buletine ai ajuta pe toti la obtinerea ajutoarelor sociale,banesti si materiale de pe spatele ROMANILOR,si mai amintesc ca pe NOUA PISTA DE BICICLISTI RECENT CONSTRUITA SI DISTRUSA im proportie de 90% de cel de la ultima casa recent IMPROPIETARIT CU ACTE FALSE SI SCHIMBATE DE 2 ORI PENTRU CA NU CORESPUNDEA SUPTAFATA REALA CU CEA DIN ACTE care transporta moloaze ,gunoaie,si cauciucuri pe care pune noaptea sa le de-a foc pe omul care are grije de casa exact unde stam la pescuit in albia Muresului pe care si el le-a umplut cu un munte de gunoie pe langa colonia de romii,cele mai oropsite fiind2-3 familii de romani care locuiesc dupa colonia de romii de langa fer vechii pe care atat romii cat si cel de la ultimul salas de langa padure,ai ineaca efectiv in fum,incat ma mir ca mai supravietuiesc fumului din fiecare noapte…inconjuratii fiind din toate partile de fum negru ,inecacios,fiind cei mai expusi incat ai zice ca a inviat Mangelle cu Holocaustul,este clar ca buna ziua ca aici nu exista LEGE!!! nu ma mir ca in aceasta zona vad salvare dupa salvare venind intalnind si cate 2-3 pe un drum …obligatii fiind de multe ori sa renunt la pescuit sau sa schimb locatia.Cat despre politie,nici vorba ! o data sau de doua ori i-am vazut da la fer vechii nu pe teremsi cand i-am vazut focurile cauciucurilor ardeau,ei trecand pe langa ele,dar nu au avut curajul,nici macar sa coboare din masina.Asa dar iata cum se formeaza Stat dupa Stat pe aceasta strada ca in zonele cele mai populate de romii si in Checheci,ca si in Bujac si Parneava cuprinzand toata zona centrala pana la Piata Mare Boul Rosu unde NU EXISTA LEGII.

   +10 voturi
   +1
   -1
  6. Trist este ca in aceasta zona nu numai ca nu se face nimic politia locala sesizata fiind,vine raspunde sesizarii,vine trece pe langa focurile de cauciucuri,fumul degajat eu personal facand nu mai putin de….5! pot face zilnic reclamatii pentru ca ceia ce se intampla aici cu cauciucurile colectate de la toate puctele de VULCANIZARII DIN ORAS se inampla zilnic,la scara industriala si pe schimburii, la cele 5 sesizari in ultimele 4 luni nu numai ca au venit,au vazut si nu au facut absolut nimic,au mai si amenintat in diferite forme printre care si:”Atentie! ca veti fi sactionata!”imediat dupa sesizare asa ca bonus,au mai trimes si ei un o camioneta verde cu cab dubla WW verde incarcat cu cauciucuri pe care l-au aprin imediat tot langa locul pentru care facusesem sesizarea telefonica,si la care dispecera mi-a spus:”faceti sesizare scrisa catre GNM,sau primarie,sau politia municipala sau unde mai vreti dvs” si desigur ca nu au mai venit,lucru ce zic eu este bine,economisand astfel combustibilul ,comunitati,cumparat pe banii comunitatii ca ori cum nu s-ar fi ” confirmat” din nou si era o pierdere de bani,de timp,si asa GENOCIDUL CONTINUA sub nepasarea celor care ar trebui sa aplice LEGEA nu sa fie partasi la fapte infractionale cu infractorii,desigur ca am apelat la foruri superioare,pentru ca de anii de zile aceiasi nepasare din cauza coruptiei suntem gazatii constant de catre cei de la fer vechii si acolitii lor si a institutiilor amintite romii care incultii find sunt usor de manipulat,ofernduli-se in schimb tot felul de facilitati de organele enumerate asa cum am vazut ca se cunoaste de multi aceste detalii,cel putin pe acest sitte,adica se construieste fara acte pe domeniul public,se cicula cu masinii atat in zona cat si in restul orasului de romii fara permise da cu masinii scumpe,din care doar 2 au fost prinsi si au condamnari de cate 2 ani …cu SUSPENDARE ceia ce se vede ca pentru numerele false,neinscrise a masinilor care azi vezi nr unei masinii pe o masina maine pe alta alt model alta culoare,da cine sa vada in afara de mine sinca altii vreo 2-3 persoane? GNM, politia? si primaria, le-a facut “cadou” apartamente unor romii din Satu Mare apartamente pe Tarafului,pe care romii le-au sub inchiriat incasand sume frumoase,ei continuind sa locuieasca de-a lungul pistei de biciclisti din apropierea ferului vechii de pe Marului toate aceste institutii s-au colizat in vederea EXTERMINARII reclamantei (adica a subsemnatei) in GENOCIDUL FUMULUI urmarind ca prin actiunea FUMULUI imbolavirea,poate chear MOARTEA sa para ceva NATURAL nu asfixiere mecanica prin gazare cu substante toxice,in care ma mir ca inca supravietuiesc la fel si locuitorii di Alfa in ciuda eforturilor lor de a ma “EXTERMINA” totusi ma incapatanez SA TRAIESC! Multumesc din nou pe aceasta cale echipei de jurnalisti care au scos cat de cat aceste adevaruri la suprafata,dar au fost repede ingropate de cei enumerati care se afla la putere si un ultim cadou facut de politie ,cu acordul primarului,primariei sunt CI facute ca sa ai ajute si la primirea apartamentelor si a diferitelor ajutoare materiale si sociale desi Aceste Cartii de Identitate incepand cu anul acesta s-au facut fara sa fie indicata adresa,numarul cate de “legal” este stie si un copil de gradinita,dar aici s-a creiat cu acordul autoritatilor,si nu recomand nici unui reporter local sa investigheze,ca ar putea ramane fara paine la gura,ci le aduc multumirii echipei care ne permite sa ne exprimam necazurile care treneaza dev anii buni de zile din cauza CORUPTIEI asa ca doar DNA-ul ce mai poate descurca aceste ite incurcate!

   +12 voturi
   +1
   -1
  7. Uitati-va cate camionete cu nr.de inmatriculare de Salaj- SJ circula de colo -colo cu tot felul de marfuri dubioase.Toti sunt cetateni romani de etnie romma.Un fel de Brooklyn al Municipiului de rang 3 Arad condus de Prea cuviosul Boier de Oltenia Serrennisim de Brad si Mare Jupan de Arad Gogu Ghita Gheorghe Falca

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.