joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  N-a fost un pariu, a fost o promisiune! M-am congelat, de bucurie că a bătut UTA, într-o apă rece ca gheața…

  de Lucian Dănilă | 20 iulie 2020, 11:01 PM | Recomandările editorilor | Sport

  3

  A fost o zi grea din punct de vedere emoțional. M-am trezit de dimineață cu gândul să scriu, dar nu-mi veneau cuvintele. M-au cam copleșit emoțiile legate de meciul pe care UTA urma să-l joace la Mioveni.

  Eram vorbit deja de câteva zile cu Alin, Alin Olteanu, să vedem meciul în locul în care am trăit multe bucurii împreună. Urma să mergem la cineva acasă care… nu era acasă. Era în concediu. De ce această alegere? Pentru că anul trecut, tot acolo am văzut turneul fenomenal făcut de Simona Halep la Wimbledon, tot în condițiile în care proprietarul nu era acasă… Tot acolo am văzut și meciul pe care UTA l-a câștigat cu 6-0 pe terenul celor de la Csikszereda. Deci a fost o alegere ușor de făcut.

  Încă de la amiază, în timp ce eram la birou, i-am spus lui Alin: „Dacă câștigă UTA mă arunc în piscină”. Iar astăzi nu a fost tocmai o zi de vară adevărată, iar zilele trecute a fost chiar frig, deci apa din piscină nu putea sub nicio formă să fie caldă.

  Chiar nu a fost, avea doar 22 de grade, dar nu părea o problemă pentru că eram încins rău după toate emoțiile trăite în timpul jocului. Descătușarea de la golul lui Cipri Rus a fost chiar ce trebuie. Ca admirator, ca fan al echipei UTA, nu ai bucuriile pe care le au cei care țin cu City, cu Real, cu Barcelona sau Juventus, cu Bayern sau măcar cu Arsenal. Pentru noi, o victorie obținută de UTA la Mioveni poate să aibă valoare mai mare decât pentru un fan al lui Arsenal atunci când „tunarii” bat pe City, sau pentru un fan al lui Bayern atunci când favoriții lor câștigă la Dortmund. Ei sunt obișnuiți cu astea…

  Ca suporter de mic al echipei UTA am trăit atât de puține bucurii în aceste patru decenii încât victoria de la Timișoara, acel 4-3, are valoarea unui trofeu european, victoriile cu Steaua și Dinamo sunt demult intrate în legendă, iar faptul că am bătut Călărașiul la baraj acum patru ani a fost ca și cum am fi luat Cupa României.

  Noi, utiștii, cei de la 45 în jos, ne-am bucurat foarte rar, dar totodată foarte intens. Victoria din seara asta de la Mioveni ne-a deschis deja ușa primei ligi, iar toată tensiunea în care am trăit ziua asta, de Sfântul Ilie, merita sărbătorită cumva. Și cum altfel decât cu apă, cu multă apă… Rece, foarte rece… Atât de rece încât în primel secunde aveam impresia că intru într-o copcă, eu fiind foarte friguros de felul meu.

  Mulțumesc UTA pentru momentul de euforie pe care mi l-ați dăruit!

  Am înghețat, dar a meritat!

  N-a fost un pariu, a fost o promisiune. Și mi-am ținut-o…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aici însă trebuie să intervin.
   Ca fan Arsenal pomenit în text. Pomenit nu degeaba, în fond povestea a pornit de la intervenția mea cu victoriile Arsenalului. Se poate vedea și în articolul anterior de prezentare a meciului de azi.
   Numai că…
   Am devenit fan Arsenal prin UTA.
   A fost de mult, a fost pe vremea când eram un licean abia venit la Arad și dus de tata la meciurile UTA-ei, el fiind un fan al fotbalului cum nu am văzut de atunci. Probabil voi scrie la un moment dat despre asta. Probabil când va fi sigur că UTA a promovat de pe primul loc.
   Altfel spus, Lucian, iubirea mea pentru UTA este de 50 de ani, iar achipele mele străine cu care țin sunt toate alb-roșu.
   Precum Arsenal sau Ajax.
   Mă rog, ar mai fi și Realul, dar ei sunt o altă categorie. Nu sunt fan Real, ci un admirator al fenomenului Real.
   Deci, cred că a fost bine că te-ai aruncat în piscină…chiar dacă nu te-ai răcorit. Poate ți-ai adus aminte de faptul că și tu ai echipe străine cu care ții…
   Asta nu schimbă faptul că dacă ești arădean și fotbalist, înainte de toate și de toți ții cu UTA…

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Da… Inteleg si probabil trebuia sa aprofundez. Ma refeream la fanii aceia care merg meci de meci pe stadion, care sunt de acolo si au crescut cu acele echipe mari. Noi suntem amandoi din Arad si iubim de mici UTA. Da, sunt fan Barcelona, dar un fan de la distanta, un fan care am fost o singura data pe Bernabeu. Insa, chiar daca m-am bucurat de succesele lui Messi, sau ale echipei, mai ales cand au castigat Champions League, nicio bcuurie de genul acela, de la distanta, nu are farmecul bucuriilor care mi le aduce UTA, fie si dupa o victorie la Mioveni.

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.