joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A „înghețat” și bazinul! Punct final în Superliga de polo, unde AMEFA Arad încheie pe locul șase

  de Dan Lazăr | 29 mai 2020, 7:58 AM | Coronavirus | Sport | Știri Arad

  0

  Videoconferința de joi, în care fiecare club şi-a prezentat punctul de vedere privind campionatul, a dus la concluzia că Superliga de polo pe apă, sezonul 2019-2020, va fi „înghețată”.

  Poloiștii arădeni de la AMEFA mai aveau de disputat o etapă din returul grupei valorice 5-8, la Arad, cu Sportul Studenţesc. Conform programului iniţial ar fi urmat pentru echipa arădeană, aflată pe locul 6 în Superligă, un baraj pentru semifialele play-off cu formaţia clasată pe locul 3, poziţie disputată de Dinamo şi Corona Braşov.

  „Din păcate, punctele de vedere ale primelor 4 ocupante ale clasamentului Superligii naţionale au rămas neschimbate. Adică, echipa de pe primul loc (n.r. – CSA Steaua) doreşte îngheţarea campionatului actual şi acordarea titlului, cea de pe locul doi (n.r. – CSM Oradea) vrea îngheţarea campionatului dar fără acordarea titlului, cea de pe locul 3 (n.r. – CS Dinamo) vrea îngheţarea şi acordarea locului 3, iar cea de pe locul 4 (n.r. – Corona Braşov) doreşte îngheţarea, dar fără acordarea locurilor. Deci va fi dificil de luat o decizie. Dar noi am stabilit ca pe data de 2 iunie să avem o şedinţă de Birou Federal în cadrul căreia vom lua hotărâre. Este evident că nu se poate relua campionatul. Discuţia şi decizia pe care urmează să o luăm este dacă vom îngheţa campionatul cu acordarea sau nu a titlului”, a declarat, pentru Agerpres, Călin Găvruş, președintele FR de Polo.

  „Poloiştii în general nu iubesc genul acesta de compromisuri, adică să încheiem fără joc, ci doresc să îşi dispute şansele corect, în bazin. Dar din păcate, având în vedere pandemia de coronavirus şi restricţiile acestea, nu se poate relua campionatul prea curând. Deci toate grupările, inclusiv cea de pe locul I, CSA Steaua, când au fost întrebate dacă pot şi dacă doresc reluarea pregătirilor în condiţiile protocolului impus de autorităţi, au spus că nu pot respecta toate acele lucruri. Biroul Federal trebuie să ia o decizie şi indiferent care va fi, ea va fi contestată. Toată lumea se uită către preşedinte, către federaţie, dar toţi uită că federaţia suntem noi toţi”, a adăugat el.

  Oficialul FRP a menţionat că aproape toate campionatele din Europa au fost îngheţate în urma pandemiei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.