miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dana Dodean a „înghețat” pe locul 107 mondial. Federația internațională dorește să reia competițiile în 1 iulie

  de Dan Lazăr | 1 aprilie 2020, 7:20 AM | Coronavirus | Sport

  0

  Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a decis să prelungească cu două luni suspendarea competiţiilor, până la 30 iunie, şi să îngheţe clasamentele în vigoare din luna martie, totul pe fondul pandemiei de coronavirus.

  Arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, sportiva anului trecut în Arad, ocupă locul 107 în acest clasament mondial „înghețat”, cu 30 de poziții mai sus decât în cel precedent, din luna februarie. Dodean are un total de 3230 de puncte, fiind a patra româncă din top, după Bernadette Szocs (locul 26 – a patra jucătoare non-asiatică), Elizabeta Samara (34) și Irina Ciobanu (102).

  Cea mai bună clasare din cariera sportivei care a fost recent decorată cu titlul de „Cetățean de Onoare” al Aradului a fost obținută în mai 2010, locul 19 mondial, după ce la juniori a fost pe poziția a noua, iar la Under 21 pe locul 8.

  Ultima partidă oficială susținută de Dodean (32 de ani) în acest an a fost la Portugal Open, 2-4 (13-11, 7-11, 11-8, 9-11, 9-11, 7-11) cu thailandeza Nanthana Komwong, după trei succese reușite tot la Lisabona, unul în calificări și două pe tabloul principal, ultimul, 4-2 cu portugheza Leila Oliveira.

  Inițial, forul mondial a anunțat, la mijlocul lunii martie, întreruperea activităţilor sale până la sfârşitul lunii aprilie.

  În același timp, Federația Română de Tenis de Masă a suspendat, temporar, toate competițiile din calendarul anului acesta.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.