duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Federația de baschet a „înghețat” campionatele! FCC Baschet Arad nu primește medaliile de bronz!

  de Dan Lazăr | 20 mai 2020, 7:49 AM | Coronavirus | Sport | Știri Arad

  0

  Consiliul Director al Federației Române de Baschet a constatat, marți, imposibilitatea continuării Ligii Naționale de baschet (masculin și feminin), fără acordarea titlurilor de campioană sau a medaliilor. Astfel, FCC Baschet Arad, locul III la finele sezonului regulat în LN feminină, nu va primi medaliile de bronz, în timp ce campioana en-titre Sepsi Sf. Gheorghe (o singură înfrâgere) nu poate contabiliza a cincilea titlu național consecutiv.

  Prezenta decizie intră în vigoare începând cu data de 22 mai 2020, acordând astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF și Liga I, posibilitatea de a-și rezolva în următoarele 72 de ore toate aspectele organizatorice.

  Consiliul Director recomandă tuturor cluburilor participante în LNBM, LNBF și Liga I să negocieze încheierea amiabilă a tuturor contractelor cu participanții la activitatea sportivă, pentru a evita ulterioare litigii salariale.

  Așadar, sezonul competițional 2019/2020 în baschetul românesc a luat sfârșit în mod oficial. În urma deciziei de marţi, liderul Ligii Naţionale masculine la data întreruperii competiţiei, în 8 martie, adică „U”-BT Cluj (33), ar urma să joace în Basketball Champions League, iar echipele de pe locurile 2-3, adică CSM Oradea (33) şi CSU Sibiu (31) în FIBA Europe Cup.

  La feminin, clasamentul se încheie cu campioana Sepsi Sfântu Gheorghe lider (27 puncte), urmată de CSM Satu Mare (24) şi FCC Baschet Arad (23). Sepsi va avea cu siguranţă drept de înscriere în FIBA EuroCup, fiind singura echipă românească care a participat în ultimii ani în cupele europene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.