Muzeul arădean aniversează 125 de ani. Vor fi premiați toți cei care au contribuit la prezervarea patrimoniului cultural

  de Tomck@t | 14 decembrie 2018, 4:48 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Cu această ocazie, instituția primește și o siglă nouă

  Joi, 20 decembrie, Complexul Muzeal Arad va marca 125 de ani de activitate muzeală în Arad, prin „Gala muzeului arădean”, eveniment care va avea loc în sala mare a Palatului Cultural. 

  „Evenimentul aniversar este un prilej de a face remarcată contribuţia muzeului arădean, pe parcursul secolelor XIX-XXI, la prezervarea și valorificare patrimoniului cultural național mobil, la dezvoltarea interesului pentru cultură și istorie, la susţinerea unor evenimente culturale de marcă; valoarea muncii de echipă, desfășurată de-a lungul timpului de angajații instituției muzeale, atât în domeniile de specialitate și expertiză, dar și în cele administrativ-tehnice; subliniind prestigiul muzeului, care la ora actuală, prin patrimoniul său, este un actor consacrat pe scena culturală arădeană”, spune directorul Complexului Muzeal Arad, Constantin Ioan Inel.

  Totodată, așa cum se observă în imaginea de mai sus, Complexul Muzeal Arad se prezintă de acum cu o nouă siglă, creată de artistul Călin Man de la Kinema Ikon.

  Programul Galei aniversare „Muzeul din Arad la 125 de ani”

  Ora 16.30
  Primirea invitaților

  Ora 17.00
  Cuvânt de deschidere din partea autorităților locale și managerului Complexului Muzeal Arad

  Ora 17.30
  Ceremonie de acordarea a diplomelor și medaliilor aniversare „Muzeul din Arad la 125 de ani” instituțiilor publice, colaboratorilor, partenerilor Complexului Muzeal Arad

  Ora 18.00
  Vernisajul expoziției și lansarea catalogului „Muzeul din Arad la 125 de ani”

  Ora 19.00
  Concert de gală oferit de Filarmonica de Stat Arad

  Ora 20.30
  Cocktail oferit de Președintele Consiliului Județean Arad și Complexul Muzeal Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.