joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  MUSIC: Dimploma „Ți-am dat un ineeeel, mare cât Filarmonica ta!”

  de Special Arad | 31 decembrie 2015, 8:06 AM | Pamflet

  0

  Trilogia „Stăpânul Filarmonicii” ne bântuie de mai bine de un an. Episodul „Jos Văcean!” a început în toamna anului trecut, fiind șlagărul fredonat de sindicaliștii Filarmonicii până-n vară, de ne-a ieșit deja pe nas. Era un HIT mai exasperant decât celebrul „Ți-am dat un inel”. În luna mai a intervenit brutal fostul consilier al lui Falcă, „Luptătorul Cultural” Cătălin Lazurcă, și a evaluat performanțele directorului cu nota 7 și mențiunea „ieși afară”. Văcean a depus, bineînțeles, o contestație, amenințând că va da în judecată atât Consiliul Local Municipal cât și primarul. Primar, care i-a cerut și el de vreo trei ori demisia, bai dă uei. Nu pentru că nu-l vrea aproape, ci doar așa… aruncând praf în ochii electoratului. Cu alte cuvinte: „ești concediat!”, după care „treci înapoi, măi, năzdrăvanule, c-am glumit”. Ultima parte a trilogiei e în pregătiri chiar în aceste zile și titlul vehiculat este „Întoarcerea lui Alin Văcean”. Acesta nu renunță nici de-al dracu’, s-a aliniat singur în poziție de atac (mă rog, avându-l în spate, în continuare, doar pe fratele lui mai mare) și se războiește acum în instanță cu CLM, cerând Tribunalului Arad să suspende hotărârea prin care Consiliul a refuzat să accepte evaluarea pozitivă a activităţii sale anuale.

  După tot acest tărăboi în jurul lui, orice om cu coloană vertebrală, aflat pe o funcție importantă, și-ar fi dat demisia de onoare. Văcean nu e genul. El se crede cu vehemență cel mai tare din parcare, ține cu toți dinții de ce-i al lui – în cazul de față, funcția de director al Filarmonicii de Stat Arad – și nu-i pasă ce strigă hoarda de protestatari, nu-i pasă nici de vocea aproape unanimă a presei locale, nici de verdictul comisiei de evaluare din cadrul CLM sau al Federației Fair Media-Sind. Face parte din cloaca nătângă a celor precum Andrei „Șuhaida” Ando, un alt „bizon al culturii” care nu ar părăsi un fotoliu călduț nici în ruptul capului.

  Dacă tot veni vorba de „bizoni” și de parcări, poate unii își mai amintesc de scandalul din 2011, imediat după numirea lui Văcean în funcția de director al Filarmonicii. A fost suspectat, pe atunci, că ar fi furat oglinda retrovizoare a unei mașini, precum se vede și în înregistrarea de mai jos.

  Care-i relevanța, la o distanță de patru ani? Mai ales că acel caz penal a rămas „în aer”? Ne-a pus, pur și simplu, pe gânduri… și constatăm, din ce în ce mai mult, o asemănare extraordinară dintre Văcean și Gollum, personajul psihotic din „Stăpânul Inelelor”, în ideea că și Văceanu’ nost’ ține obsesiv de orice obiect, dar mai ales instituție, pe care și-a pus mâna, nelăsând pe absolut nimeni să-i ia „jucăria”.
  Prețioasa oglindă retrovizoare, iar mai nou prețioasa Filarmonică îi aparțin, e ferm convins de asta. Și nu împarte cu nimeni… pentru că (nu-i așa?)… „IT’S MINE! MY PRECIOSSS!”…

  Noi nu o să-i dăm un inel, totuși. Atât ar mai lipsi! Oricum se oficiază destule căsătorii în incinta Palatului Cultural, lângă Filarmonică. Îl momim cu o DiMplomă, cu garanția că nu o s-o cerem înapoi niciodată. Suntem convinși că, oricum, nu va lăsa pe nimeni să pună mâna pe ea.

  DIMPLOMA VACEAN 2015

  Iată și un filmuleț din 2011 despre cazul „Văcean, hoțul de oglindă retrovizoare”:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.