miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Municipiul Arad, Zăbrani și Zimandu Nou au intrat în scenariul galben

  de Special Arad | 2 ianuarie 2021, 9:57 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  Cafenelele și restaurantele se pot redeschide în interior, dar nu la capacitate maximă

  Hotârârea nr. 2 din 01.01.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad vine cu modificări la Hotărârea nr. 76/2020 și anume la modificarea restricțiilor, deoarece începând de azi, 2 ianuarie, municipiul Arad nu se mai află în scenariul roșu. Ce înseamnă acest lucru?

  De obligativitatea purtării măștii inclusiv pe străzi nu scăpăm încă, dar cel puțin până la 15 ianuarie (până la o nouă hotărâre CJSU, în funcție de situația epidemiologică), restaurantele și cafenelele au voie să redeschidă în interior, însă doar 30 % din capacitatea localului.

  Rămân suspendate în continuare, în schimb, activitățile în piscine, la locurile de joacă și în sălile de jocuri în tot județul.

  •  Citește și: Rata de infectare Covid în municipiu este în continuă scădere. Vezi situația cazurilor din fiecare oraș și comună

  În ceea ce privește județul, intră în scenariul galben și Zăbrani și Zimandu Nou, iar Bârzava, Felnac, Frumușeni, Gurahonț, Hălmagiu, Șeitin, Șiria, Tauț, Vârfurile scapă de restricții, intrând în scenariul verde până la data de 15 ianuarie, incidența cazurilor/1000 de locuitori scăzând sub 1,5.

  La polul opus, în schimb, se situează localitățile Bata și Covăsînț, care intră de azi în scenariul roșu.

  De asemenea, până la data de 5 ianuarie deocamdată, rămân în scenariul roșu localitățile Lipova, Pecica, Conop, Șiștarovăț și Moneasa și până la 8 ianuarie Iratoșu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.