Moneasa, singura localitate din județ cu restricțiile de seară și orarul restrâns al magazinelor, în weekend

  de Special Arad | 11 mai 2021, 3:13 PM | Știri Arad

  0

  (foto: trecator.ro)

  În noua Hotărâre (nr. 98 din 11.05.2021) a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad se constată că doar la Moneasa mai există o incidență Covid-19 peste 4/1000 de locuitori și, prin urmare, în momentul de față este singura comună din județ unde se aplică restricțiile privind închiderea circulației la ora 20 și a magazinelor la ora 18 în zilele de weekend, plus închiderea sălilor de sport/fitness în fiecare zi.

  Cu incidența peste 3 cazuri/1000 de locuitori este Dezna și Semlac, ceea ce înseamnă că restricțiile vizează doar închiderea localurilor în interior, cum ar fi barurile, restaurantele și sălile de jocuri de noroc.

  Cu incidența de peste 1,5 cazuri/1000 de locuitori, în ultimele două săptămâni, este doar satul Archiș, caz în care se permite deschiderea în interior a localurilor, dar numai cu 30% din capacitate.

  Sub pragul de 1,5 cazuri/1000 de locuitori se situează în momentul de față Ineu, Livada, Vladimirescu, Iratoșu, Beliu, Sebiș, Almaș, Dieci, Felnac și Zădăreni, ceea ce înseamnă posibilitatea deschiderii localurilor, restaurantelor, a sălilor de jocuri de noroc, cu ocuparea a doar 50% din capacitate.

  În toate cazurile, restricția de circulație de la ora 22 și obligativitatea purtării măștii pe stradă și în interior rămân valabile.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.