miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Sănătății: medicii nevaccinați vor fi obligați, probabil, să se testeze pe cheltuiala proprie

  de - | 19 iunie 2021, 5:41 PM | Naţional | Sănătate

  2

  imagine cu rol ilustrativ

  Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că personalul medical care nu s-a vaccinat „probabil va trebui să se testeze periodic” din buzunarul propriu.

  „Urmează să modificăm Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical. Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în principal, în gând, pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare. Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorinţa noastră este să informăm şi să facilităm activitatea celor care sunt vaccinaţi. (…) La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală – personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a explicat ministrul Sănătăţii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Propunere: impartim spitalul in 2, vaccinatii si nevaccinatii. Fiecare cu pacientii lor.

   Nu poti obliga pe nimeni sa se vaccineze, dar ii poti obliga sa se testeze pe banii lor?!

   Si culmea, in 2021, cea mai mica grija a mea e ca iau covidel din spital si nu altceva mai auriu de fel, sau altele care de care mai mortale.

   Haideti sa mai dezinfectam spitalele alea putin mai mult, ca nu consider ca, cadrele medicale sunt purtatoare de stafilococi, bacterii si virusi, ci podelele, paturile, instrumentele, baile, aparatele, peretii samd.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Nui stres, sa plece și ei Europa ii așteaptă 🤣🤣🤣 ca prea o ardeți aiurea cu obligați și cheltuieli doar sa va atingeți scopu, dacă ajungi sa plătești din buzunaru tău pleacă tata plecați toti sa vedem unde ajungem

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.