vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Educației: „Elevii ar urma să fie testaţi de 2 ori pe săptămână”

  de - | 6 octombrie 2021, 12:17 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că elevii ar urma să fie testaţi de 2 ori pe săptămână. Acesta a precizat că este nevoie de 70 de milioane de teste de salivă până la finalul semestrului. Copiii se pot testa doar cu acordul părinţilor.

  Florin Cîţu a solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului să elaboreze astăzi cerinţele minime de performanţă pentru a fi transmise Oficiului Naţional pentru Achiziţiile Centralizate. „Lucrăm pentru a estima numărul testelor non-invazive care să fie administrate elevilor şi personalului didactic. (…) E vorba de o achiziţie de nivel foarte mare pentru că au rămas 11 săptămâni din semestrul I, având în vedere că procesul de screening înseamnă 6,4 milioane de teste necesare săptămânal, deci 70 de milioane de teste până la finalul semestrului”, a spus acesta.

  Câmpeanu a precizat că atât „primul ministru, cât şi ministrul Sănătăţii au solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului ca în cursul zilei de astăzi să elaboreze cerinţele de reglementare şi cerinţele minime de performanţă pentru a le transmite oficiului de achiziţii”. Ministrul Educaţiei a specificat că testele nu vor fi omologate, ci autorizate de urgenţă.  Totodată, acesta a spus că în şcoli se fac teste antigenice şi că Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 280.000 numărul de teste antigenice la dispoziţia unităţilor de învăţământ, a mai spus Cîmpeanu. Testele pozitive vor trebui să fie confirmate prin teste PCR sau teste antigenice.

  Sursa: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.