Ministrul Afacerilor Interne a detaliat a treia ordonanță militară. Deplasările de la domiciliu sunt interzise, cu câteva excepții

  de - | 24 martie 2020, 10:47 PM | Coronavirus | Naţional

  1

  Persoanele în vârstă de peste 65 de ani, considerate cele mai vulnerabile în fața pandemiei de coronavirus, trebuie să stea în casă pentru a se proteja. Vor avea însă voie să iasă din casă între orele 11.00 și 13.00, pentru cumpărături sau asistență medicală, scrie digi24.ro. Excepție fac cei care sunt încă angajați sau desfășoară activități agricole, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela.

  MAI a emis ordonanța militară nr. 3, în care se precizează că se interzice circulația tututor persoanelor, cu următoarele excepții: deplasarea în scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, deplasarea pentru asistență medicală, depasări pentru îngrijirea copilului sau asistența persoanelor bolnave, deplasări pentru sport în apropierea locuinței, deplasarea pentru donarea de sânge, deplasarea pentru voluntariat, pentru activități agricole.

  Circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă numai între 11 și 13, pentru deplasarea pentru cumpărarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, pentru asistență medicală, pentru îngrjirea unui minor, pentru necesitățile animalelor.Este permisă și în afara acestui interval pentru activități profesionale sau activități agricole.

  Angajații prezintă legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator. Liber profesioniștii și PFA prezintă declarație pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului sau tabletei.

  Măsura se aplică de mâine, 25 martie, ora 12.00, a mai spus Vela.

  Sursa: Digi24

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ode voua iubiti conducatori

   Parerea mea este ca e prea tarziu sa mai opreasca pandemia la nivel national. Aceasta va intra in declin dupa infectarea a 50% din populatie. Astfel pentru minimizarea cazurilor de deces atentia ar trebui sa se concentreze pe batrani si bolnavi.
   La intarzierea asta determinata de lasi speriati si labari patologici se adauga impostura sefilor din institutiile medicale fara competente si reflexe manageriale, fara simtul asumarii raspunderii, lipsa materialelor de protectie, lipsa echipamentelor de testare, lipsa personalului, informarea deficitara.
   Cine e de parere ca s-a facut ce trebuia sa se faca ar trebui sa se gandeaca la el si sa se intrebe daca nu este doar un trist suflet de sluga.
   Un doctor adevarat cumpara pe banii lui, un manager adevarat si-ar fi dat foc in fata primariei pentru asigurarea necesarului pentru pacienti, un politician responsabil ar fi fost calare pe papagalii de la Bucuresti pana ar fi primit ceea ce-i trebuia pacientului. Dar nu, toti astia au avut ca prioritate slujba lor de rahat si privilegiile care decurg din ea.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.