duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  „Culmea Poliției în 2024”: Inspectoratul Județean de Poliție Arad să dea lecții de „culoare” Ministerului Afacerilor Interne…

  de Mihai Todoca | 2 februarie 2024, 9:36 AM | Blogul Special Arad | LOL | Știri Arad

  1

  Dacă asta și-a dorit patronul unei școli de șoferi din Arad, să ajungă în atenția Ministerului Afacerilor Interne, nu putem ști, însă putem spune că a dat lovitura în ceea ce privește reclama.

  Apărută prima oară în paginile electronice ale ziarului nostru, mașina care era inscripționată cu Police a făcut deliciul multor arădeni, chiar reprezentantul IPJ Arad precizând pentru Special Arad că „nu este ilegal să inscripționezi mașinile cum a făcut administratorul societății din Arad.”

  Citește și : Întreaga Poliție din Arad se poate pensiona. O școală de șoferi, „Police”, și-a asumat munca de prevenție

  Asta până azi când mașina a fost oprită în trafic, șoferul amendat cu 990 de lei, iar certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost reținute.

  Sancțiunile dealtfel au fost aplicate pentru că în certificatul de înmatriculare al mașinii nu era menționată culoarea reală a autovehicului. Nici o vorbă de inscripționări. Însă asta nu i-a oprit pe cei care administrează pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne să … nu facă o postare kilometrică în care să prezinte situația.

  Numai că au cam dat cu bâtă-n baltă și nici nu au citit întreg comunicatul colegilor de la Arad în care se menționa de ce a fost amendat șoferul. Era vorba doar de culoarea mașinii care nu era trecută în talon. Atât. Până una alta, patronul, vrând-nevrând, poate considera că a cumpărat cea mai ieftină reclamă vreodată. Cu nici 1000 de lei, „reclama” a ajuns în paginile tuturor ziarelor locale, și chiar la nivel național, pe pagina MAI care are aproape un milion de urmăritori.

  Mai jos puteți citi întreaga postare a Ministerului Afacerilor Interne:

  Cu ce scop credeți că era folosită această mașină?
  A. Autospecială de Poliție.
  B. Recuzită pentru filme.
  C. Autovehicul al unei școli de șoferi.
  Deși nu pare adevărat, varianta reală este C.

  Așa a considerat patronul unei școli de șoferi, din Arad, să își facă reclamă, dar acest lucru nu este legal.
  În această dimineață s-a exersat oprirea la semnalul regulamentar al polițistului, iar conducătorul auto a fost sancționat cu amendă, reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

  Sancțiunea a fost aplicată pentru faptul că modificările aduse mașinii nu erau prevăzute în talon.
  Pentru a mai circula, mașina este cea care acum trebuie să treacă un examen. La R.A.R.

  Practic, a venit vacanța pentru cei care erau instruiți pe această mașină în vederea obținerii permisului de conducere.
  Totuși, nu știm dacă elevii de pe această mașină credeau că vor fi încadrați și în Poliția Română. Ceea ce este exclus „de pe băncile” școlii de șoferi.

  Ca să nu mai fie dubii, pentru cei care vreți să deveniți polițiști, puteți da concurs de admitere la Școlile Postliceale ale MAI.
  Vom anunța din timp când începe următoarea sesiune!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.