Micii din Obor oferiți celor care se vaccinează, subiect de reportaj pentru presa internațională

  de - | 11 iunie 2021, 7:36 PM | Naţional

  1

  Coada de la centrul de vaccinare deschis vineri la Obor, una din piețele celebre ale Bucureștiului, a ajuns în atenția presei internaționale. Oamenii s-au așezat la rând încă de dimineață pentru că, pe lângă vaccin, primesc și un voucher pentru o porție gratis de mici.

  Agenția de presă Reuters a făcut un reportaj despre centrul de vaccinare și a vorbit cu oamenii care au mers la Obor să se imunizeze – și să-și ia porția de mici, una dintre cele mai apreciate mâncăruri românești.

  Piața Obor este renumită pentru micii care se vând acolo, cu cu pâine și muștar. Proprietarul restaurantului oferă mici gratis oricui se vaccinează în piață.

  „Mici sunt asociați cu piața Obor. Auzi cuvântul mici, te gândești la Obor”, a spune managerul restaurantului, Adrian Rebenciuc.

  „Pentru noi este un lucru foarte bun. Suntem și mai fericiți că oamenii vin să se vaccineze aici”, adaugă el.

  Mioara Neacșu, o pensionară în vârstă de 60 de ani, a venit de dimineață să se vaccineze, după care a mers să-și ia porția gratuită. Ea spune că mânca mici în Piața Obor în copilărie.

  „A trecut ceva timp de când am mâncat mici ultima dată, sunt curioasă ce gust au, am auzit că lumea îi laudă”, spune ea.

  „Dar, ca să fiu sinceră, nu am venit pentru ei, am venit special pentru vaccinul Johnson & Johnson și pentru că pot să-l fac fără programare”, a adăugat Neacșu.

  Cu mai multe doze de vaccin disponibile decât este cererea, România a deschis centre de vaccinare fără programare în piețe, pe aeroporturi și în sălile de concert și trimite medicii din ușă în ușă în sate, pentru a face vaccinul accesibil oamenilor.

  România și-a ratat obiectivul de a vaccina 5 milioane de oameni până în iunie. Ezitarea față de vaccin se răspândește pe fondul neîncrederii înrădăcinate în instituțiile statului, campaniilor de dezinformare și educației deficitare în ceea ce privește vaccinurile, scrie Reuters.

  Mai multe detalii pe digi24

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tocmai campania asta agresivă și deșănțata, alături de,, credibilitatea”de care se bucură cei care sunt în guvern, face oamenii să nu se vaccineze. Un vaccin care nu îți oferă imunitate ci doar reacții adverse și unele facilități. Facilități pentru o perioadă relativ scurtă.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.