Mici în fața noului lider: UTA – CS Universitatea Craiova 1-2





UTA a pierdut un nou meci pe teren propriu, al treilea în acest tur de campionat după ce în precedentele a fost învinsă de Poli Iași și Gaz Metan. Suprafața de joc a arătat oribil, terenul fiind foarte moale iar jucătorii ambelor echipe se plângeau la final că nu își puteau ține echilibrul. Vorbim despre un gazon nou-nouț care a costat peste 3 milioane de lei, pe un stadion nou-nouț, asta după ce am avut exemplele de pe Arena Națională, de la Craiova și de pe alte arene din țară…
Jocul cu oltenii antrenați de Corneliu Papură a început în nota de control a oaspeților, un lucru de altfel la care nu putem spune că nu ne așteptam. Dar prima situație de gol a aparținut arădenilor în urma unei bâlbâieli a defensivei craiovene. Bălașa a lăsat mingea pentru Pigliacelli, Buhăcianu a urmărit-o și a fost la un pas să profite de situație, dar portarul italian a intervenit in extremis. Craiova a împins apoi jocul spre careul lui Iacob dar fără a-și crea vreo ocazie în primele zece minute. A urmat cursa lui Bărbuț, din minutul 13, care și-a folosit foarte bine cea mai bună calitate, viteza, a ajuns mingea aproape de linia de fund, a trimis o centrare înaltă spre linia de 16 metri a careului arădean acolo unde a fost o luptă inegală între Isac și uriașul Mamut. Croatul a câștigat ușor duelul la cap, mingea a ajuns la Cicâldău și internaționalul român a trimis din drop, cu exteriorul, pe sub piciorul lui Benga chiar la rădăcina barei din dreapta lui Iacob: 0-1.
Un gol primit foarte repede de UTA, dar un gol care a părut că i-a trezit din letargie pe elevii lui Gyuszi Balint. O incursiune pe partea dreaptă a lui Bustea s-a finalizat cu o centrare în fața porții de unde Marius Constantin a respins în corner. Era semnalul că se poate. Greco-albanezul Simos Roumpullaku a executat lovitura de colț, Buhăcianu s-a desprins ușor din marcajul altui internațional, Nicușor Bancu, și atacantul arădenilor a marcat cu capul la colțul scurt pentru 1-1.
Prea puțin a durat bucuria egalării pentru că peste doar șase minute, Cipri Rus a căzut în jumătatea adversă de teren, arbitrul Marius Avram a lăsat jocul să continue, mingea a ajuns la centrul terenului la Mamut iar croatul a trimis o excelentă pasă spre Ofosu. Simos Roumpullaku a ieșit în întâmpinarea atacantului echipei din Craiova, dar Ofosu l-a driblat scurt și foarte ușor, a rămas singur cu Iacob și a trimis pe lângă piciorul acestuia în plasă: 1-2.
A urmat o luptă surdă între cele două careuri, cu Craiova care a făcut un pas în spate și a preferat un joc de posesie cu mingea purtată foarte multe între cei doi mijlocași Nistor și Cicâldău, iar la construcție apărea mult și Bancu, cei trei încercând să pună în valoare extremele Ofosu și Bărbuț. UTA reușea foarte greu să construiască, cel mai activ la acest capitol fiind Isac, ajutat de Albu, dar Denis Rusu, Buhăcianu și Cipri Rus au pierdut majoritatea duelurilor cu fundașii adverși. Singura fază notabilă din prima parte s-a petrecut în minutul 40, atunci când Rus a fost avertizat pentru o simulare în careu la un duel cu Vlădoiu.
Ne așteptam să vedem după pauză o echipă gazdă care să împingă jocul spre poarta lui Pigliacelli, dar UTA s-a lovit de aceeași meteahnă care ne-a arătat-o și în alte partide de „acasă”: lentoarea în construcția fazelor ofensive. Balint lăa lăsat la vestiare pe Denis Rusu care a arătat o frică în joc și l-a trimis în teren pe Ioniță pe post de atacant, iar Buhăcianu a fost reprofilat ca mijlocaș lateral.
Jocul arădenilor a fost foarte previzibil și nu a pus niciun pericol real la poarta oltenilor. Craiova a preferat un joc de așteptare și a contraatacat de câteva ori periculos, dar arădenii au fost bine organizați în planul defensiv. Minutele curgeau și UTA nu și-a creat nicio ocazie în a doua repriză la poarta italianului. În minutul 85, Benga a avut un atac din spate la mamut, iar „centralul” Marius Avram s-a dovedit poate mult prea exigent arătându-i direct cartonașul roșu.
Unica ocazie a arădenilor din a doua parte a venit chiar în ultima secundă a meciului. Iacob a executat o lovitură liberă de la jumătatea terenului, Buhăcianu a recentrat cu capul în fața porții pentru Albu care nu a ajuns prea bine la minge pentru a-i imprima forță și Pigliacelli a reținut.
Craiova a câștigat la Arad cu 2-1 și a redevenit liderul din Liga 1 după ce FCSB a pierdut pe terenul formației CFR Cluj. Urmează în următoarea etapă chiar derby-ul Craiova – FCSB. UTA a arătat ca o echipă mică, fără soluții ofensive, asta și prin prisma faptului că nu i-a avut la dispoziție pe Hora sau Vali Morar, dar nici pe Neluț Roșu și Tomozei, jucători care aveau statut de titulari în ultimele 5-6 jocuri.
UTA ocupă locul 7 după 13 etape și o așteaptă un alt joc foarte dificil joi, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, o altă echipă care ocupă loc de play-off.
UTA Arad – CS Universitatea Craiova 1-2 (1-2)
Goluri: Buhăcianu 21 / Cicâldău 13, Ofosu 27
UTA: Iacob – Bustea, Benga, Erico da Silva, Simos Roumpullaku – Ursu (67 Melinte), Albu, Isac (67 Oroian), D. Rusu (46 Ioniță) – C. Rus (80 Miculescu), Buhăcianu.
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (60 Vătăjelu), Bălașa (50 Pap), M. Constantin, Bancu – Bărbuț (76 Ivan), Cicâldău, Nistor, Screciu, Ofosu – Mamut.
Arbitri: M. Avram (București) – M. Orbuleț (București) – M. Badea (Rm. Vâlcea)
Observator LPF: Dan Potocianu – Reșița;
Observator FRF: Florin Hâncu – Brașov.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)