duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UTA pierde două puncte pe mâna ei, dar revine pe podium după remiza cu Turris

  de Lucian Dănilă | 16 octombrie 2019, 10:20 PM | Sport

  0

  Am așteptat demult acest meci, de mai bine de două săptămâni. UTA s-a dus în fieful liderului, fieful lui „Daddy” Dragnea, jucând chiar cu echipa patronată de fiul acestuia, Valentin Dragnea.

  Gyuszi Balint a pregătit în detaliu acest joc și cunoștea tot despre adversar. Îl și întreba pe Andrei Rus la antrenament: „Cine vine în partea ta?”, la care acesta spunea fără să răsufle: „Voicu”. „Cu ce picior lovește mingea Voicu?”, continua Balint, la care Rus spunea repede: „Cu dreptul”… Este doar unul dintre detalii. La fel, Balint le transmitea jucătorilor informații despre Negruț, despre Silviu Pană sau Haită, dar totodată încerca să gândească trasee pentru a sparge defensiva adversă.

  La Turris nu a jucat Călințaru, unul dintre fotbaliștii cu experiență ai echipei gazdă, dar nici UTA nu a contat pe David Miculescu sau Isac, abia reveniți de la lotul național Under 19, dar nici pe Bustea sau Stancu, nepregătiți fizic pentru acest meci.

  Startul jocului a aparținut arădenilor. UTA a ținut mingea în jumătatea adversă dar fără a pune probleme la poarta tânărului Ionuț Rus. Cu excepția unui șut al lui Ioniță care a trecut pe lângă bară, UTA nu a pus probleme. Prima ocazie a partidei a fost la poarta lui Iacob, dar șutul din unghi al lui Ciobanu a fost respins de portarul grupării arădene.

  Apoi a urmat perioada lui Buhăcianu. Asta a și antrenat Balint timp de două săptămâni, a căutat să creeze culoare de pătrundere pentru Buhăcianu sau să aducă mingea în fața porții mizând pe oportunismul lui Alex Ioniță. În minutul 18 Buhăcianu a ajuns în careu, l-a fentat din corp pe Pîrvulescu care plecase în ceallată parte, a rămas singur cu Rus și a forțat un șut la poartă în detrimentul unei pase spre Ioniță care era pe linia de 6 metri. Peste numai patru minute, în minutul 22, Ioniță găsește o „gaură” perfectă pentru Buhăcianu, dar atacantul echipei UTA l-a luat la țintă pe portarul advers! Uriașă ocazie…

  Apoi UTA a început să piardă din turație, iar gazdele au echilibrat mult jocul. Turris și-a creat câteva situații, dar la nici una dintre ele poarta lui Iacob nu a fost în pericol. Arădenii s-au trezit puțin în ultimul minut al reprizei, atunci când Oroian a fost la un „șpiț” de deschiderea scorului, dar mingea centrată pe 6 metri de Ioniță a fost respinsă de Mitrea.

  A fost o repriză cu un joc oscilant al arădenilor, un joc în care au excelat fundașii centrali, dar în schimb am văzut multe mingi pierdute de Lorenzi și un randament scăzut al lui Romario Moise sau Oroian. Căpitanul Cipri Rus s-a întâlnit și el foarte rar cu mingea, deși Balint construise jocul cu Cipri în prim plan. La gazde, pericolul numărul unu, Voicu, a acuzat o întindere la coapsă și avea să rămână la vestiare după pauză.

  Repriza a doua a început liniștit. Parcă nu s-ar fi jucat prima parte și echipele au avut vreo cinci minute un joc de tatonare reciprocă. UTA era mai mult în jumătatea adversă, dar era mai mult o încercare de joc de posesie decât unul care să caute să concretizeze fiecare acțiune.

  Și totuși, pe acest fond UTA avea să deschidă scorul pe o variantă Rus-Rus-Rus…. Andrei Rus a trimis o centrare lobată, Ionuț Rus a ieșit pe sub minge, iar Cipri Rus a urmărit și a pus capul, iar mingea s-a strecurat în plasă: 0-1!

  A urmat un joc controlat de UTA, în timp ce Turris acuza șocul golului primit și nu reușea să își creeze ocazii, jucătorii lui Bratu simțind și presiunea rezultatului. Bratu l-a trimis în teren pe Bud în locul lui Ciobanu și Turris forța cu doi atacanți, dar UTA părea în continuare stăpână pe joc. A venit minutul 65 în care o neatenție a tânărului Andrei Rus a rupt echilibrul numeric al jocului. Fundașul arădean a intrat imprudent, prin alunecare, cu talpa pe genunchiul lui Radu și arbitrul i-a arătat direct cartonașul roșu. De aici a început degringolada. Balint l-a înlocuit imediat pe celălalt Rus, pe Cipri, iar în locul său l-a introdus pe Șeroni pentru a echilibra defensiva cu Melinte în partea dreaptă.

  iacob

  Apoi Balint a mai făcut o schimbare, cu Ursu în locul Ioniță. Ursu și-a intrat greu în joc fiind foarte dezorientat în primele minute. În partea celaltă, Haită – juniorul împrumutat de la Academia Hagi -, a început să se distreze cu jucătorii arădeni. La una dintre centrările sale, Bud a trecut la câțiva centimetri de minge în fața porții lui Iacob. În minutul 78, același Haită a găsit un lob peste Tomozei, Ursu parcă înota în timp ce îl urmărea pe Juncănaru, acesta a centrat, Șeroni nu a închis culoarul și Negruț a egalat cu un procedeu împrumutat din artele marțiale: 1-1.

  Au început emoțiile pentru arădeni. După ce au fost în control și au avut trei puncte în buzunar, elevii lui Balint jucau tot mai crispat pentru a salva un punct. După câteva degajări la întâmplare, UTA a beneficiat și de faptul că cei de la Turris au cedat fizic dar și din punct de vedere al lucidității. Astfel, până la final nu a mai fost nici o ocazie importantă la poarta lui Iacob.

  Chiar și în zece oameni, UTA putea da lovitura în al doilea minut de prelungiri. Șeroni a ieșit din defensivă cu mingea la picior, a dat o pasă lungă pentru Buhăcianu, acesta l-a depășit în viteză pe Mitrea și părea că va ține balonul la colțul terenului. În ajutorul său au venit Romario Moise și Hrezdac, cei doi chiar au combinat, Romario l-a găsit pe blondul mijlocaș în apropierea careului mic, dar acesta a întârziat șutul și a fost blocat în ultimul moment de Ispas. A fost o ocazie mare la finalul căreia UTA putea da lovitura.

  UTA și Turris au terminat la egalitate, ceea ce din punct de vedere al clasamentului le readuce pe ambele echipe acolo unde au fost înainte de această etapă. Turris redevine lider, la egalitate cu Mioveni (26 de puncte), ambele echipe având 12 meciuri disputate. UTA revine pe poziția a 3-a, cu 20 de puncte dar cu numai 9 jocuri disputate. UTA este la egalitate cu Rapid (10 jocuri) și Viitorul Pandurii (12 jocuri).

  Urmează Derby-ul Vestului, UTA – ASU Poli, un meci pe care suporterii îl așteaptă cu mare încredere și în care nu există decât o variantă: „Să batem pe Timișoara!

  Turris-Oltul – UTA Arad 1-1 (0-0)

  Negruț 78 / Cipri Rus 54

  Turris-Oltul: I. Rus – Buleică (Juncănaru 66′), Ct. Pîrvulescu, Ispas, Fl. Mitrea – Sil. Pană, Savin (cpt.), Haită – Cr. Ciobanu (Bud 61′), Sg. Negruţ, Ad. Voicu (Fl. Radu 46′)

  Rezerve neutilizate: Duţu – Sălcianu, Acolatse, Moisie

  Antrenor: Florin Bratu

  UTA: Fl. Iacob – And. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Lorenzi, R. Moise – Oroian (Hrezdac 90′), Al. Ioniţă (Oct. Ursu 71′), Buhăcianu – Cip. Rus (cpt.)(Şeroni 67′)

  Rezerve: Bolboaşă – Vulturar, Miculescu, Dam. Isac

  Antrenor: Laszlo Balint

  Eliminat: Andrei Rus 65′ (roşu direct)

  clas a

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.