MeToo… Da! Și eu

  de - | 20 noiembrie 2017, 12:34 PM | Contributors

  5

  Nu pot spune că sunt mirat de amploarea Fenomenului MeToo. Ar fi o minciună sfruntată și acum simt că este „Ora Adevărului”.

  Nu vorbesc multe limbi, dar câteva le știu întratât încăt să înțeleg ce citesc. Iar ce înțeleg citind în paginile unor ziare ca La Stampa, Le Monde, Daily Mail, Dagens Nyheter, …ș.a.m.d, este ce bănuiam și sub o formă sau alta o știam din experiență proprie. Ca bărbat am trăit o viață adultă de câțiva zeci de ani și m-am învârtit printre oameni în societăți europene și „culturi diferite”. Diferite?!

  În ce constă diferența? Mici detalii și imaginea pe care o percepem din ceea ce vedem.
  Dar restul, dincolo de fațade bine întreținute și culorile vesele, ceea ce de fapt contează?
  Nu există prea mari diferențe.

  Fenomenul MeToo a sfărâmat lacătele tăcerii, ca povestirile femeilor să iasă în lumina reflectoarelor publice. Mii de mărturii despre comportamentul grobian/neandertalian al bărbaților. Mii de ani de evoluție nu au reușit să modifice felul în care mulți bărbați gândesc și se comportă față de sexul opus, femeile din jurul nostru. Că femeile au tăcut până acum, nici asta nu mă miră. Fiindcă știu exact ce se întâmplă atunci când ești un whistleblower. Violatorii de tot felul, se unesc și te atacă ca o haită de lupi turbați. Și indiferent de locație, limba vorbită, sau alte împrejurări pe care le numim „diferențe” de cultură, comportamentul violator al omului, este același. Că în marea majoritate a cazurilor este bărbat, se datorează patriarhatului ce domină pe mapamond.
  Un caz extrem de concludent, ce pare nevinovat la prima vedere, o glumă proastă, sa petercut mai zilele trecute, aici, la noi, în frumoasa „românică”.

  Ionuț Popa, managerul echipei ACS Poli Timișoara discutând cu reprezentanți ai presei spune despre o femeie care la făcut pe arbitrul Ovidiu Hațegan „țigan”: – „Du-te, mă, și învață să faci sarmale. Du-te și fă sarmale!” (link aici).

  El care se presupune că ar trebui să educe o echipă de bărbați tineri să devină un colectiv care să respecte și să fie respectați în societate? … și nimeni nu-i cere destituirea din funcție. Nu-l dă nimeni în judecată. Avem instituții și oameni sunt plătiți tocmai să vegheze ca asemenea „neam-proști și neciopliți” (o citez pe mama mea) să fie imediat excluși din rândul educatorilor. Ce poate transmite „unul ca ăsta” oamenilor tineri la început de drum în viață? Că femeia ce îndrăznește să spună ce simte spontan (și să fie clar, nu consider că respectiva femei și declarația ei rasistică ar trebui apărate) nu are ce căuta alt-undeva decât la „cratiță”… la făcut sarmale. Și presupun că Ionuț a fost aplaudat de toți cei care gândesc ca el. Și sunt mulți!

  „Este un fleac!” mi-a spus o cunoștință. Am rămas stupefiat. Îl credeam altfel. M-am înșelat!

  Până când mai acceptăm în societatea românească mentalitatea că femeile sunt inferioare bărbaților? Femeile sunt „fleacuri”? Ele sunt pe lumea asta doar să le satisfacă bărbaților fanteziile sexuale, să facă copii și să-i crească, să facă mâncare, să spele și să calce, să curețe casa de mizerie, să fie mame bune și să fie „curve în pat”. Cu alte cuvinte ele și în 2017 trebuie să-și știe „locul”.
  La discreția bărbaților „Puternici”.

  Prădătorii sunt peste tot.

  Și atunci cum ar putea femeile din Arad să iasă public cu povestirile lor despre violuri și tracaserii sexuale? Nu ies. Tac pe principiul „Oricum nimic nu se va schimba!”. Da! … și eu tind să cred același lucru despre societatea românească. Din păcate nimic nu se va schimba! Violatorii vor fi și în continuare „băieți buni și de treabă” iar femeile violate „ au cerut-o și ele, că așa de geaba nu s-au luat băieții de ele”.
  „Nu! Nu vreau!” nu este suficient … este doar „Așa de ochii lumii.”

  2017-11-19_1415

  Natassia Malthe despre Harvey Weinstein, conferință de presă preluată de publicația Daily Mail:

  „ ‘It was not consensual. He did not use a condom. However, he did not ejaculate inside of me,’ said Malthe. ‘After having sexual intercourse he masturbated and ejaculated. I was completely grossed out. I believe that I disassociated during the time that he was having sex with me.’
  Malthe added: ‘I laid still and closed my eyes and just wanted it to end. I was like a dead person. Afterwards I lay there in complete disgust.’ (link aici)

  Într-o societate în care femeile pot fi cumpărate pe post de „bude sexuale”, în care bărbații „puternici” pot ejacula, nu poate fi altfel. Femeia nu este o ființă, un om, ci este un obiect spre plăcerea perversă a Prădătorului.
  Dar vă întreb pe voi Prădătorilor ce apărați „cea mai veche meserie din lume”:
  – Și dacă „Buda” ar fi fata, mama sau sora voastră?

  Prădătorii sunt peste tot.

  La locurile de muncă ei sunt cei ce de obicei sunt avansați în posturi de șefi.
  Magnus Lindén, cercetător la Universitatea din Lund, Suedia, spune:

  „ Persoanele cu trăsături narcisiste, psihopați și machiavelicii, sunt cei ce crează probleme la locurile de muncă. Aceștia, cu aceste trăsături de caracter, crează conflicte. …
  El a ajuns la concluzia că tot printre aceștia sunt cei ce sunt promovați în funcții de șef și abuzează de funcție, criticând colegii până când aceștia ajung să se simtă minimalizați, insuficienți, niște ratați.
  – Sunt neânfricați, vizionari, carismatici și au curajul să riște în procesul decizional, dar singurul lucru care îi determină să fie așa este doar interesul personal, nu al societății pentru care lucrează. A mai spus Magnus Lindén.”

  Tot din Suedia povestea unei femei, azi, dar la ora violului o tânără minoră de 17 ani, activistă în organizația de tineret: „La cheful de după o conferință națională a partidului, am fost încurajată să beau alcool și bine înțeles că m-am îmbătat, nefiind obișnuită. El mi-a oferit un pat în camera lui de hotel, să nu mai fac kilometrii pe jos până la prietena la care stăteam. Mai târziu în acea noapte am fost violată. A doua zi ma sunat și și-a cerut scuze. I-am spus că ceea ce a făcut este ilegal. Imediat sa dus la conducerea partidului și sa spovedit. Am fost sunată de un membru în organizația națională a partidului și mi sa spus să nu fac caz de ceea ce sa întâmplat fiindcă și așa eu sunt una din cele care se culcă cu toți, iar el este un om de viitor în partid. Am tăcut. Mi-a fost frică de urmările unui denunț.”

  Prădătorii sunt printre noi! Sunt soți, tați de fete, bunici, frați sau mentori. Pot fi profesori, ingineri, actori, muzicieni, doctori, … politicieni mai vechi sau mai noi, dar toți au o trăsătură de caracter comună „Avizi de Putere!”.

  Tăcem și pe mai departe? Îi încurajăm să continue.

  De fapt nu este o discuție despre violență și viol, este o chestiune despre drepturile omului.
  Legea Fundamentală a Drepturilor Omului este necunoscută de marea majoritate a oamenilor și mai ales a românilor. Vorbim de ea, o clamăm doar când ne convine și mai ales cerem comunității internaționale să o respecte. Dar în România nu ține cont de ea nici o putere a Statului … „ No și ce dacă! Mă lași …etc”. Constituția României are ca parte integrantă, stipulări ce prevăd respectarea Drepturilor Omului. Nerespectarea Drepturilor Omului atrage după sine și nerespectarea Constituției României. O Constituție ce mereu trebuie reviziuită și „doamne ferește”, FAMILIA TRADIȚIONALĂ trebuie ocrotită, că ea este sub amenințare.
  O găselniță, pun pariu, scornită tot de niște Prădători.

  Dar în mentalitatea generală termenul de Femeie este altceva decât acel Om la care se referă atât Constituția cât și Carta Drepturilor Omului. Femeia este o „bitch” și „a pussy”, ce o cere să fie violată.

  Corpul femeii pare să nu-i aparțină. Sânii trebuie apucați, curul pișcat … „Grab’em by the pussy. You can do anything.” este îndemnul primului om al Statelor Unite, The President, Donald „the twitting duck” Trump. Și toți Prădătorii, la fel ca el, sar peste tot, pe medii de socializare, prin ziare extremiste, televiziuni (FoxNews, A3) … să-l apere. Auzi cică „locker room talks!”. De parcă așa poate fi scuzat? Ce importanță are că a fost o discuție privată? Dar în primul rând cum poți apăra o asemenea exprimare, ce fără discuție dacă nu este condamnabilă ca atare, dar măcar atrage atenția asupra mentalității celui care dorea la momentul respectiv să devină următorul Președinte al SUA.
  Și a devenit! Vă dați seama câți Prădători l-au votat?

  Ne prefacem că respectăm! Acceptăm violul și găsim scuze. Prădătorii trebuie iertați, că deh, sunt oameni/bărbați și în consecință, sunt supuși greșeli. „Săracul”, ar fi păcat de el să-i distrugem cariera, doar pentru că o „bitch” a spus „Nu! Nu vreau!”. „Ei na! Și ce i-a făcut? Doar nu a fost primul?!”
  Mă cuprinde un sentiment de scârbă și acesta, treptat, se transformă în unul de revoltă, ce mă îndeamnă la violență. Ași vrea să le tai penisul acestor Prădători. Însă imediat mă rușinez de propriul gând.

  Ne prefacem că respectăm femeia. Apărăm Prăduitorii! Tăcem!
  Nu discutăm despre problemă? Ea nu există.

  Fetițele, fetele și femeile adulte, toate sunt în continuare în pericol să devină „Budele sexuale” ale Prădătorilor. Obiecte ce pot fi cumpărate, manipulate, abuzate, dominate și transformate în scalvele bărbatului „puternic”. Proprietatea bărbatului „puternic”, „capul familiei tradiționale”.
  Le condamnăm, prin comportamentul laș, la toate tipurile de viol și tracaserii sexuale.

  Tăceți în continuare și nimic nu se va schimba!

  Peterpan

  Distribuie articolul

  Comentarii

    • Si eu :).

     Asta e problema cu cei de teapa ta – faceti apel la sentimente. Cifrele, realitatea – nu va intereseaza. De fapt, e avantajul vostru ieftin.

     “Esti nazist!”, “Familia traditionala presupune exploatarea femeii de catre barbat!”. Iar cei care vi se opun, vi se opun cu adevaruri cuantifiabile, si totusi, vezi-Doamne, cumva ei trebuie sa demonstreze ca NU sunt nazisti, exploatatori; doar fiindca un om “citit” a facut o afirmatie fara nicio dovada :). La oamenii simpli, furca se ia rapid din cui – pentru ei functioneaza prezumtia de vinovatie a acuzatului, fara ca povara dovezii sa stea pe umerii celui care acuza :).

     Voi insa stiti ca “gloata e un monstru fara cap si fara coada”. Voi stiti cat de bine au functionat discursurile lui Hitler, facand apel la sentiment, si ca in viata de zi cu zi, in mintea preponderent a celor naivi sau/si needucati, sentimentul bate ratiunea.

     “Good night, sweet prince.” – noaptea ratiunii.

     0 voturi
     +1
     -1
   • Vezi mai jos, in raspunsul meu…Hillary Clinton, epitomul feminismului de valul al treilea (care nu are nimic de-a face cu feminismul adevarat, militant pentru drepuri egale intre barbati si femei si pentru care nutresc admiratie), este o pradatoare. Posesia unui vagin insa o ridica peste legile morale, sexul pentru unii fiind ca “sangele albastru”, “mostenit” gratie ascendentei; prin urmare, mai bine sa aperi un pedofil care a violat o fetita, daca esti femeie, decat sa faci niste glume proaste, de birjar, daca esti barbat.

    Desigur insa ca Peterpan nu a citit din astea in presa aservita democratilor. Desigur ca el nu a vazut criticile aduse lui Trump chiar de catre Fox News.

    Desigur, fiindca el citeste, cate vreme altii au prins alegerile peste ocean. Dar inghitirea e nemestecate a gogosilor altora si regurgitarea lor il face formator de opinie :). Ei bine, poate sta linistit, oarecum – colegii mei de acolo care o sustineau pe aceasta femeie nedemna nu auzisera nici ei multe…fiindca nu urmareau decat sursele care le gadilau urechile (ma rog, 90%, si poate exagerez in jos, din media).

    Lui Peterpan, cat si altora care sunt confuzati si nu stiu pe care parte a baricadei se se pozitioneze, le recomand documentarul “Red Pill” – calatoria unei feministe care a documentat “dusmanul” (miscarile “extremiste” care militeaza pentru drepturile barbatilor) catre un adevar neasteptat. (Revelator este si interviul cu doamna care a fondat primele centre pentru victimele abuzului domestic in SUA: cum a ajuns din “feminista anului” dusmana feministelor, atunci cand a indraznit sa afirme ca abuzul poate veni si din cealalta directie, si a vrut sa considere si aceasta realitate in voluntariatul ei.)

    0 voturi
    +1
    -1
  1. Inainte de a articula cateva cuvinte ca reactie la acest articol, as dori sa imi cer scuze de la Peterpan, pe care in trecut l-am numit “social justice warrior” (termen cu conotatii peiorative), “feminist” (si nu in sensul pozitiv, de “persoana care lupta pentru egalitatea de drepturi si oportunitati intre sexe”, ci: “persoana cu o ura irationala fata de sexul masculin si care doreste sa il persecute”). Au fost atacuri la persoana, pe care le regret. Datorita unor evenimente recente in viata personala, felul in care vad lumea a suferit modificari majore si cred ca viziunile noastre se vor alinia mult mai bine de acum incolo.

   Prin urmare, ca de la feminist la feminist, impresia mea este ca articolul este prea bland, un pic cam retinut in a demasca sistemul opresiv-patriarhal, si imi voi permite niste observatii:

   * “În ce constă diferența? Mici detalii și imaginea pe care o percepem din ceea ce vedem. Dar restul, dincolo de fațade bine întreținute și culorile vesele, ceea ce de fapt contează? Nu există prea mari diferențe.”

   Sunt de acord ca termenul de “cultura” poate fi virtual redus la felul in care unii misogini (toti barbatii cu exceptia feministilor radicali) trateaza femeile. Celelalte, in rest, sunt “mici detalii de imagine”. Cultura milenara a continentului nostru (si nu numai), distilata de “n” ori, pana la urma se reduce la acest numitor comun. Shakespeare, Aristotel, Copernic, Luther, Edward Jenner, Einstein, pizza, whiskey-ul, greyhound-ul, Luvrul, Tower Bridge, abolirea sclaviei in SUA, piramidele etc. etc. etc. sunt doar mici detalii i marele tablou.

   * “Și indiferent de locație, limba vorbită, sau alte împrejurări pe care le numim „diferențe” de cultură, comportamentul violator al omului, este același. Că în marea majoritate a cazurilor este bărbat, se datorează patriarhatului ce domină pe mapamond.”

   Si eu visez la o lume a oportunitatilor egale, in care femeile sa violeze macar atatia barbati cati barbati violeaza astazi femei. Daca nu ar domina patriarhatul, violurile intre lesbiene, intre homsexuali ar avea o pondere mai mare; cu alte cuvinte, am trai intr-o lume mai buna. Pentru ca numai atunci cand o femeie este violata de un barbat este o problema; in rest, ca feministi, nu ne pasa.

   * “Că femeile au tăcut până acum, nici asta nu mă miră. Fiindcă știu exact ce se întâmplă atunci când ești un whistleblower. Violatorii de tot felul, se unesc și te atacă ca o haită de lupi turbați.”

   Sunt de acord. In viata reala, nu am vazut femeie sa raporteze un viol la politie, barbatul sa ajunga la puscarie. (Nu am vazut nici acuzatii false de viol.) Patriarhatul s-a asigurat ca nu exista legi care sa incrimineze violul.

   Din fericire, Twitter-ul este un software atat de dificil de folosit, incat este un #SafeSpace pentru ca femeile in sfarsit sa vorbeasca – el fiind prea complicat pentru a fi folosit de mintile mici ale violatorilor.

   * “Ionuț Popa, managerul echipei ACS Poli Timișoara discutând cu reprezentanți ai presei spune despre o femeie care la făcut pe arbitrul Ovidiu Hațegan „țigan”: – „Du-te, mă, și învață să faci sarmale. Du-te și fă sarmale!” (link aici).”

   Ca feminist naiv, as fi aplaudat, zicand ca asta inseamna egalitate: la o jignire, sa ti se raspunda printr-o jignire. Fiindca femeile sunt #puternice, si pot tine pasul (si la gura spurcata) cu barbatii. De cand sunt un feminist radical insa, am realizat ca noi nu vrem egalitate – aia e lozinca pentru prosti ;). Adica: daca ea l-a facut “tigan” pe unul, respectivul trebuia sa plece capul si sa isi ceara scuze. Orice menitune legata de sarmale, este clar sexista – nu doar fiindca o trimitea la bucatarie, ci si fiindca e clar anti #FatAcceptanceMovement (unor femei le plac sarmalele mult, mult de tot). Pe de alta parte, tot ca feminist extrem, sunt un pic ingrijorat ca sora noastra a folosit termenul de “tigan”. Desigur, sunt de acord cu tine ca putem face fast-forward peste faptul ca e o remarca rasista, ba chiar un termen considerat jignitor de catre unii #rromi (chiar daca si ei au fost sclavi in Tarile Romane, si victime ale epurarii naziste; nu putem fi “social justice warriors” pt. toti…e dupa dispozitia de moment). Dar vad un pericol aici – daca scapa un “nigger” in discursul ei? Sau daca il facea cumva “poponar”? Fir-ar, am fi fost pana in gat in…nu zic ce! Trebuie sa avem grija de CARE minoritati “ne legam”…daca ma-ntelegi.

   * “Avem instituții și oameni sunt plătiți tocmai să vegheze ca asemenea „neam-proști și neciopliți” (o citez pe mama mea) să fie imediat excluși din rândul educatorilor.”

   Sunt de acord. Un manager de echipa trebuie sa fie educator unor oameni maturi, nu parintii sa le fi fost, si nu ei insisi sa aiba un set propriu de valori dupa care sa se ghideze in viata. Fotbalul abunda de astfel de mari oameni, formatori de opinie. Becali e primul care imi vine in gand.

   * “Într-o societate în care femeile pot fi cumpărate pe post de „bude sexuale”, în care bărbații „puternici” pot ejacula, nu poate fi altfel. Femeia nu este o ființă, un om, ci este un obiect spre plăcerea perversă a Prădătorului.”

   Aici nu sunt de acord cu tine! Ce fel de feminist progresiv esti tu atunci cand interzici #femeiiputernice sa aibe #libertateadeaalegecariera? Sooo triggered! Daca este o vampa care are nevoie de 10 sa o satisfaca, cine esti tu, un #opresorpatriarhal, sa i-o interzici? Daca ea a gasit o modalitate de a profita de slabiciunea #porcilor, si de a face #baniusori, de ce, ca feminist cu penis, nu ii respecti #dreptuldeaalege??

   Voi ignroa cu buna stiinta ca e aceeasi societate in care femei cu bani (si #independente, care #nuaunevoiedebarbat dar totusi nu sunt lesbiene si #uneoriundildonuesuficient) pot cumpara un gigolo…pe care sa il puna sa le faca nefacute…sa il foloseasca pe post de obiect pentru palcerea lor #justificata si #nepradatoare. Aici suntem la fel de ipocriti ;).

   * ” Nerespectarea Drepturilor Omului atrage după sine și nerespectarea Constituției României.”

   De acord (m-am linistit), deplang in continuare faptul ca nu exista nicio lege care sa incriminze violul…

   Nu stiu de ce femeile nu vorbesc, dar propun sa batem barbati luati la intamplare de pe strada, pana ce recunosc ca sunt violatori. Pe femeile alea care se intorc de 100 de ori la acelasi barbat care le bate, pe promisiunea ca se va schimba, noi, feministele, ar trebui sa avem dreptul sa le scoatem cu forta din camin si sa le impunem vointa noastra.

   * “O Constituție ce mereu trebuie reviziuită și „doamne ferește”, FAMILIA TRADIȚIONALĂ trebuie ocrotită, că ea este sub amenințare. O găselniță, pun pariu, scornită tot de niște Prădători.”

   Pun si eu pariu ca ai dreptate. Sunt convins ca orice barbat care adera la principiul “familia traditionala = barbat + femeie” este de fapt un misogin, cu idei patriarhal-opresive, care inca nu a ajuns sa isi accepte natura de violator (o chestiune de timp pana ce isi descopera pornirile animalice!). Nu stiu ce altceva sa zic despre femeile care si ele considera ca aia e “normalitatea”, doar ca au fost spalate pe creier si oprimate.

   * “„Grab’em by the pussy. You can do anything.” este îndemnul primului om al Statelor Unite, The President, Donald „the twitting duck” Trump. Și toți Prădătorii, la fel ca el, sar peste tot, pe medii de socializare, prin ziare extremiste, televiziuni (FoxNews, A3) … să-l apere. Auzi cică „locker room talks!”. De parcă așa poate fi scuzat? Ce importanță are că a fost o discuție privată? Dar în primul rând cum poți apăra o asemenea exprimare, ce fără discuție dacă nu este condamnabilă ca atare, dar măcar atrage atenția asupra mentalității celui care dorea la momentul respectiv să devină următorul Președinte al SUA. Și a devenit! Vă dați seama câți Prădători l-au votat?”

   Inca nu imi revin din socul ca America nu a ales-o pe Hillary, mai ales cu atata sustinere din partea feministelor. Pradatorii sunt de vina!

   Ca feminist extrem, voi ignora o controversa care a facut-o sa nu para de incredere in ochii multora ( https://en.wikipedia.org/wiki/Hillary_Clinton_email_controversy ), ba chiar doua ( https://www.nytimes.com/2016/10/08/us/politics/hillary-clinton-speeches-wikileaks.html ), ba chiar trei ( https://www.investors.com/politics/editorials/senate-investigates-russia-hillary-clinton-obama-uranium-and-bribes-and-its-about-time/ …ca doar tota lumea stie ca Trump e prieten cu rusii!). Mai sunt si altele, dar ma opresc – “free pass” de la mine.

   Voi postula: doar fiindca are un vagin, Hillary avea dreptul ca #feminista sa apere un pedofil care a violat o fetita de 12 ani, sa rada despre faptul ca respectivul a trecut de detectorul de minciuni: https://www.activistpost.com/2016/01/hillary-clinton-brags-about-getting-a-pedophile-off-the-hook.html (ca de alte cateva dati in timpul interviului). Adica, ea nu a fost ipocrita: e avocata – era treaba ei sa scape un nenorocit; nu putea refuza “o favoare personala”. Dupa cum orice mercenar care omoara pentru bani…sau un calau…nu isi face decat meseria (meserie care nu spune nimic despre caracterul meseriasului!). In plus, ea nu se amuza in cerc restrans cu glume proaste, ca celalalt – ea se amuza public, intr-un interviu.

   Violatorul, propun, era sustinator al #familieitraditionale (desi nu era familist); iar ea, ea imaculata, sub nicio forma nu a sustinut #patriarhatulopresiv, reprezentandu-l…

   * “Mă cuprinde un sentiment de scârbă și acesta, treptat, se transformă în unul de revoltă, ce mă îndeamnă la violență. Ași vrea să le tai penisul acestor Prădători. Însă imediat mă rușinez de propriul gând.”

   Aici am devenit mandru. Cum azi ma numesc si eu mandru “Social Justice Warrior”, sunt de acord ca pentru scopuri din astea nobile, iesiri de genul asta sunt perfect justificate! De asemenea, in cazul unor dispute de natura fotbalistica ( http://specialarad.ro/apusul-unui-idol-se-putea-face-altfel-am-dat-totul-in-acesti-trei-ani-foto/ ):

   “Peterpan spune:
   […]
   Când văd că se pornește LINȘAJUL de către „păcătoșii”, ce se cred sfinți, doar că se spovedesc de păcate regulat și doar oficial sub sutana preasfințiților, … mi se face greață și caut furca și securea să ies cu ele în stradă.”

   Tot ce nu pricep e – de ce in apararea femeilor “te rusinezi”, dar ca microbist…nu? 😐 Te rog sa te corijezi: #noshame #womenmatterasmuchasfootball.

   * Nu in ultimul rand, sunt incantat de faptul ca articolul face referire numai la victimele de sex feminin care s-au angrenat in miscarea #MeToo. Ar fi fost nepotrivit sa vorbim despre minorii de sex masculin care au suferit abuzuri identice – in definitiv, si ei nu sunt decat niste purcei, si stim cu totii purceii ce devin atunci cand cresc…as indrazni sa spun ca ma bucur ca au fost penetrati de penisuri opresiv-patriarhale, astfel au platit o mica parte din vina de a se fi nascut barbati, in avans.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.