joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Medicul Adrian Marinescu: „Este evident pentru noi toţi că suntem în al treilea val al pandemiei, ceea ce înseamnă număr mare de infectări”

  de Special Arad | 12 martie 2021, 6:32 PM | Naţional

  0

  (foto: ProTV)

  Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”, se aşteaptă ca şi în următoarea lună să se înregistreze un număr mare de infectări cu noul coronavirus şi, prin urmare, vor fi mulţi pacienţi care vor avea nevoie de internare.

  Cel puţin deocamdată, numărul spitalelor din circuitul COVID nu a crescut, vorbim de România, în aşa fel încât situaţia începe să fie complicată. Vorbesc de Institutul „Matei Balş”, dar vorbesc şi de celelalte câteva spitale. Pentru că ai un număr mare de infectări, ai nevoie de paturi, nu doar de Terapie, ci şi de non-terapie. Or, la noi se întâmplă destul de clar şi de des să nu avem paturi nici pentru pacienţii care au forme medii şi severe, să fie complicat să reuşim să îi rezolvăm. Următoarea perioadă o să însemne acelaşi lucru, cu număr mare de infectări, pacienţi care au nevoie de internare, în aşa fel încât nu ne aşteptăm ca în următoarea lună să fie îmbunătăţiri, ba dimpotrivă”, a explicat vineri medicul, conform sursei citate.

  Avantaje în fața valului trei
  El a afirmat că în acest al treilea val de pandemie există „avantaje”, cum ar fi în primul rând campania de vaccinare, experienţa autorităţilor, a cetăţenilor, dar şi a personalului medical.

  Este evident pentru noi toţi că suntem în al treilea val al pandemiei – şi nu vorbim doar despre România. Toată Europa şi mapamondul de fapt sunt în alt treilea val, ceea ce înseamnă un număr mare de infectări. Ce sperăm este ca în acest val să avem nişte avantaje foarte clare. În primul rând, campania de vaccinare care este în derulare şi care presupune că zeci de milioane de oameni la nivelul globului au fost deja vaccinaţi, ceea ce înseamnă că ei vor fi protejaţi şi nu se vor îmbolnăvi, nu vor face forme severe, complicate. În al doilea rând, există clar experienţa pentru noi toţi, mă refer la autorităţi, vorbim de cetăţeni, vorbim de personalul medical. Aici ar trebui să fie un avantaj cert. În al treilea rând, care se leagă de primele două – ar trebui ca presiunea la nivelul sistemului medical să fie totuşi redusă în raport cu al doilea val”, a mai afirmat dr. Marinescu.

  Citește mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.