luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rodica Baginean, cadru medical în Arad, premiată de Klaus Iohannis cu medalia „Meritul Sanitar”

  de Andreea Daniela B. | 7 aprilie 2022, 4:52 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: Facebook)

  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a unor medici cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, iar printre aceștia se află și un cadru medical din Arad. Astfel, preşedintele i-a oferit medalia „Meritul Sanitar” Clasa a III-a cadrului medical Baginean Rodica Argentina.

  ”Mă bucur să mă reîntâlnesc cu oameni care, în ultimii doi ani, au fost atât de implicaţi în a salva vieţile românilor. Pentru toate sacrificiile şi eforturile făcute, vă mulţumesc! Am depăşit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent şi sunt încrezător că experienţa acumulată în gestionarea acestei dramatice crize sanitare, precum şi măsurile de prevenţie pe care le avem acum la dispoziţie ne vor ajuta să contracarăm eventuale noi scenarii de risc epidemiologic”, a spus preşedintele în discurs.

  Reamintim faptul că aceasta s-a facut remarcată pe perioada pandemiei pentru că s-a implicat extrem de mult, fiind mereu printre colegii ei din linia I. Ca dovadă a faptului că își iubește meseria, dar și oamenii, aceasta și-a petrecut o perioadă de timp departe de casă, sărind în sprijinul vecinilor țării. Ea a fost la Chișinău, în Republica Moldova, acolo unde s-a ocupat de persoanele infectate cu coronavirus.

  Rodica este asistent medical din 1994 iar din anul 2007 lucrează în Unitatea Primire Urgențe. La începutul pandemiei COVID-19 a fost printre primii asistenți medicali din țara noastră care au sărit în ajutorul personalului medical din Republica Moldova, în lupta cu virusul SARS CoV-2. La Arad, alături de colegii săi din UPU, acordă primul ajutor pacienților care se prezintă la spital cu afecțiuni grave și intervine de urgență în cazul accidentelor cu victime ori la alte urgențe medicale, atunci când asigură garda pe ambulanțele SMURD„, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.