Medicii români s-au săturat de legile legate de COVID-19: „De acum, medicii vor putea fi numiți și distrugători de familii”

  de - | 13 iulie 2020, 10:52 AM | Recomandările editorilor | Sănătate

  1

  Încă de la începutul pandemiei, voluntar sau involuntar, s-a aruncat cu „pietre” în medicii care puneau diagnosticul și în alegerile făcute de aceștia. Nepregătiți la început, medicii s-au conformat regulilor și au făcut ceea ce trebuia făcut în cazul infectării cu noul coronavirus. Au trecut patru luni deja, iar noile reguli se pare că i-au făcut pe aceștia să cedeze.  Federația Sanitas ar fi declarat că a urmărit cu „interes și stupoare”, în ultimele 3 zile, și anume în intervalul 9 iulie – 11 iulie, traseul Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic și biologic.
  Aceștia și-au manifestat public interesul care vizează, în principal, următoarele aspecte, care, conform spuselor reprezentanților acestora, au devenit deosebit de grave pe parcursul ultimelor patru luni. Este vorba despre încălcarea în continuare a drepturilor personalului medical și auxiliar din sistemul sanitar public de stat și cel de asistență socială (art. 15, alin. 3 – care permite detașarea personalului medical și auxiliar fără acordul acestuia). De asemenea, supraîncărcarea cu obligații aproape anti-sociale a medicilor (art. 6, alin. 2 și 3, art. 7, alin. 8 și 9) care vor fi responsabili de trimiterea în izolare/carantină a persoanelor suspecte și încălcarea/limitarea în continuare a unor drepturi cetățenești.
  „Studiind modificările proiectului de lege, pe traseul legislativ, am constatat că atât guvernanții cât și parlamentarii români, indiferent de culoarea politică, au pus mână de la mână și au încărcat fără discernământ desaga și așa plină de responsabilități a salariaților din sistemul sanitar! Și dacă nu le-a fost suficient să fie numiți torționari, de acum vor putea fi numiți și distrugători de familii, de bunuri, din moment ce medicii vor fi obligați să decidă asupra libertății populației, a confiscării/distrugerii bunurilor celor suspecți și, apoteotic, asupra trimiterii minorilor în grija asistenței sociale!”, au declarat public cei din Federația Sanitas din România.
  Aceștia și-au continuat declarația spunând că salariații din sănătate, se găsesc într-o ipostază absolut halucinantă: „Sunt sclavi din punct de vedere al drepturilor/relațiilor de muncă și inchizitori din punct de vedere al obligațiilor la locul de muncă! Și toate acestea în condițiile în care același personal medical este deja epuizat psihic și fizic, iar legiuitorii nu dau niciun semn că s-ar gândi la posibilitatea de a adapta un program redus de muncă pentru cei ce tratează COVID-19 de mai bine de 4 luni, un nou normativ de personal sau posibilități de recuperare a capacității de muncă pentru soldații în alb aflați în linia întâi”.
  În finalul declarației aceștia solicitau Senatului României să analizeze cu atenție proiectul de act normativ și să corecteze toate anomaliile pe care este pe cale să le legifereze, înainte ca personalul din spitalele publice de stat, contaminat în număr nepermis de mare cu noul virus, epuizat și supraîncărcat de reponsabilități. să capituleze.

   

  Sursă foto: new.money.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Alooo !!!!! Muncesc în domeniul feroviar și eu mai mult sunt detașat la altă stație datorită lipsei de personal si a autorizatiilor avute care îmi permite să fac serviciu acolo! Dar nu mă plâng! I-au după ei 50 de lei diurnă/ tura de serviciu conform codului muncii (dar trebuie să știi să cauți) neimpozabili,plus si cateva bonuri !
   Nimeni, niciodată nu m-a intrebat după prima lună dacă mai vreau să merg.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.