joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Boală rară a inimii, descoperită la trei pacienți care au ajuns în ultima lună la Spitalul Județean

  de Special Arad | 18 martie 2022, 3:12 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  Trei cazuri de amiloidoză cardiacă, o boală rară a inimii, au fost descoperite în mai puțin de o lună la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, comunică reprezentanții Spitalului Județean.

  Trei pacienți, unul din Arad și doi din județul Timiș au fost diagnosticați cu această boală după ce au fost investigați imagistic – RMN cardiac, de către dr. Radu Lala, medic specialist cardiologie, împreună cu tehnicienii în imagistică, Geanina Bunaciu și Brutus Roman. După stabilirea diagnosticului pacienții urmează tratamentul specific acestei boli, efectuat în țara noastră, doar la București.

  FB IMG 1647608686984 edit 1866162884319411

  Facebook/dr. Radu Lala

  Amiloidoza cardiacă sau sindromul cordului rigid este o boală infiltrativă prin depunerea de material proteic disfuncțional în țesuturile extracelulare din diferite organe, inclusiv cord. Nediagnosticată la timp provoacă fenomene de insuficiență cardiacă, complicații renale și neuromotorii, cu un prognostic nefavorabil. Confirmarea acestei boli rare reprezintă o premieră la Arad, iar investigațiile necesare în vederea stabilirii diagnosticului se efectuează cu ajutorul rezonanței magnetice nucleare – RMN, urmată de testarea genetică pentru determinarea subtipului de amiloidoză”, a explicat dr. Radu Lala, medic specialist cardiolog, cu competențe în RMN cardiac.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.