marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Spațiul verde al pacienților și vizitatorilor de la Spitalul Județean Arad este confiscat, cu știrea conducerii, de autoturismele angajaților

  de Andreea Daniela B. | 1 februarie 2022, 5:32 PM | Telefonul cititorului | Topic special

  2

  Spațiul verde de la Spitalul Județean este apreciat în special de pacienți, fiind colțul de natură în care se pot retrage măcar pentru câteva minute. Majoritatea ajung să își petreacă măcar câteva ore din perioada de internare pe băncile din parcul ce se află în curtea spitalului. Desigur, priveliștea a ajuns, până la urmă, nu fie cea mai frumoasă cu putință din cauza mașinilor care sunt parcate până în apropierea pistei de decolare a elicopterului SMURD.

  Astfel, în prezent, atât curtea spitalului, cât și părți din spațiul verde din curtea acestuia au fost transformate ușor în parcări unde angajații își lasă mașinile în ciuda nenumăratelor locuri de parcare goale aflate la intrarea în curtea Spitalului Județean. Acest lucru ne-a fost semnalat de un cititor, tot acesta oferindu-ne și câteva fotografii ca dovadă. Într-adevăr, mai multe autoturisme sunt parcate direct pe iarbă în timp ce în fața spitalului parchează lumea doar din când în când, locurile de parcare fiind în mare parte ocupate de rudele celor internați.

  De ce parchează cadrele medicale pe spațiul verde din curtea spitalului?

  Curtea spitalului, cu adevărat, are foarte multe locuri de parcare predestinate cadrelor medicale și celorlalți angajați. Desigur, având în vedere imaginile primite, putem trage concluzia că acestea sunt în continuare insuficiente și angajații care „rămân pe dinafară” n-au decât să se descurce cum pot ei mai bine. Dar mereu există mai multe perspective și, dacă primul impuls ar fi să le luăm apărarea angajaților, al doilea impuls este cel prin care verificăm parcarea predestinată lor. Din păcate, la o scurtă analiză a acesteia realizăm că este parțial goală, iar mașinile aflate pe spațiul verde ar intra foarte ușor acolo.

  parcare

  Desigur, luăm în considerare și ora la care redactăm acest material, oră la care majoritatea medicilor au plecat din spital, însă asta nu înseamnă neapărat că este justificată parcarea pe spațiul verde. Și atunci, dacă parcarea este goală, ce caută mașinile pe iarbă? Poate este vorba, totuși, de comoditate. Unii dintre angajații spitalului nu lucrează în clădirea principală, ci într-o altă clădire din curtea spitalului, clădire aflată foarte aproape de parcarea improvizată, semn că cel mai simplu este să cobori din mașină și să intri direct în cabinetul de lucru, evitând astfel plimbarea de la parcare și până la clădirea care se află la polul opus.

  Întrebați despre acest lucru, reprezentanții spitalului, prin vocea directorului administrativ Daniel Kurunczi, cel responsabil de parcările din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ne-au explicat că: „Parcarea autoturismelor nu este permisă pe spațiul verde din curtea spitalului. Din păcate nu am anticipat că vor exista astfel de conduite pentru a asigura protecția spațiului verde. Fără discuție, locurile de parcare sunt net inferioare necesarului din zilele lucrătoare. Unica soluție de moment este responsabilizarea firmei de pază pentru o selectare mai riguroasă a autoturismelor care intră cu scopul de a parca în curtea spitalului„.

  În final putem spune că sunt șanse ca nu toți cei parcați pe spațiul verde să fie cadre medicale, însă este puțin probabil, mai ales că cei de la firma de pază nu lasă pe oricine să intre, cu atât mai puțin dacă acel cineva nu face parte din echipa de lucru. Așteptăm o poziție (în sensul luării de măsuri) a conducerii Spitalului Județean care nu ar fi trebuit să închidă ochii. Căci, să fie clar, fără știința managerului, nu se putea ajunge la o situație ca aceasta.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.